reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Powrót do formy :) WAGA

co do tego ile glukozy trzeba wypić to 50 g. Ja miałam rozpusczone w takim plastykowym białym kubeczku. A 75g robi sie wtedy jak po 50 będzie zły wynik. No i ja sie bede upierać, że to jest obrzydliwe, chociaż slodycze uwielbiam.

reklama
Bede musiala dowiedziec sie w swojej przychodni co z ta glukoza.
Ale mam jeszcze czas, dopiero za m-c mam wizyte, na ktora mam miec ten wynik.

ja nie miałam jeszcze a co do bikini i pedikjuru - zamierzam przeszkolić meża :) już kiedyś mi wzorki na paznokciach malował więc z lakierem bezbarwnym (w skarajnych przypadkach) da rade na pewno :)

Ida badania te robi sie w od 22 tyg ciąży.... tak napisano w książce medycznej..... ja jednak czytalam tez ze największe zagrożenie powstania cukrzycy ciążowej istnieje po 24 tyg ciąży....dlatego w tym czasie sie robi, ale widze ze lekarze kieruja sie swoimi kryteriami, jeśli widza ze bardzo szybko tyjemy albo dziecko bardzo bardzo duże lub wyniki wskazują na jakieś nieprawidłowości w tym kierunku....wtedy wysyłają...albo po prostu każą iść bo trzeba kiedyś zrobić ale nie trzymaja sie ścisłe harmonogramu badan...

No i dziewczeta przekroczylam magiczna szescdziesiatke. :laugh: Dzis na wadze u gina (przed obiadem) bylo 62, czyli od poczatku ciazy 9 kg na plusie.

Tetka, ja na poczatku balam sie, ze przekrocze magiczna granice 70kg, a teraz zaczynam sie zastanawiac, czy w ogole do niej dobije. Dzis rano waga pokazala 61,3. To tak wychodzi, jakbym przytyla tylko 2,3kg. Dostalam dzis maila od kolezanki, ktora tea jest w ciazy(24 tydz) i ona przytyla juz 11kg. Moze 11 to za duzo, ale zastanawiam sie czy moje niecale 3kg, to nie za malo(chociaz brzusio-pileczka)

reklama
Mika,najważniejsze,że dzidziuś rośnie,a z tego że Tobie nie przybywa kilogramów powinnaś sie cieszyć :laugh: :),bo ja to już siebie nie poznaje! ;D ;D

Do góry