reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Powrót do formy :) WAGA

reklama
ja wczoraj sobie troszkę uporządkowałam bikini i miałam spory problem, brzuch mi widoki przesłania... :) ale z obcinaniem paznokci nie mam problemu :)

hmmm, ja tak sobie myślę, że skoro mam glukometr w domku, to samemu można sobie zrobić ten test z glukozą... Tylko jaka dawka na ile wody?

Dziewczyny ja test na glukoze robiłam tak,godzine przed wizytą wypiłam w domu(2 lyż,0,5 szklanki przegotowanej wody),a na wizycie gin mierzył glukometem.A Wam pobierali kreew z żyły??????

Misia mi jak mieszała tą glukozę to mówiła 50glukozy na 150 ale z tego co słyszałam to babka przede mną miala 75 glukozy ponoć to ginka ustala ile której , a i pobierają krew przed wypiciem i potem po godzinie

No własnie ja tez mam na skierowaniu napisane 50 gram ! Juz kupiłam w aptece wygląda jak amfa ;D jutro chyba podskocze i zrobie test!!

Gosiaf trzeba zadzwonic do laboratorium i spytac ja tak zrobiłam i u mnie w przychodni nie mają ale biorą za wynik tylko 8zł a glukoza kosztuje w aptece 1.90zł za 50gram ;)

reklama
Dziewczynki - jeśli chodzi o mnie to ja tego badania na glukozę wcale źle nie wspominam. Tak ogólnie nie zajadam sie słodyczami i myślałam, że bedzie żle a tu wypiłam wodę z glukozą ciurkiem i pielęgniarka jeszcze dała mi pół szklanki wody po tym do popicia ;D Nie było mi mdło. Pobrała krew i poszłam na godzinkę do domku, wróciłam i znów pobrała. Nic za to badanie nie płaciłam ale trzeba mieć ze sobą glukozę, ja nie miałam ale potem odkupiłam ;D

Do góry