reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do formy :) WAGA

Karola7 mam pytanie czy twoj maluszek jak podnosisz go za raczki to trzyma juz glowka tzn przyciaga ja do klatki piersiowej?Pytam bo moj jeszcze nie bardzo a jest w podobnym wieku.Pozdrawiam

reklama
Joanna moj tez w podobny wieku i tez juz do siedzenia to podnosie pieknie główke, nawet mąz go dzis raz podniosl to plakal ze chce jeszcze tak mu sie spodobalo), ale na brzuchu lezac to podniesie, ale ciezki ma łepek ;) i len troche :(
Ale mnie martw sie każde dziecko rozwija sie inaczej :)

u nas na brzuchu ladnie podnosi tylko jak probuje ciagnac go za raczki to leci mu do tylu.Martwie sie bo najprawdopodobnie maly ma wodniaka.

Niw martw się! Dzieciaczki siedzą dopiero ok. 6 miesiąca, a my nawet nie powinnysmy im pomagać siadac, bo jeszcze na to przyjdzie czas. Pozdrawiamy i życzymy dużo usmiechów :)

Joanna@ pisze:
u nas na brzuchu ladnie podnosi tylko jak probuje ciagnac go za raczki to leci mu do tylu.Martwie sie bo najprawdopodobnie maly ma wodniaka.
Joasia Iga nie podnosi a ja jej nie zmuszam. Chyba nie należy do tych najsilniejszych - nawet w pionie zdarza jej się opuścić główkę. A przewrót na plecy był wyczynem jednorazowym i dla mnie niezrozumiałym. Nie martw się dzieciaczki różnie się rozwijają i to nie oznacza żadnych chorób.

a moj jeszcze nie dzwiga glowy do siedzenia na brzuchu dzwiga ja slicznie a do siedzenie nie...nie martwie sie bo lekarz powiedzial ze kazde dziecko to indywidualny maly organizm kazde dziecko rozwija sie inaczej jedo wolniej inne szybciej moj juz chwyta oboma raczkami jedn a rzecz siega tez po rzeczy sam a to dopiero kolo 6 chyba meisaca jest....jesli chodzi o zrecznosc dwoch raczek...ale nie podnosi glowki do siedzenia ...tak samo ma odruch juz do chodzenia a nie podkurcza nozki jak niemowle a to tez w 5 miesiacu dopeiro powinno byc....mi lekarz mowi ze normy trzeba traktowac z przymrozeniem oka,,,znajoma moja ma mala Julke i ta ma 8 miesiecy a juz siedzi i chodzi przy tapczaniku, ale nie raczkowala wcale...

reklama
Do góry