reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powrót do formy i urody po porodzie

kaskid ja krwawiłam po cc jakieś 3 tygodnie, potem troszkę brązowych upławów tylko dlatego to ponowne krwawienie mnie zdziwiło, zobaczę, jesli potrwa dłużej niż 7 dni to przejdę się do lekarza.
debi, no ja właśnie nie karmię tak super regularnie więc może to jednak okres, po prostu nie mam przy tym typowych bóli menstruacyjnych..ale może tak ma być.

reklama
Misza - ja też właśnie od piątku ponownie krwawię...taka krew z zakrzepami krwi i bez żadnego bólu jak na okres...zaczęło się zaraz po pierwszym po ciąży przytulanku i dziś byłam u gina na wizycie to jej zapytałam co to może być...na początku stwierdziła że to może być okres (nie karmię piersią ale odciągam pokarm laktatorem) ale po zrobieniu USG powiedziała że po prostu nie macica nie oczyściła się jeszcze po porodzie bo coś się tam "zaczopowało" a dzięki "przytulaniu" się odetkało bo jeszcze mam sporo tej krwi w macicy...i powiedziała że teraz będę jeszcze krwawić jakiś czas i mam na kontrole przyjść za dwa tygodnie..
Może u Ciebie jest to samo?? jeśli nie masz przy tym gorączki to nie ma się czym martwić:tak:

Ja dopiero po bitych 6 tygodniach miałam czysto na wkładce... Ale nie miałam przerw w krwawieniu, leciało ze mnie cały czas...:baffled: Ciekawa jestem kiedy dostanę okres, mam nadzieję, że nie prędko :-D Po pierwszym porodzie małpa przyszła po 3,5 miesiąca - wydaje mi się, że dosyć szybko, zwłaszcza, że karmiłam tylko piersią...
Paulina, hmmm, może lepiej zapytać lekarza na wizycie kontrolnej? Mnie się wydaje, że to chyba za wcześnie na taki wysiłek.

Karola, to u mnie może być to samo, w sumie się jeszcze nie przytulaliśmy ale może też mi się coś odetkało i się jeszcze oczyszcza. 8ego mam wizytę u gina to sie popytam. Jak tam Twoja córa Karola? Wszystko ok? ;-)
Paulina może uważaj z tymi nartami, ja też po cc i myślałam, że w grudniu ruszę już na jakiś fitness ale chyba poczekam i zacznę jakoś po Nowym Roku.

Mam pytanko: czy macie już okres? Ja karmię tak pół na pół piersią i butelką i właśnie 3 dni temu ( miesiąc po porodzie) zaczęło mi się krwawienie. pytałam położnej, mówiła że zdarza się tak nawet przy karmieniu piersią (generalnie okres pojawia się później)...no mam nadzieję, że mi żadne szwy w środku nie puściły tudzież nie wdała się jakaś infekcja i że to rzeczywiście okres.

Ja też miałam krwawienie po porodzie ok 5 tyg potem z 2 dni jakby bez i potem kolejne 5-7 dni krwawnienia... pytałam gina i powiedzial że to nie okres bo przy karmieniu piersia to dłuzej trzeba czekac . Ale jak dla mnie to był okres, zobaczymy za miesiąc hehe. Dodam że ok 2 tyg karmiłam na przemian ze sztucznym mlekiem.
A tak na marginesie, to czy znacie jakieś ćwiczenia na wzmocnienie dolnych partii? Wiadomo ćwiczenia Kegla, ale czy coś jeszcze?
Mnie jeszcze daje znać mięsień zwieracza cewki gdy oddaję mocz... nie wiem czy to normalne, bo już prawie 7tyg po porodzie jestem :confused:

Może pomogę krwawiącym;-) ja nie karmiąc piersią po 8 tygodniach od porodu dostałam okres który w przeciwieństwie do miesiączek sprzed ciązy nie był bolesny ale za to baaaardzo obfity (lało się parwie bez przerwy podpaski zmieniałam co 2 godziny całe z krwi-przepraszam za szczegóły;)) nieadwno skończył mi się już drugi okres po porodzie który znów był mega obfity, ale znów bezbolesny. Mam nadzieję że stopniowo te krwawienia beda sie zmniejszac, bo utrudniają mi normalne funkcjonowanie:(

no właśnie ten cholerny okres-już się od niego odzwyczaiłam, ale strasznie boli mnie brzuch ostatnio i się zastanawiam czy przypadkiem go nie dostanę:baffled: karmię młodego cycem, ale to nie jest reguła...

reklama
Też takie okresowe bóle brzucha mam ostatnio.
A jeśli chodzi o te obfite miesiaczki po porodzie to wydaje mi się, że to się nadal macica oczyszcza.

Do góry