reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powrót do formy i urody po porodzie

Jeśli chodzi o to "zgrubienie" nad blizną po cesarce to u mnie jest tak, jakby coś było nabrzmiałe od środka. Położna kazała masować nad i pod blizną żeby się rozeszło i czucie wróciło, choć ja tam czucie mam.

reklama
Ja tez dalej troxhe obolala jestem - ale too roznie - nie ma nic 2-3 dni [bolu ani krwawienia] a pozniej znowu wraca.
Mialam zaczac jezdzic na rowerze, ale boje sie, bo choc nie boli to dalej 'czuje' krocze - i niewiem jak mi to pedalowanie wyjdzie.

Emotion lepiej się wstrzymaj jeszcze ze dwa tygodnie...
tutaj ktos mowil ze zaczal juz wlasnie na miesiac po porodzie - powoli - zobaczyc jak idzie - kilka minut,
ale mi chyba nie wyjdzie jednak i dam sobie spokoj.
Szkodza tylko ze mam zaporoszenie na wesele za miesiac i myskalam ze bede wygladac jako tako juz :// No ale nic najwyzej worek na ziemniaki wdzieje i sie schowam :D

Emotion- margot ma rację. 6 tygodni trzeba na siebie uważać. Super że czujesz się na siłach ale po co ryzykować. A wesele wiesz jak jest- szybko minie i nikt nie będzie pamiętał kto w jakiej kiecce się pojawił:)

reklama
ja jak narazie stosuje "diete karmiącej" czyli taka nic nie mozna. Ale maly ma skaze bialkowa wiec naprawde niewiele mi mozna

prawie 8 tygodni po porodzie i minus 2kg od wagi startowej :-)

zainwestowalam w karte multisportu i od grudnia zaczynam plywanie. Jedyna forma aktywnosci ktora naprawde sprawia mi przyjemnosc i nie robie tego na sile. Bede plywac 2-3 razy w tygodniu. Umowe na karte mam na 6 mcy wiec tyle musze wytrwac bo kasy szkoda. Jakas to motywacja jest

i z radoscia wczoraj przymierzylam moja mini spodniczke z poprzedniego lata - i jest DOBRA !!!!

a w lato bede laska :-D;-)

Do góry