reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powrót do formy i urody po porodzie

fakt z rozpoczęciem ćwiczeń może być mega trudno, szczególnie jak ma się taką małą istotkę w domu, która, jak już myślisz, że masz chwilę dla siebie, zaczyna marudzić:-D ja póki co z trenowaniem przed xbox kinectem jeszcze muszę się wstrzymać - tłumaczę to sobie choinką, która stoi w salonie i zajmuje za dużo miejsca na skakanie:-D

reklama
A ja wczoraj podlamana swoim wygladem i pogoda bo padal deszcz caly dzien, wiec nawet spaceru nie zaliczylismy. Jak sie wieczorem przejasnilo, i m wrocil do domku ok.20-stej wsiadlam zawiazalam adidasy i poszlam pobiegac. O tak poznej porze po glownej ulicy w miesie gdzie bylo jeszcze sporo ludzi. Przebieglam 4km i czulam sie jak nowo narodzona

bieganie to jest zbawienna sprawa, nie tylko jeśli chodzi o popracowanie nad ciałkiem, ale również nad samopoczuciem. sama swego czasu biegałam 3-4 razy w tygodniu i nawet wtedy, kiedy byłam meeega zmęczona, to po bieganiu miałam w sobie jakimś cudem niesamowicie dużo energii!:-)
a my dziś wykorzystaliśmy "przyzwoitą" pogodę i poszliśmy sobie na 1,h spacerek - jak miło po 2 dniach spędzonych w domu wyjść na dwór :-)

Ja narazie sie nie wysilam bieganiem ani silownia ale skacze przed playstation move :-) narazie waga rowna wyjsciowej. Dopiero jak narzeczony wroci wybieramy sie na silownie, tam sobie pobiegam na biezni ;-)

Ja od poniedziałku jednak ruszam na aerobik. Dzwoniła babka, że ma miejsce i 2 razy w tyg na 17:30 bedę śmigać. Adidasy już kupione, dresy nowe też;-). Szukałam czegoś na wcześniejszą godzinę bo muszę jeszcze dojechać 10 km no i chciałam zdążyć na kąpanie o 19.
Za 2 mies będę laska jak nie wiem.;-):-).
A kiedyś też biegałam. Ale najgorzej zacząć i samej trudno. Zresztą na teraz na wsi mieszkam, dookoła lasy, to samje strach. A nie mam za bardzo z kim. Może sąsiadke namówię jak będzie ciepło.

Ostatnia edycja:
A ja biegać nie lubię ale za jazda na rowerze to jest to co lubię ,prawie do ostatnich dni ciąży jeżdziłam i teraz czasami mi się udaje jak mój ma chęci z dziećmi zostać:happy2:

Mama to super ze miejsce sie znalazlo, niedlugo bedziesz laseczka :tak:

Charlois ja tez lubie jezdzic rowerem i mysle na wiosne dla dzieci kupic taka przyczepke do roweru dla dwojki zebysmy razem smigali

Elusl no wlasnie u mnie z bieganiem jest tak samo ze po takiej rundce to widze wszystko inaczej pozytywnie. Wiadomo ze jak raz na jakis czas pobiegam to sie zaraz zgrabna nie zrobie ale czuje sie od razu lepiej

Izabela ja właśnie też planuję przyczepkę,takie doczepiane do tyłu są dużo tańsze ale ja jakoś mam opory czy będą dobrze widoczne,widzę,że tutaj mają wysokie flagi na końcach przyczepki i może panikuję,ja bym chciała taką co ma wbudowaną w przód roweru ale kompletna z budką i fotelikami to ok.1000e a za używane połowę to i tak dużo.Za doczepiane z tyłu ok 100e,zabudowane i z fotelikami.

Hej
O kulkach troche poczytalam i w koncu kupilam, ale nie jestem pewna w jaki sposob one wzmacniaja te miesnie Kegla;-)
Jesli chodzi o cwiczenia to sama 3 x w tyg po 15 min cwicze brzuszki oraz posladki bo one najbardziej mi sie nie podobaja :tak:. Tej "6 Weidera" to chyba nie zaczne bo tam trzeba poswiecic ok 40 min codzien przez pare tyg, co moze byc niewykonalne w moim przypadku :-(
Bylam tez ost pierwszy raz od porodu na basenie i chyba bede chodzic jak znajde okazje (przy karmieniu piersia jest ciezko).
Czy któras z Was ma bóle brzucha (mięśni chyba)w okolicach mostka? Ja mam czesto ost z rana, ale jak rozciagne to przechodzi. To nie są zakwasy po cwiczeniach- troche inaczej boli...Nie wiem dlaczego tak mam po nocy...

reklama
dziewczyny, a jak tam u was z włosami? u mnie przez całą ciążę rosły jak szalone, a teraz od jakiegoś tygodnia zaobserwowałam, że zaczynają wypadać na potęgę :( czytałam, że po porodzie, to normalne. też macie taki problem? jak sobie z tym radzicie? ja, aby trochę wzmocnić włosy, poszłam do fryzjera i podcięłam je o aż 3 cm :szok: słyszałam też, że ponoć pestki dyni mają zbawienny wpływ na porost włosów, więc muszę się w nie zaopatrzyć.
co do cery i paznokci, to odpukać, jest dobrze, uff:rofl2:

Do góry