reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Powikłania w ciąży?

Monika11118

Fanka BB :)
Witam, jestem w 4 tygodniu ciąży, jest to moja druga ciąża, naczytalam się w internecie o zatorowosci plucnej teraz sobie wkrecam że mogę ją dostac choć pierwsza ciąża przeszła bez komplikacji, jakie jest tego ryzyko? Jest jakaś profilaktyka tego? Z góry dzięki za odpowiedź :)

reklama
Rozwiązanie
Kochana, a dlaczego miałaby dopaść Cię akurat ta dolegliwość? Przecież jest tyle przeróżnych schorzeń, chorób, dolegliwości, które mogą dotknąć zarówno ciężarną, jak i jej nienarodzone dziecko, a Ty sobie "wybrałaś" akurat zatorowość ;)
A tak już całkiem na serio, to rozumiem, że w Twojej głowie pojawiają się i cały czas będą pojawiały się obawy o przebieg ciąży, o zdrowie maluszka. To chyba nieuniknione i dotyczy każdej z nas, gdy jesteśmy w ciąży. Niemniej jednak nie ma żadnego powodu, byś dodatkowo nabijała sobie głowę informacjami zaczerpniętymi z Internetu. One tylko będą niepotrzebnie potęgowały Twój strach i obawy. W tej chwili spokój, to jest coś, czego potrzebujesz ponad wszelką wątpliwość. Czytając informacje w sieci będziesz...
Wylacz internety ja tez czytałam na początku i jobla dostawałam.
Dlaczego akurat to masz dostac? Ciesz sie narazie ze nic sie nie dzieje nie masz plamien itp..Bo kobiety nie taki stres w ciazy maja.
Nie słyszałam o takim powikłaniu nigdy u ciężarnych. W sumie dużo jest powitaln ciążowych takze jakby człowiek tak sobie każde wkrecal tooo..Ciesz sie fasolka;)

Kochana, a dlaczego miałaby dopaść Cię akurat ta dolegliwość? Przecież jest tyle przeróżnych schorzeń, chorób, dolegliwości, które mogą dotknąć zarówno ciężarną, jak i jej nienarodzone dziecko, a Ty sobie "wybrałaś" akurat zatorowość ;)
A tak już całkiem na serio, to rozumiem, że w Twojej głowie pojawiają się i cały czas będą pojawiały się obawy o przebieg ciąży, o zdrowie maluszka. To chyba nieuniknione i dotyczy każdej z nas, gdy jesteśmy w ciąży. Niemniej jednak nie ma żadnego powodu, byś dodatkowo nabijała sobie głowę informacjami zaczerpniętymi z Internetu. One tylko będą niepotrzebnie potęgowały Twój strach i obawy. W tej chwili spokój, to jest coś, czego potrzebujesz ponad wszelką wątpliwość. Czytając informacje w sieci będziesz się nimi sugerowała i zaraz poczujesz u siebie różne symptomy, głównie nieprawdziwe, dlatego wyłącz komputer i wsłuchaj się w swoje ciało. Gdy rzeczywiście poczujesz jakieś dolegliwości, coś Cię zaniepokoi, to skonsultuj się z ginekologiem. A tymczasem ciesz się tym czasem i oby cała Twoja ciąża była spokojna i nudna jak flaki z olejem ;)

Rozwiązanie
Do góry