reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Potrzebuje pomocy . Czy mogę być w ciąży ?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

EWELISIA 19

Fanka BB :)
Hej dziewczyny . Nazywam się Ewelina i mam 19 lat . Od niedawna sypiam z narzeczonym i mam pewien problem. Kochałam się z narzeczonym ostatni raz 31 października ( dodam że to był dzień płodny tuż przed owulacja ) . Nie mam objawów ciąży ale okres powinnam dostać 16 listopada . Zrobiłam dziś 17 listopada test ciążowy dwa razy i wyszła taka słaba kreska ledwo widoczna . Czy mogę być w ciąży ? I czy powtórzyć za kilka dni test?
IMG_20201117_130610452.jpg

reklama
Przy mojej budowie macicy każdy odchyl musi być kontrolowany i nawet gdybym miała chodzić co tydzień do gina to bym chodziła. Zwłaszcza, że dziewczyna nie planowała ciąży więc ani witamin, ani supli nie brała więc choćby po to bym poszła by dowiedzieć się co łykać i czy łykać [emoji2368] oczywiście każdy zrobi inaczej, ja po prostu mówię o sobie. A kiedy zaszłam w ciąże też nie sądziłam, że cokolwiek mógłoby pójść nie tak, a jednak [emoji22] dlatego może teraz jestem nadgorliwa i wolę iść 2 razy za wcześnie niż raz za późno

Każdy robi jak uważa. Ale tu autorka jest w pierwszej ciazy, nie ma za sobą poronień które sugerowałby że może być coś nie tak i ze od samego początku trzeba być pod opieką lekarza.
Jeśli nie ma żadnych niepokojących objawów to jak dla mnie nie ma sensu biegać co tydzień i się dodatkowo stresować. Na tym etapie lekarz i tak nic nie powie, ewentualnie może zapisać duphaston ale nic wiecej.
Co do witamin gdybym słuchała mojej pierwszej lekarki nie brałabym żadnych [emoji2356] więc tu też kwestia zaufania do lekarza i szukania informacji samemu.

reklama
Ja tak chodziłam z pierwszą ciążą. Poroniłam w 10 tc i powiem tylko tyle że te wizyty to był tylko ciągły stres od pierwszej aż po ostatnią a i tak nie wiele można było zrobić. Duphaston i czekać. Aktualnie jestem w 11 tc i nie wyobrażam sobie jeszcze raz tak biegać. Nie dlatego że nie było mi przykro po prostu na tym etapie to albo się uda albo nie niestety. W tej ciąży poszłam na spokojnie w 7 tygodniu na pierwsza wizytę okazało się że jest wszystko dobrze serduszko już pukało więc nie było sensu przychodzić co tydzień i się stresować. Jak ma się plamienia to się idzie albo jak bardzo podbrzusze boli jak nie to się daje maleństwu czas.
Oo hej [emoji3526] wszystko u ciebie dobrze?

Dziewczyny !!!

Właśnie otrzymałam wyniki Beta HCG .
Oficjalnie mogę powiedzieć że jestem w 4 tygodniu i 1 dniu ciąży !! 🥰🥰🥰
IMG_20201118_154137~2.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny !!!

Właśnie otrzymałam wyniki Beta HCG .
Oficjalnie mogę powiedzieć że jestem w 4 tygodniu i 1 dniu ciąży !! 🥰🥰🥰Zobacz załącznik 1203242
Teraz masz już czarno na białym. Teraz wybierz lekarza najlepiej żeby był ze szpitala w którym będziesz rodziła. Wszelkie plamienia czy tez krwawienia konsultuj z lekarzem. U mnie skończyło się to poronieniem w 8tc. Pamiętaj że ustawowo lekarz ginekolog nie może udzielać teleporady kobiecie ciężarnej.
I czekaj na poranne mdłości :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry