reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

Gratulacje dla Jagódki!!! :D

pytia pisze:
Jagódka - Brawo!!!!

Wczoraj posadziłam Jasia na macie, podparł się z przodu rączkami i chwilę tak wytrzymał. Zdziwiony był strasznie. A potem przechylił się na bok ;D Wciąż czekamy na przewrót z brzuszka na plecki, ale na razie nic z tego. Za to dzisiaj Jaś przepełzał za trzy metry po podłodze, do tyłu oczywiście ;D Wchodzę do pokoju, patrzę: dziecka nie ma. A on pod stołem ::)

;D ;D ;D

reklama
U nas duzo nowosci - Sierpien miesiacem postepu !!!
- przewracamy sie z brzucha na plecy i odwrotnie
- plujemy na odleglosci i mowimy ba-ba ba-bo, a wczoraj w nocy przez sen ma-ma (jakie to niesamowite uczucie) ;D ;D ;D
- przy sadaniu Lolo przechyla sie do przodu i podpiera raczkami (ale tylko przez kilka sekund)
- jak lezy na brzusiu to podnosi pupke i ugina kolanka

izka-mummy-to-be pisze:
- plujemy na odleglosci i mowimy ba-ba ba-bo, a wczoraj w nocy przez sen ma-ma (jakie to niesamowite uczucie) ;D ;D ;D
- przy sadaniu Lolo przechyla sie do przodu i podpiera raczkami (ale tylko przez kilka sekund)
dla Lola tez brawa:):)

izka-mummy-to-be pisze:
Izka- brawa dla Lola :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Kinga przez to że jest szczupła, to jest bardzo zwinna. Jak położe ją na kocu na podłodze, to łazi w kółko ( oczywiście leży tylko na brzuszku- innej pozycji nie uznaje, nawet podczas zmiany papmersa:-)). Koc jest już dla niej za mały- schodzi na podłogę. Unosi pupcię do góry i w odbija się nóżkami- i w ten sposób się przemieszcza. DO tego oczywiście musi być mnóstwo pisku i strasznie się denerwuje, jak nie może dosięgnąć do jakiejś zabawki. Acha no i oczywiście plucie to też jedno z ulubionych zajęć. ;D

Iga od miesiąca przewraca się z plecków na brzuszek, ale odwrotnie tylko chyba ze dwa razy.. :( i to z rozpędu ;D poza tym jest szaleniec, kręci się, wygina, podnosi pupkę do góry :) pewnie tak jak wszystkie dzieciaczki, ale... to moje pierwsze więc się cieszę jak głupia

Postepowe dzieciaki ::)

u nas na razie tylko obracanie z pleców na brzuch,a na brzuchu awantrura ::)

ostatnio córka dość ekspresyjnie wyraża swoje niezadowolenie, gdy chcemy np. zjeść a ona chce się bawić Z NAMI. Podajemy jej grzechotkę, wyrzuca ją, następną też!!! I to z takim rozmachem, że hihramy (chichramy) się z tego z Rafałem, bo komicznie o wyglada. Jakby mówiła: nie chce tego i tego tez nie... :)

Wczoraj byliśmy z Jasiem na imprezie u sąsiadów i była tam dziewczyna, która jest rehabilitantką niemowlaków. Powiedziała mi, żeby absolutnie Jasia nie sadzać, nawet z oparciem, dopóki sam nie usiądzie. Pokazała mi też, jak go podnosić i obracać, żeby ćwiczyć mieśnie.
No i pocieszyła mnie, że z obracaniem się z brzuszka na plecki ma jeszcze czas, bo dzieci osiagają tę umiejętność w bardzo różnym czasie.
A ostatnio Jaś uwielbia gnieść gazety ;D

reklama
Do góry