reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

Pytia- ty sie absolutnie niczym nie przejmuj- ja wiem ze tu dzieci marcowe jakies strasznie zaawansowane i wyjatkowo wczesnie sie przewracaja, ale jak sprawdzalam jak przecietnie dzieci opanowuja te trudna sztuke to dopiero po 5-tym miesiacu. A Jasiu jeszcze 5-tego przeciez nie skonczyl.

reklama
pytia pisze:
Ja nie wiem, co z tym moim Jaśkiem, bo nie ma zamiaru się przewrócić ani na brzuszek z plecków ani odwrotnie  :-[ :-[ :-[ Powinnam się zacząć martwić??

Pytia - nasze jedne ze starszych ale bardziej leniwych :)

mój tez jeszcze nie opanował sztuki z brzucha na plecy (w sumie to problem siedzi w rączce - przeszkadza mu :) )

Piotrek tez tak miał...

po prostu wygodne leniwce :)

z tym kulaniem to dzieci maja jeszcze czas-jak pisze anian

moj umie tylko z plecow na brzuszek zawsze mu reka utknela i nie potrafil jej wyciagac-od dzis potrafi
kiedys umial zodwrotnie tylko a teraz juz zapomnial ::)

w lozeczku mi sie tak kula na brzucsek i moglam przemyslec sprawe i kupic turystyczne wyrko bo mi sie poobija-ochraniacz tylko amortyzuje ::)

Pytia, nie denerwuj sie. Ja przez jakis czas wcale nie wchodzilam na ten watek bo dzieci mlodsze robily wieksze postepy niz moj synek i sie niepotrzebnie martwilam. Pamietasz jak zamartwialas brakiem usmiechu i podnoszeniem glowki a wszytsko jest ok. Kazde dziecko ma swoje tempo rozwoju.
Patryk przewraca sie ale nie za kazdym razem mu sie udaje bo czesto przeszkadza mu raczka.Nie wiem czy to taki jego trick czy co ale zawsze przewraca sie kiedy odwroce na chwile glowe ;D ;D

a ja powiem wam szczerze, że nieraz opisy postępów dzieci są dla mnie przesadzone ::)

ja nie lubię tego wątku, bo niektóre dzieci przeskakuja pewne umiejętności, potem do nich wracają.

u mnie tak jest
maly najpierw umial przekrecic sie z brzuszka na plecki-teraz nie umie
potrafi na brzuszek z tym ze zawsze prawa raczka mu utknie i warczy i sie zlosci

a dzieci nie ma co porownywac-jedne potrafia cos wczesniej inne pozniej

KingaP pisze:
a ja powiem wam szczerze, że nieraz opisy postępów dzieci są dla mnie przesadzone  ::)

ja nie lubię tego wątku, bo niektóre dzieci przeskakuja pewne umiejętności, potem do nich wracają.

Kinga masz 100% racje. Dlatego ja na ten watek zagladam b rzadko ;D

pytia pisze:
Ja nie wiem, co z tym moim Jaśkiem, bo nie ma zamiaru się przewrócić ani na brzuszek z plecków ani odwrotnie :-[ :-[ :-[ Powinnam się zacząć martwić??
PYTIA daj spokuj moja Emi tez sie do tego nie pali jak juz wczesniej pisałam ale nie martwie sie bo i na nia przyjdzie pora jak bedzie dostatecznie silna
Jasiu jest kilka dni starszy od Emi ale są jednymi z najstarszych marcowych dzieci na pewno sobie poradzą
dobre to co KINGA P napisała :)

katiNJ pisze:
KingaP pisze:
a ja powiem wam szczerze, że nieraz opisy postępów dzieci są dla mnie przesadzone ::)

Kinga masz 100% racje. Dlatego ja na ten watek zagladam b rzadko ;D

Kati, Kati, dla Ciebie serdeczności :) ;) :)

reklama
ja uwazam ze kazde dziecko m,a swoje tempo rozwoju
i porownywanie do innych dzieci i do opisow z ksiazek nie ma sensu

na watku zdjeciowym umiescilam krotki filmik ;)

Do góry