reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

Co do kolorow, to u nas jest juz zielony, zolty, czerwony, niebieski (czasme jeszcze sie mu myla) ale nigdy jeszcze nie pomylil rozowego, jak tylko cos widzi rozowego to mowi "luziowy fe, be, bzitki" (tatus i dziadzius wmowili mu, ze rozowy jest fe i be i brzydki i tak to zapamietala mala bestia) wie ze rozowy jest dla dziewczynki i jak tylko widzi male dziecko z daleka ktore jest ubrane na rozowo, to odrazu wola "dziewcinka"
I najdluzsze zdanie jakie Lolo powiedzial to: "wszystkie dzieci po obiadku ida spac" oczywiscie wykonyjac ta czynnosc bez zadnych protestow:-)

reklama
jestem pod wielkim wrazeniem malych gadulow!!!!szok!!!juz sie njie moge doczekac kiedy kacper tak sie rozgada

co do bajek-pomyslowy dobromir na zmiane z bobem..........dla odmiany kupilam mu bajke-maly czerwony traktorek-te 3 sa u nas hiciorem-oststnio przez 3 tyg.nic n ie ogladal-a czytac bajek sobie nie da i koniec-zamyka ksiazke i chowa-jedyna to elektroniczna bajak samoczytajaca
aqua brawa dla kubasa ze smoczek poszedl w kat-a co do spnai w dzien-kacper zaprzestal jak go odstawilam od piersi-nie powiem tesknie za ta chwilka takiego wyciszenia,takiej chwilki dla siebie

kacper oststnio wszysko cce i wola daj-bylismy w skle[ie z ciuchami i w padl w trans wolal daj daj daj-jakby zaciela sie plyta-tylko ze on jak wola w kolko daj to krzyczy damn no i bedac na tych zakupach gdzie pelno ludzi zaczal wolac damn damn damn-ludzie na nas spogladaja co chwila,usmiechaja sie..................i w pewnym momencie zrozumielismy z tomkiem dlaczego jestesmy w centrum uwagi-nasze dziecko wolalo po ang.CHOLERA(=damn):laugh2:

nie wiem czy to postęp - ale lekki szok na pewno - mój Maks jest absolutnym miłośnikiem .... dziewczynek w wieku od 3 lat w zwyż !!!!:eek::-p

na widok takiej dziewczynki dostaje amoku - podbiega i przytula się z całych sił ku zaskoczeniu wielbionej, a następnie zaczyna się popisywać czyli kręci piruety, chodzi tyłem:baffled:, podskakuje i udaje ze upada kładąc się jak martwy na podłodze i z nienacka wstając rozbawiony :shocked2::shocked2: - nie ma szans żeby widownia, która do tego czasu zawsze zdąży się zebrać nie płakała ze śmiechu, łącznie z wielbionę dziewczynką, która po takich akcjach najczęściej nie wyraża sprzeciwu na kolejne przytulanki:laugh2:

w Turcji robił tak dziewczynkom spotykanym na ulicy, tureckim też - czasem było nam wstyd:zawstydzona/y:

druga umiejętność, którą rozwinął w Turcji - na słodkie minki wysępił: frytki, lizaka, gruszkę, naleśnika z bananem

generalnie Maks w Turcji był gwiazdą - Turcy bezustannie chcieli go głaskać, całować i przytulać :shocked2:

:-)
Matko juz kolory... mądralki z tych Waszych dzieciaków
Moj maly jest na etapie nasladowania zwierząt i prznoszenia butów z kąta w kąt

No a poza tym umie pokazac wszystkie czesci ciala i zęby
GAda po "afrykansku" chyba ze jakies pojedyncze slowa. mama tata baba itp....

Zeby nie bylo, ze ja UCZE Karola od rana do nocy kolorow ;-) Dziadek i tato wkrecili mu tylko ze rozowy jest be, a reszte to przy okazji zabawy, zawsze mu opowiadam o rzeczach ktore ogladamy np zielona trawka, czerwony traktor itp i tak chlopak zalapal.
Ostatnio szybko podlapuje rowniez wierszyki, na tapecie sa ciagle "slimak slimak pokaz rogi", "idzie rak nieborak" i "Entliczek Pentliczek" chodzi i w kolko to powtarza:-D

nie wiem czy to postęp - ale lekki szok na pewno - mój Maks jest absolutnym miłośnikiem .... dziewczynek w wieku od 3 lat w zwyż !!!!:eek::-p

na widok takiej dziewczynki dostaje amoku - podbiega i przytula się z całych sił ku zaskoczeniu wielbionej, a następnie zaczyna się popisywać czyli kręci piruety, chodzi tyłem:baffled:, podskakuje i udaje ze upada kładąc się jak martwy na podłodze i z nienacka wstając rozbawiony :shocked2::shocked2: - nie ma szans żeby widownia, która do tego czasu zawsze zdąży się zebrać nie płakała ze śmiechu, łącznie z wielbionę dziewczynką, która po takich akcjach najczęściej nie wyraża sprzeciwu na kolejne przytulanki:laugh2:

w Turcji robił tak dziewczynkom spotykanym na ulicy, tureckim też - czasem było nam wstyd:zawstydzona/y:

druga umiejętność, którą rozwinął w Turcji - na słodkie minki wysępił: frytki, lizaka, gruszkę, naleśnika z bananem

generalnie Maks w Turcji był gwiazdą - Turcy bezustannie chcieli go głaskać, całować i przytulać :shocked2:
Koga:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
No tak sie usmialam w glos, ze az maz sie patrzyl podejrzanie!!! No rewelacja po prostu!!! Zamilowanie ma do "starszych babeczek".... :rofl2::-p:-D:-D:-D

reklama
mój Kuba gadać nie chce - bera coś tam po swojemu - ale części samochodów pokazuje bezbłędnie - szyby, silnik, światła, wycieraczki, koła, drzwi, lusterka itd. części ciała też opanowane do perfekcji i zwierzątka tzn ich odgłosy - kuma wszystko co do niego mówie i wykonuje polecenia - oczywiście jak mu się chce - ale jeszcze sobie z nim nie moge podyskutować :-( aaa i też woli starsze dziewczęta takie trzy cztero-latki :-) i starsze ;-)

Do góry