reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

reklama
ivon - zmobilizował mnie Twój post i Kuba też dzisiaj śpi bez smoczka poszło nawet nawet - troche podyskutował ze mną ( oczywiście on w swoim języku ja w swoim ) i padł.

My rowzniez dołączmy sie do zyczen buziaki
i w szoku jestem tym sto lat , bo moj natos prawie nic nie mowi procz mama tata baba dada i na julke mowi mamma

asioczek spóźnione najserdeczniejsze życzenia :) wszystkiego naj naj naj
ivon gratuluję :) u nas to nierealne bo Miłek kocha swój smoczek miłością ogromną :) ale już wie, że po spaniu mu go zabieram, więc jak wchodze do pokoju to mi go oddaje lub nim rzuca na podłogę.... choć czasem jak nie dośpi to za nic nie chce się z nim rozstać .. i wtedy jest krzyk :tak:

A ja muszę się pochawilić, że Miłek od ok. 3 tyg robi siku do nocnika!!!!
Oczywiście za każdym razem dostaje gorące brawa :) sam też sobie bije :) czasem zajrzy co tam się w tym nocniku zadziało ;) a i próbuje mi pomagać w wylewaniu do kbelka .. trzeba uważać, bo jest szybki i może się to skończyć wylaniem całej zawartości na siebie - Miłek ma wspaniały wymach :tak::tak::tak:
Cobyście sobie nie pomyślały że już nie nosi pieluch ... nie nie. Siku do nocnika jest zawsze przed kąpielą - sam siada na nocnik i na słowa PSI PSI siusia ;) a i czasem zrobi w dzień... jak nie zrobi to widać że się stara bo się tak śmiesznie spina. Zagląda sobie między nogi i patrzy czy coś leci... No ubaw mam niesamowity :-D

Kinga już od czwartku nie ma smoczka i jestem w szoku, że tak łatwo nam poszło:tak:. W drugi wieczór bez smoczka, ona nawet nie zapłakała za smoczkiem, przytuliła się do mnie i zasnęła. W sobote i woczraj też tak było i nawet zasypia trochę szybciej niż ze smoczkiem :-D

reklama
Pamiętacie, jakiś czas temu pisałam o zabawie w czytanie wg metody Glenna Domana...

My dziś zaczęliśmy tę właśnie zabawę w czytanie :-)

Jesteśmy po pierwszym seansie, Szymon zachwycony i bardzo zmartwiony kiedy zakończyliśmy. Długo stał pod półką, na którą odłożyłam karty i pokazywał na nią paluszkiem.

Zobaczymy jak dalej będzie się sytuacja rozwijała, czy mu się będzie podobało.

Niestety praca z przygotowywaniem zestawów jest straszna, a trzeba tego baaardzo dużo przygotować. Jednak czego się nie robi dla Maluszka :-)...

Do góry