reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

Brianek podpatrzyl jak zabijam pajaka klapkiem i po paru dniach wziol tego samego klapka i tukl po scianach udawal ze zabija pajaka:laugh2:

Po za tym przechodzi jakis okres buntowniczy ja mu mowie nie wolno a on smieje:szok:
jak siedze przy komputerze dostaje nerwow i spycha mnie z krzesla.

reklama
Maks dziś poderwał swoją pierwszą dziewczynę!!!:szok::-)

dawali sobie kwiatki i listki, a później Maks przywiózł jej i wtaszczył na trawnik swój największy skarb - autko- jeździk, którego nikomu nie pozwala nawet dotknąć - schowali się za drzewo i razem sobie trąbili:-p:-D

Koga Maksiu jest rewelacyjny!!!! :-D

Ivka76 jak dla mnie bez sensu pomysł. Uważam, że dziecko ma jeszcze czas na naukę. Pomyśl, co Szymon będzie robił w szkole na lekcjach? Będzie się nudził...
A tak na serio nie pochwalam zapędów i ambicji rodziców by dziecko od najmłodszych lat umiało wszystko (np. czytało)...

Koga - no ładnie, razem sobie trąbili............ :happy::cool:

dziś Krzysiek obcinał maszynką Piotra. spox - Tito jest bez mała łysy - 3mm od skóry

Koga Maksiu jest rewelacyjny!!!! :-D

Ivka76 jak dla mnie bez sensu pomysł. Uważam, że dziecko ma jeszcze czas na naukę. Pomyśl, co Szymon będzie robił w szkole na lekcjach? Będzie się nudził...
A tak na serio nie pochwalam zapędów i ambicji rodziców by dziecko od najmłodszych lat umiało wszystko (np. czytało)...

Oj, chyba Osinko nie do końca doczytałaś opis tej metody, o której traktuje ten wątek.

czytałam
i napisałam ogólnikowo - mam takie zdanie i już

dla mnie po prostu chore jest: uczenie "na siłę" np. chodzenia, bo musi chodzić, karmienia "bo w tym wieku jakieś dziecko coś tam jadło", jak i czytania

wszystko w swoim czasie i tyle :cool:

Tyle, że to nie jest nauka czytania w takim sensie, w jakim każdy z nas to rozumie. To jest bardziej jak nauka (czy też może trafniej pokazywanie) kojarzenia, zapamiętywania, rozumienia. Nikt przecież nie wymaga żeby 2-letnie dziecko wzięło gazetę i czytało.

Ja zamierzam spróbować - jeśli zarówno Szymonowi, jak i mnie to się spodoba to będziemy się w to bawić, bo tylko jako zabawę taką metodę mogłabym stosować. Jeżeli natomiast napotkam jakikolwiek sprzeciw z jego strony to nie będę tego kontynuować - zrobię przerwę lub zaprzestanę. Rzeczywiście nic na siłę.

Tyle, że to nie jest nauka czytania w takim sensie, w jakim każdy z nas to rozumie. To jest bardziej jak nauka (czy też może trafniej pokazywanie) kojarzenia, zapamiętywania, rozumienia. Nikt przecież nie wymaga żeby 2-letnie dziecko wzięło gazetę i czytało.

Ja zamierzam spróbować - jeśli zarówno Szymonowi, jak i mnie to się spodoba to będziemy się w to bawić, bo tylko jako zabawę taką metodę mogłabym stosować. Jeżeli natomiast napotkam jakikolwiek sprzeciw z jego strony to nie będę tego kontynuować - zrobię przerwę lub zaprzestanę. Rzeczywiście nic na siłę.

właśnie o to mi chodziło :-)

reklama
Do góry