reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

antos dydy(biust) sie nauczyl pokaywac i mowic i zaglada wszystkim znajomym kobietom przez co mamy dziwne sytuacje :tak:

a poza tym dalej tylko pisk i kryk jak cos chce
dalej czakamy na jakies dorosle slowo

reklama
u nas z nowych słów Antek ma hau hau i dada (co oznacza babcia):tak::tak::tak:ale ogólnie chyba jakis przełom jest w mówieniu

I u nas mały przełom w mowie, zaczyna mówić więcej niż początkową sylabę, na przykład piciu to "puta", buty to "but", pies to "piet". Ładnie pokazuje i nazywa różne części ciała: oko to "oto", nos "nio", włosy "wo", ucho "uuu", ręka "re", noga "no" tylko stopa nie mówi, wie gdzie jest ale nie umie powtórzyć ;-)
Pozdrawiam

Nowe słowo Mateuszka "kuta", a znaczy to: kosmetyczka :-) A jeszcze się nie pochwaliłam, chociaż pewnie nie ma czym, że Mateusz mówi "ku" jak na przykład się uderzy lub po prostu zdenerwuje. Ja raczej nie przeklinam ale często mówię kurde i się skubaniec nauczył :eek: A i potrafi powtórzyć po mnie, jak już się wybitnie wkurzę, to klnę: k***a mać, a Mateusz: "ku ma" :no: Ja nie zwracam na to uwagi, ignoruję, bo w sumie on chyba jeszcze nie wie, co to znaczy i że tak się nie powinno mówić. Muszę się pilnować jak coś mówię, bo papuga wszystko powtarza.
Pozdrawiam

Moje dziecko sie rozmamowalo. Ciagle mama mama mama. I wszedzie za mna lata i wola mama. Slodkie to takie. Tak poza tym to robi yhy zamiast tak i yyy (no wiecie) zamiast nie. Dalszych postepow w mowie brak. Ale jeszcze sie doczekam.

Maja nauczyła sie przedstawiac, sama leci i mowi Jestem Maja i jak sie ktos pyta jak ma na imie tez odpowie.

Dodatkowo wie co oznacza i mowi, mogę nie mogę ... Nie zawsze nie moge jest respektowane, ale przynajmniej nas ostrzega ze w szkode wchodzi.

Ze śmiesznyh powiedzonek ostatnio jest mama siad (skutek przebywania z psem teściów) pies siada to matka też może.

reklama
A nasza Sofija mówi na mnie mama albo mamaś(zamiast mamuś), to samo z tatą tyle ,że tu już poprawnie tatuś, potrafi też powiedzieć choć i woła tak do Kazika i do nas jak chce, żeby ktoś do niej podszedł, albo za nią poszedł. Potrafi powiedzieć Zosia, no i prawie na okrągło woła nie cie, czyli nie chcę. Uczę ją mówić tak, ale nie mówi tego sama od siebie , tylko powtarza za mną ta i kiwa głowką :tak:. Jeszcze mówi dzik i dzidzia, jak widzi dzieci. To chyba już cały zasób słówek , których używa.Kazik nie może się doczekać aż zacznie jego imię wymawiać;-)

gratuluję Maji bystrości i poczucia humoru:-)

Do góry