reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

Asia21 pisze:
moja mala tez zaciska piastki, ale myslalam ze to cos normalnego. Najczesciej zaciska przy kapieli mimo ze lubi sie kapac mocno zaciska  piasteczki i czasem zdaza sie tez przy ubieraniu. Czy to cos niepokojacego?

Asiu, zaciskanie piąstek jest naturalnym odruchem u noworodków, który z czasem zanika. Czyli im starsze niemowlę tym rzadziej powinno zaciskać piąstki, a częściej trzymać je otwarte. Ale oczywiście kiedy to nastąpi to rzecz indywidualna. Myślę, że twój maluszek ma jeszcze czas, więc spokojnie :)

reklama
Dziś przekonałam się, że Patrycja potrafi robić wiele rzeczy na raz. Jedząc rozmawia ze mną i jeszcze się uśmiecha ;D
Po karmieniu przed nocką Mała nie usnęła mi przy piersi więc ze smokiem ją próbuję uspać...a ta się wierci :( co chwilkę otwiera oko i zezuje ;D a jako że wiedziałam,że chcę seriali obejrzeć (wyrodna matka :laugh: ) to odłożyłam ją do łóżeczka taką nieśpiącą i moje dziecię usnęło w 5 minut, bez pojękiwań. ;D

anian ja mam to samo wezmie lyczka popatrzy na mnie pogada znowu chap i znowu gada,bardzo to zabawne i smieszne-ale wtedy ja cyca zabieram bo wydaje mi sie ze nie jest glodny i daje jak zglodnieje ;)

A dziś Filip przemówił do mnie prawie pełnym zdaniem ;D Do tej pory wydawał z siebie tylko pojedyncze dźwięki, a dziś przez cały dzień kilkakritnie złożone :) A najlepsze jest jak robi "brzuchomówcę" - grucha...bez otwierania ust ;D ;D ;D

uwielbiam pogaduszki z córką ;) codziennie rano pytam Agatę co jej się śniło, a ona zawzięcie mi opowiada, śmiejąc się i machając łapkami :D

Osinka: te odpowoedzi są najlepsze.
Asioczek u was jest ślimaczek, a u naj koniś najlepszym kumplem z książeczki.

kaśka76 pisze:
Osinka: te odpowoedzi są najlepsze.
Asioczek u was jest ślimaczek, a u naj koniś najlepszym kumplem z książeczki.

uwielbiamy te jej ahy, ła, a i inne odgłosy, no i usmiechy ::) mogę do upadłego leżeć z nią na wersalce i "rozmawiać" ;)

reklama
A moj syn dzisiaj krzyknął do mnie z całych sił- BU !!! Aż sie wystraszyłam!Poza ty tez straszna gaduła z niego- najwięcej gada o 5, 6 rano jak ja marze chocby o 5 minutach spania wiecej ;D

Do góry