Aniam - to co widać z zewnątrz to jedno, a to co w środku to drugie. a następstwa nierozpoznanego niedotlenienia są poważne. książek dawno nie czytałam o rozwoju dzieci. ja po prostu wiem co mówią lekarze i co jest w wynikach badań. prawda Aniu jest brutalna. a że ładnie wygląda - to super. staram sięnie panikować, ale ciągle wisi nad Tytkiem widmo operacji neurochirurgicznej.
reklama
Milla21
marcowa mama'06 Początkująca(y)
Kaska u mnie w rodzinie jest chlopiec 1,5 roczny i uwierz mi ze jak się do niech przyjedzie to siedzi grzecznie przy rodzicach, nic go nie interesuje, na regałach wszystko mają postawione nisko bo mowia ze on nic nie sciaga. Byli zdziwieni ze Kuba ręke juz poda ze sie wtrapie na lozko bo tamten ich nawet nie probuje. Ja bym sie tu zastanwaiala czy z dzieckiem wszystko w porządku a Titkowe zdjęcia są zupełnie normalne. Interesuje się wszystkim, psoci jak to dzieci, a tamto dziecko nic a zdrowe ponoc
felqua
Fanka BB :)
U nas wielki sukces bo pozegnalismy sie z ukochana Jaskowa butelka ( prawie sie z nia nie rozstawal) i przeszlismy calkowicie na kubeczki. Ze smoczkiem nie bylo problemu bo Jas nie chcial smoczka juz majac 6 miesiecy. Ze slow to: auto, mama, tata, baba, lala ( ukochany Teletubis Jasia) , am am, tam , tu ,a to?Nasladuje odglosy weza, konia, krowki, psa, kota, indyka, pokazuje jak robi rybka. Ale za to nie mowi tak lub nie-ten etap przed nami. Tak jak Majeczka namietnie sciaga skarpety i probuje je wlozyc i tak samo robi z butami-zajecie dla Jasia na cale godziny...
magdalenaB
marcowa mama 06'
felqua: a jak przeszliscie ze smoczka w butelce na picie z kubeczka?? mozesz cos podpowiedziec bo ja tez chce powoli oduczyc bartka od butli
Marlenka
Marcowa Mama 2006
felqua: a jak przeszliscie ze smoczka w butelce na picie z kubeczka?? mozesz cos podpowiedziec bo ja tez chce powoli oduczyc bartka od butli
MagdalenaB Łukaszek też już tylko kubeczkowy;-) Wcześniej zamiast smoczka do butelki zakładałam mu specjalną nakładkę z jedną dziurką z Canpolu, najpierw białą gumową, później twardzszą zieloną. Jak już sobie nieźle z tym radził, to spróbowałam kubeczek plastikowy z jedną dziurką - to do kaszki z mlekiem i soczków.
canpol.com.pl/products.php?lp=71&pd=148
Wodę pije z niekapka AVENT.
K
KingaP
Gość
U nas tylko niekapek Avent
A czy któreś z dzieci pije z bidonika-niekapka?
Chciałabym kupić Karoli, ale nie wiem czy skuma, że to inaczej leci ze słomki ....
A czy któreś z dzieci pije z bidonika-niekapka?
Chciałabym kupić Karoli, ale nie wiem czy skuma, że to inaczej leci ze słomki ....
maga_86
mama jagódki ciągutki
ja ostatnio oglądałam na TVN syle program mamo to ja i tam fizjoterapeuta paweł zawitkowski mówił,że niekapki wcale nie są takim dobrodziejstwem, jak się nam powszechnie wydaje, dzieci piją z niego, układając mięśnie i kości w bardzo dziwny, nienaturalny sposób, co może zaowocować później problemami np z mową...nie chcę was straszyć, tylko przytaczam pewien pogląd
ja kubek kupiłam, ale jagoda nie chce z niego pić, może spróbuję kupić ten bidonik ze słomką, który w tym programie był chwalony
ja kubek kupiłam, ale jagoda nie chce z niego pić, może spróbuję kupić ten bidonik ze słomką, który w tym programie był chwalony
reklama
Podziel się: