reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

My odrazu wskakujemy do wanienki, nie byloby szans na jakakolwiek kosmetyke przed kapiela ;-)

A i ostatnio Karol wymyslil dziwna figure, opiera sie na rekach i podnosi pupke do gory i prostuje nogi i tak stoi przez chwile, po czym kleka i rusza dalej :-D

I cwaniak juz rozumie, jak sie mu mowi ze ktos ma przyjsc to odrazu patrzy na drzwi i mowi papa machajac reka :-D

reklama
my tez od razu kapiel ;-) ewentualnie juz po kapieli jak jest zawiniety w reczniczku to czyscimy nosek, uszka itp. wtedy mu cieplutko i malo sie kreci ;-) do czasu... hehe

u nas nie bedzie raczkowania! Paula za zadna cene nie chce przyjac pozycji czworaczej. za to w siadzie podkurcza nogi pod siebie jesli trzymam ja za jedna raczke to szuka mojej drugiej reki, chwyta z calej sily i PODNOSI SIE!!!! i stawia SAMA kroczki. a tak jej sie to podoba ze hej!

Ja też od razu kąpię Łukaszka w wanience. Nawet przy rozbieraniu na przewijaku próbuje obracać się na brzuszek. Po kąpaniu ekspresowe ubieranie - ale i tak jest niezadowolenie i płacz :wściekła/y: :wściekła/y:
Moje maleństwo jeszcze nie siedzi, dlatego kąpiel to niezła gimnastyka dla mojego kręgosłupa :no: :sick:

Ja też od razu kąpię Łukaszka w wanience. Nawet przy rozbieraniu na przewijaku próbuje obracać się na brzuszek. Po kąpaniu ekspresowe ubieranie - ale i tak jest niezadowolenie i płacz :wściekła/y: :wściekła/y:
Moje maleństwo jeszcze nie siedzi, dlatego kąpiel to niezła gimnastyka dla mojego kręgosłupa :no: :sick:

Marlenka
, ja też muszę ekpresem ubierać Filipa, bo szybko się denerwuje, kiedy musi poleżeć chwilę, nie może zrozumieć, że ubranie pieluchy na siedząco jest niemożliwe ;-):-D

Fakt, jak Łukaszek będzie siedział będzie duuużo łatwiej przy kąpaniu :)

reklama
U nas dalej tylko przyjmowanie pozycji do raczkowania bez ruszania w przód - ciągle jedna noga przeszkadza;-) Szymon chętnie podnosi się na kolanka podciągając się np. na jeździku i często wtedy podskakuje jak sprężyna.

Od 2-3dni rozumie słowo "daj" - chętnie daje zabawki wprost do wyciągniętej ręki i... czeka aż się mu je odda :-)

Do góry