reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

Jesteśmy po wizycie u pediatry i doszłyśmy do wniosku, że Łukaszek prędzej stanie na nóżki niż usiądzie. Brzdąc pełza do przodu z niesamowitą prędkościa, a jak go coś zainteresuje to gagatek łapie się i podciąga.:szok: :szok: :szok: Tylko dlaczego do moich skarbów.....:-D :-) :-D :szok:

reklama
ja już nie będę czytać tego wątku - tutaj doskonale widzę opóźnienie Pitka w rozwoju........ szlag by trafił tych lekarzy co nie rozpoznali niedotlenienia u malego

Kasiu, nie denerwuj się, wszystko się ułoży i będzie dobrze!:-(. Ja przestałam już dawno czytać ten wątek, bo było mi przykro, że u nas nie ma postępów, teraz wiem, że gdy zaczęliśmy leczyć candidę, mały w ciągu 10 dni zaczął raczkować, dobrze siedzieć, stanął, wyszły mu 2 ząbki:szok:. Ponoć Candida opóźnia rozwój fizyczno-psychiczny, gdybym nie zrobiła na własną rękę badań kału pod kątem pasożytów i grzybów, to mały dzisiaj byłby pewnie cały w bąblach, nie mógłby jeść warzyw z bazaru, no i pewnie na aminokwasach byłby jeszcze przez kilka miesięcy, co jest niebezpieczne, bo one rozleniwiają trzustkę, wątrobę..., a tak jest szansa na hydrolizat.:happy:

Kasia, przestań!!! Dzieci przecież rozwijają się różnie, a Twój Piotruś jest bardzo mądrym dzieciątkiem i szybko wszystko nadrobi dzięki rehabilitacji!

Kaśka daj spokój, zobaczysz, jeszcze mały nadrobi i to w zastrzaszjącym tempie :happy:
Anik to świetnie, że wreszcie synek zrobił postępy ale zarazem przykre, że maleńkie dzieciaczki tak muszą chorować, to niesprawiedliwe :sick:
Pozdrawiam

Ja też nie mogę się doczekać na pierwsze mama, ale na razie głoska "M" jest dla Jasia niedostępna. Za to na okrągło jest tata w przeróżnych wariantach.
Izka - a macie jakąś koncepcję na obudowanie kominka. My tez się nad tym zastanawiamy, bo Jaśka też jakoś dziwnie ciągnie w to miejsce ;) Ja myślałam o jakimś drewnianym płotku, ale mój mąż mnie oświecił, że stawianie drewnianego ogrodzenia koło kominka to raczej niezbyt mądry pomysł...

oj i u nas kominek zostal zauważony prze Maksia:eek:
i jakos nic mi nie przychodzi do głowy...

izka i pytia bardzo proszę dajcie znać jak coś wymyślicie;-)

reklama
u nas z rozwojem ruchowym średniawo...za to jagoda jest baaaaaaaaaaaaardzo rozmowna, cały czas nadaje mama,baba,meeeeee,mniam,nie....dzisiaj chciałam zobaczyć jej dziąsełka,próbowałam włożyć jej paluszek do buźki, spytałam czy mogę, a ona spojrzała na mnie tymi pięknymi oczami, uśmiechnełą się i powiedziała mama nie....może to było i nieświadome,ale jakie piękne

Do góry