reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

Maja weszła na wyzszy poziom komunikacji - po prawie 30 minutowym robieniu "porządków" w szufladzie z taty skarpetkami. Maja popatrzyła się na nas powiedziała pa pa pomachała ręką i szbko zaczęła się przemieszczać w kierunku ukochanych lecz zakazanych firan.
Rodzice oniemieli więc mały szkodnik zdobył przewagę i chwile nośność naszego karnisza przetestował.

Poza pa pa, Maja ma w zrozumiałym repertuarze tata. Tylko tata jest każdy bezwzględu na płeć i stopień pokrewieństwa.

Koga jak ktoś widzi ruchliwość Mai to się przeważnie pyta czy ona tak zawsze i czy długo. A ona chyba jakieś baterie duracela ma gdzięś wszczepione i energii ma az nadmiar. Chwila bez ruchu to chwila stracona.

reklama
Ja również przyłaczam się do gratulacji dla wszystkich dzielnych Maluszków!!!!!!:-) :-) :-) :-) :-)

Antoś- lubi bawić się gazetami , drze je na strzępy!!!!! I to najlepsza zabawa. Na razie opanował sztukę pewnego siedzenia, opierania się o szczebelki łózeczka , poza tym odkrył niedawno że można nóżkami chlapać w wannience. Uwielbia się kąpać.:-) :-) :-) :-)

Jaś zaczął się wspinać na schody. Wstaje samodzielnie, jak tylko znajdzie coś, czego może się złapać. Gorzej, bo potem nie umie usiąść z powrotem.

My mozemy sie dzis pochawlic ze Brian samodzielnie siada!:-)dzis zostawilam synka w pokoju i poszlam siusiu wracam a on siedzi sobie i sie smieje poprostu myslalam ze go zacaluje:happy:i dzis ciagle przygladalam sie jak to robi i nie moge sie napatrzec!

moje male jeszcze nie siada:confused:
juz sie nie moge doczekac...
jak czytam ze wasze malenstwa juz siadaja to zazdroszcze.....wiem ze ma jeszcze czas na siadanie ale juz bym chciala. za to bardzo chcialaby stac i szuka ku temu okazji ale oczywiscie sama jeszcze tej sztuki nie opanowala

bardzo się cieszę, że na bb tyle ruchliwych dzieciaczków:-) :-) :-)
to znaczyże wszystko w normie:-D

zastanawia mnie już ylko jedno - dlaczego Maks podczas karmienia piersią z upodobaniem robi przerwy, że by sobie pozwisać głową w dół:baffled: :baffled: :baffled:

tylko nie mówcie, że o dobrze robi na trawienie;-) :baffled:

A Zośka wczoraj wieczorem pierwszy raz siadła sama z leżenia na plecach(ale to było tak ,że złapała się mojej ręki i Kazikowej nogi i podciągnęła,akurat leżeliśmy razem w łóżku, pewnie gdyby nie miała się na czym podciągnąć , to by nie siadła), a dzisiaj w swoim łóżeczku siadła pierwszy raz z pozycji leżącej (pomogła sobie łapiąc się za strzebelki):-)

reklama
zastanawia mnie już ylko jedno - dlaczego Maks podczas karmienia piersią z upodobaniem robi przerwy, że by sobie pozwisać głową w dół:baffled: :baffled: :baffled:

tylko nie mówcie, że o dobrze robi na trawienie;-) :baffled:
U nas jest identycznie, nie mam pojęcia czemu tak robi :confused:
Pozdrawiam

Do góry