reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Postepy Naszych Dzieciatek. :-D

Chyba wszystkie dzieciaczki uwielbiają metki :-D

Ostatni miesiąc był czołgany-pełzany,
A Emilka od tygodnia sama siada i raczkuje, zasuwa po całym domu, wszystko już pochowane, no i wspina się na wszystkie meble. Z oka nie można spuścić rozrabiaka.

Dzisiaj mama gotowała zupkę, a Milusia robiła porządki w szafce z kaszami i mąkami :)

Acha , pięknie robi papa :)

reklama
Ale ja też w końcu mogę się czymś pochwalić:tak::tak: Otóż nasza pannica od kilku dni mówi TATA ATA ATA a tatusiek poprostu wyje z radości:rofl2:a ja czekam na MAMA, qrde:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
u nas to samo Maciek wczoraj powiedział tata i ciągle mówi tatatatatatatatatata, a jak płacze to -ma :-D i nic a gdzie druga sylaba???? No a mój tatusiek dumny jest że ho ho :tak: :tak:

A moja Oliwcia jeszcze nie raczkuje ale za to pelza na calego, przemieszcza sie tak po calym pokoju, spryciula jedna ;-)
TA TA TA TA.. jest juz u nas od dosc dawna i Tatus jest oczywiscie zachwycony. Mama niestety jeszcze nei padlo, choc w moje urodziny rano uslyszlaam MA.... Czekalam na reszte i co uslyszalam?! TATA! :wściekła/y: :-D :-D :-D i na tym sie ksonczylo , wiecej MA nawet nie bylo :dry:

Oliwosek za to pieknie robi BRAWO, macha raczka PA PA i pstryka palcami :tak: :-D tzn probuje choc zadnego dzwieku nie udaje jej sie wykonac:eek: :-p nasladuje Tatusia :tak:

Filipek od 3 dni warjuje w kapieli :) zawsze lubił się kapać ae właśnie odkrył że jak będzie mocno machać rączkami i nózkami to rodzice będą cali mokrzy :) wariat mały :) ma radoche :) aż nie chce się go z wanienki wylmować.

Jak tak przeczytałam co Luczynka napisała, to mi sie przypomniało, ze dziecko znajomych na określenie mamy i taty używało tylko jednego wyrazu "matata":-D :laugh2: :-D :laugh2:
Moja nie chce mówić mama, tzn. chyba jeszcze nie umie:no: , a jak jej mówię "powiedz mama", to sie tak szelmowsko śmieje i potem mówi dada:-D :laugh2: :-D

Zdolne te wasze wrześnióweczki.:tak::tak: U nas z raczkowania raczej już nic nie bedzie:no:A szkoda....
Jak to melodia-- hahaha u nas jest tak samo, zaraz wzrok skupiony jest na telewizorze:-D:-D Tak, właśnie teraz mam momencik wolny bo leci właśnie ten program.
:-D:-D

u nas hipnotyzująco działa sygnał faktów i wszelkich programów informacyjnych, no i oczywiście reklamy

Poltora tygodnia temu bylismy znowu na basenie i Macius znowu zaczal robic postepy!!! Ten basen widocznie bardzo jemu sluzy!!! Macius zaczal przyjmowac pozycje na czworakach i buja sie do przodu i do tylu:-DA jak cos chce siegnac, to tak sie wspina, ze az czasem kleka i utrzymuje pozycje w pionie! Raz zaparl sie na raczkach i wyprostowal nozki wypinajac pupcie:-) Jak sie Maciusia trzyma pod paszkami to sprezynuje ale rowniez czesto trzyma nozki szytywne. Ale nie chce sam siadac, a jak sie go posadzi to nie potrafi bezpiecznie sie polozyc, i wczoraj odgial glowe do tylu bo myslal, ze tata jest za nim i gruchnal glowa o podloge! Dobrze ze koldra byla, ale i tak placz byl straszny!!:-(
A po mieszkaniu zasuwa na brzuszku jak motorek!Wszedzie go pelno! I ottwiera szafki i wyciaga zawratosc.Ale malo mowi, tzn po naszemu, bo tak to ciagle cos mruczy, pokrzykuje i tez robi indianina ale cudza reka:-D

reklama
Tak telewizor to jest to co maluchy lubią najbardziej u mnie jak tylko reklama to główka od razy skręca się w stronę telewizora.
A pozatym to coraz sprawniej idzie Filipkowi podnoszenie tyłeczka :) tylko patrzec jak dołaczy jeszcze raczki do tego.

Do góry