reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :D

Ze względu na gabaryty Karola pani dr powiedziała, że większe dzieci później wszystko robią- siadają, chodzą itd.
Pewnie z tego względu Karol dopiero teraz zaczął sie przewracać na boczek, czyli pewnie niedługo już będzie ładnie obracał się na brzuszek :-)
I już nie wpycha całej piąstki do buzi tylko poszczególne paluchy.

Nie przejmuj się moja Konstancja w czwartek zaczęła się przewracać na boczki z pleców a raz nawet udało jej sie przekręcić na brzuch... był szok i nerwy bo nie lubi tej pozycji.Nauczyła się przekładać zabawki z rączki do rączki i śmiesznie się denerwuje jak zabawki wiszącej na macie nie może wetknąć do pyszczka...a i bierze sie do siadania wykonyjąc serię brzuszków (choć dziecko ćwiczy:-D)

reklama
Marcel w końcu zaczął się śmiać głośno :-D A wszystko przez to, że moja mama nauczyła go robić kosi kosi łapki ;-) Teraz wystarczy, że powie mu się zrób kosi kosi, a on tak pociesznie i koślawo klaśnie ze 2 razy łapkami i cieszy się wniebogłosy :-D

nauczyła sie moja córa szybko wymuszac rączki i robi to bardzo głosno :-D
Jak jej się to udało?

mój nadal smoka nie chce - chyba mu zły kształt kupiliśmy ale płakała nie będę i 10 smoków nie kupię żeby mu przypasować...
nie wiem czy pisałam o śmianiu się na głos - towarzyszy nam już jakiś czas a najlepiej wychodzi jak bawimy się z tatą. Mały uwielbia boksowanie i łaskotanie ale tylko w wykonaniu taty, aż jestem trochę zazdrosna. No nic chłopcy nawiązali swoją nić porozumienia u mnie i tak pozostanie niezastąpiony cyc :happy2:
Od niedawna mały łapie za swoje ubranka. ostatnio łapał za nogawki w pajacu i okazało się, że jak ma samo body to łapie się za kolanka i przyciąga nóżki :happy2:
no i oczywiście z dnia na dzień ma coraz więcej do powiedzenia...

auylia to co było ostatnio to nic teraz jak mała chce na ręce to SYRENA! :-D

i tez łapie w rączki ubranka i sie "tarmosi":-)

No jest slodkie, Wojtas sie nauczyl skarpetki zdejmowac:-p teraz mu zakladam takie pod kolana, to ma wiecej roboty:-p no i gadula straszna z niego:-)

reklama
hihi nasza przy tym rączki składa i minkę bogobojna robi i smiejemy sie że juz sie modli za rodziców do bozi :-D

Do góry