reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

porozumiewanie sie z dzieckiem

a my dwujezycznie. Chcialam, zeby Lena miala od malego kontakt z polskim i niemieckim, dlatego mowie do niej po niemiecku. Wojtek za to po polsku. I tak mam nadzieje, ze bedzie nasza panienka dwujezyczna. Jak pojdzie do przedszkola, czy bedzie miala kontakt z rowiesnikami to przejde raczej tylko na polski w domu, niemieckiego bedzie miala wtedy w nadmiarze gdzie indziej. A bardzo wazne jest dla mnie, zeby swoj jezyk ojczysty znala.

reklama
NO TO ARYAN BEDZIE MIAL KOLOWROTEK W GLOWIE JA MOWIE PO POLSKU I HISZPANSKU ZA TO MAZ PO PORTUGALSKU I HINDUSKU NO I ANGIELSKU :szok: NIE ZLE CO :-p

A mi się to bardzo podoba. Takie wielojęzyczne dzieci są super. :-):-) Aż szkoda, że nie przyzwyczajam mojego brzdąca do angielskiego.

Do góry