ana1988
Zaciekawiona BB
Witam dołączam do waszego grona. To była moja pierwsza ciążą. Zaszłam za pierwszym razem. Mój chłopak mieszka w innym mieście. Więc widzimy się tylko weekendami a mimo to udało się za pierwszym razem. Mieliśmy już plany - przeprowadzę się do niego, wynajmiemy mieszkanie. Nawet wybrałam imiona po jego dziadzkach - Jan albo Marianna. Wszystkim w pracy powiedziałam o ciąży. Już nawet znaleźli kogoś na moje miejsce. Ale z tą ciążą od początku było coś nie tak. W 6+5 miałam lekkie plamienie, pojechałam na IP. Zbadali mnie powiedzieli, że ciąża młodsza. Wg USG 6 +0. Nie kazali się martwić. Było widać bijące serduszko. ( nie wiem czy za wolno -nikt mi nie powiedział czy bije odpowiednio) Jak teraz myślę, to ciąża nie powinna być młodsza z racji tego, że widujemy się w weekendy doskonale wiem kiedy było poczęte. Na dodatek mam krótkie cykle około 25 dni. Ale wtedy o tym nie myślałam. Mam wyrzuty sumienia. Nie oszędzałam się w tej ciąży, pracuję na 1,5 etetu, w soboty szkoła, 2x w tygodniu angielski. Na dodatek pracuję w przychodnii - ktoś z pacjentów musiał mnie zarazić i w 5 tygodniu byłam przeziębiona. Mogło to wpłynąć na rozwój zarodka?? W 10 tygodniu dostałam lekkiego plamienia, nie poszłam do pracy. POjechałam do LUXMEDU prosząc o przyjęcie, nie udało się. Pojechałam do prywatnego gabinetu zapłaciłam za wizytę i USG. Już na USG mimo, że Pani dr tylko na chwilę zatrzymała obraz dziecka widziałam, że coś jest nie tak. Nie widziałam bicia seca. Potem pytanie Pani dr . Czy ciążą była potwierdzona? Zatzrymała się na 8 tygodniu. Skierowanie do szpitala. Zabieg. Dziś mija tydzień po zabiegu. Za tydzień muszę wrócić do pracy. Aktualnie mam problem żeby wyjść z domu. Najchętniej bym nie wychodziła. Analizuje swoje życie - to co robiłam 8 tygodnia i mogło doprowadzić do tego. Wewenętrznie czułam, że coś jest nie tak. W okolicy 8 tygodnia obudził mnie straszny ból brzucha. Jednak uznałam to za powiększającą się macicę. Po tym wydarzeniu bardzo powiększył mi się brzuch. Był za duży jak na 8 tydzień. Od samego początku ciąży czułam bół brzucha z lewej strony. Nie uznałam tego za niepokojący objaw. Dr powiedziała, że po następnej miesiączce możemy się zacząć starać. Ale ja tyle nie wytrzymam.