reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienie 5 tydzień

Hej Dziewczyny,

Od 8 dpo mialam pozytywny test ciazowy. W sobotę 18dpo dostalam plamienia i tak na zmianę raz czerwona krew, raz brązowe plamy. Od soboty boli mnie codziennie brzuch i krzyż. Wczoraj byłam u ginekologa i badałam bete, wyszlo 100 więc to zdecydowanie za mało jak na 20 dpo. Oczywiscie na usg nie było nic widac. Jutro idę powtórzyć bete.
Czy mogłybyście powiedzieć jak u Was wyglądało poronienie. Ile trwało zanim tak naprawdę się rozkręciło i czy też tak bolało?

reklama
Hej Dziewczyny,

Od 8 dpo mialam pozytywny test ciazowy. W sobotę 18dpo dostalam plamienia i tak na zmianę raz czerwona krew, raz brązowe plamy. Od soboty boli mnie codziennie brzuch i krzyż. Wczoraj byłam u ginekologa i badałam bete, wyszlo 100 więc to zdecydowanie za mało jak na 20 dpo. Oczywiscie na usg nie było nic widac. Jutro idę powtórzyć bete.
Czy mogłybyście powiedzieć jak u Was wyglądało poronienie. Ile trwało zanim tak naprawdę się rozkręciło i czy też tak bolało?
Jeżeli ta beta jutro będzie wyższa, a Ciebie dalej boli, to jedź do szpitala.

To zależy, możesz oczyścić się samoistnie, iść na kontrolę, żeby lekarz sprawdził czy jest okej i za jakiś czas znowu zacząć starania. Myślę, że w 5 tyg jest duża szansa na to.. Ale może być też potrzebny zabieg czyszczenia macicy przez łyżeczkowanie, ja tak miałam, gdy poroniłam w 9 tyg.

To zależy, możesz oczyścić się samoistnie, iść na kontrolę, żeby lekarz sprawdził czy jest okej i za jakiś czas znowu zacząć starania. Myślę, że w 5 tyg jest duża szansa na to.. Ale może być też potrzebny zabieg czyszczenia macicy przez łyżeczkowanie, ja tak miałam, gdy poroniłam w 9
A

Poronilam w 6 tyg z hakiem. Rano dostalam plamienia, za pare godzin juz krwawilam mocno. Krwawienie i bol bylo gorsze niz przy okresie, ale wiadomo, ze kazdy organizm inny.

ja już właśnie 5 dni plamie i jakoś zebrać się nie może, też myślałam, że szybciej pójdzie, ale jakoś się nie może zebrać...
Nie chcę psuć, ale Ty jeszcze nie wiesz czy jesteś w trakcie poronienia. W sensie wiadomo, ze ciąża nie rokuje, ale nie wiesz czy beta rośnie, ale marnie czy jest już spadkowa. Więc tak naprawdę cięzko stwierdzić czy się coś zacznie zbierać czy nie.

Tak szczerze to ja bym na betę nawet jutro skoczyla, zdby tylko zobaczyc, w ktorą stronę to idzie, czy rosnie czy spada.

Nie chcę psuć, ale Ty jeszcze nie wiesz czy jesteś w trakcie poronienia. W sensie wiadomo, ze ciąża nie rokuje, ale nie wiesz czy beta rośnie, ale marnie czy jest już spadkowa. Więc tak naprawdę cięzko stwierdzić czy się coś zacznie zbierać czy nie.

Tak szczerze to ja bym na betę nawet jutro skoczyla, zdby tylko zobaczyc, w ktorą stronę to idzie, czy rosnie czy spada.
napisałam w poście, że na bete wybieram się jutro rano, mam już zaplanowana wizytę, niestety ale tu gdzie mieszkam na każde badanie laboratoryjne potrzeba skierowania, więc na poczatku ciąży nie byłam w stanie sprawdzić jaka beta była, dopiero po tym kiedy położna stwierdziła, że może być CP dala mi skierowanie do ginekologa I ten skierował mnie na badania, jutro powtórka i decyzja czy mam wrocic do ginekologa czy czekać

reklama
napisałam w poście, że na bete wybieram się jutro rano, mam już zaplanowana wizytę, niestety ale tu gdzie mieszkam na każde badanie laboratoryjne potrzeba skierowania, więc na poczatku ciąży nie byłam w stanie sprawdzić jaka beta była, dopiero po tym kiedy położna stwierdziła, że może być CP dala mi skierowanie do ginekologa I ten skierował mnie na badania, jutro powtórka i decyzja czy mam wrocic do ginekologa czy czekać
No to jutro będziesz wiedzieć, na czym stoisz.

Do góry