reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Cześć dziewczyny, mam pytanie do tych które się szczepy u Maliny. Jestem po 3 szczepieniach od męża i allo skoczyło tylko do 30% wiec mam się doszczepić mąż + pullowane... trochę się załamałam... czy potem znowu trzeba tam jechać powtarzać allo po tym doszczepianiu czy oni wtedy zakładają że pomógł? Od maja byłam w Łodzi jakieś 7 razy i pomału słabne w głowie

reklama
Cześć dziewczyny, mam pytanie do tych które się szczepy u Maliny. Jestem po 3 szczepieniach od męża i allo skoczyło tylko do 30% wiec mam się doszczepić mąż + pullowane... trochę się załamałam... czy potem znowu trzeba tam jechać powtarzać allo po tym doszczepianiu czy oni wtedy zakładają że pomógł? Od maja byłam w Łodzi jakieś 7 razy i pomału słabne w głowie
Dostaniesz zielone światło leki teraz przy tym allo i się doszczepisz. Kiedy masz wizytę kiedy doszczepianie. W Łodzi byłam może 60 razy łącznie 2 ciążę wszystko przed Toba

Wiem , ale ja w ciąży wiele znoszę a przed trochę trudniej mi to chyba przychodzi. Gdzieś ten optymizm po tych kilometrach se gubi. Ale dziękuje :) doszczepienie i wizyta w środę
Dostaniesz zielone światło leki teraz przy tym allo i się doszczepisz. Kiedy masz wizytę kiedy doszczepianie. W Łodzi byłam może 60 razy łącznie 2 ciążę wszystko przed Toba

Wiem , ale ja w ciąży wiele znoszę a przed trochę trudniej mi to chyba przychodzi. Gdzieś ten optymizm po tych kilometrach se gubi. Ale dziękuje :) doszczepienie i wizyta w środę
Oj kochana wierzę bo i ja miałam takie wzloty i upadki . Tylko spokój Cię uratuje 😋😋

Ps ja też do cierpliwych nie należę
Napisz co po wizycie prof powiedział trzymam kciuki ✊✊✊

Witam,
Mam zrobić badania MLR, test mikrocytotoksycznego, badania KIR i ANA1
Gdzie może zrobić w Krakowie?
na dzielnicy Prokocim Uniwersytecki Szpital Dziecięcy zamknięty dla osób indywidualnych (((

Witam,
Mam zrobić badania MLR, test mikrocytotoksycznego, badania KIR i ANA1
Gdzie może zrobić w Krakowie?
na dzielnicy Prokocim Uniwersytecki Szpital Dziecięcy zamknięty dla osób indywidualnych (((
W Gyncentrum na 100%
Gdzieś jeszcze czytałam, że przychodnia zdrowia rodziny.

Czasem też, o ile dobrze pamiętam, podaje się w okolicy owulacji, ale to dopochwowo (tak miała @marshia, ale u niej okazało się to nieskuteczne i zablokowało owulację). Może są też inne zalecenia dla osób, które korzystają, np. z in vitro bądź najzwyczajniej w świecie - zależy to od wyników. Nie wiem, tu zwykle dziewczyny chyba brały po becie. Chociaż nie jestem pewna czy @roxie123 nie brała po owu przez jakiś czas...?

Kochana nie wchodzę zbyt często,więc nie widziałam powiadomienia ;*

Tak ja brałam od owulacji accofil,brałam do 12 tc schodząc z dawki . Najpierw brałam co 3 dzień,później co 4 i 5 na końcu .

Ktoś aktualnie może jeździ do Jurka ? znaczy do Przybycienia ? jak teraz wyglądają wizyty przy koronie ? są jakieś ograniczenia ?

my dostaliśmy z męzem skierowania do gentyka po 2 stratach (5 tydzien), bo tak wczesne poronienia to często wina gentyki. Ja mam skierowanie od gin (ale podobno tez mozna od lekarza POZ) a mąż od lekarza POZ. Gentyków jest bardzo mało w Pl i w Warszawie trzeba czekać 2-3 lata na wizytę. Warto dlatego patrzeć na temriny na swiatprzychodni.pl My tam znalezlismy przychodnie z krotkimi terminami i jedziemy do nich do Lublina na badania w pazdzierniku, wczesniej mamy wizyte telefoniczną przed badniami, czyli łącznie czekamy tylko 2 miesiące - więc ekstra

reklama
my dostaliśmy z męzem skierowania do gentyka po 2 stratach (5 tydzien), bo tak wczesne poronienia to często wina gentyki. Ja mam skierowanie od gin (ale podobno tez mozna od lekarza POZ) a mąż od lekarza POZ. Gentyków jest bardzo mało w Pl i w Warszawie trzeba czekać 2-3 lata na wizytę. Warto dlatego patrzeć na temriny na swiatprzychodni.pl My tam znalezlismy przychodnie z krotkimi terminami i jedziemy do nich do Lublina na badania w pazdzierniku, wczesniej mamy wizyte telefoniczną przed badniami, czyli łącznie czekamy tylko 2 miesiące - więc ekstra

Sprawdzałam na tej stronie. W mojej „okolicy”, czyli u mnie w województwie + dwóch innych sąsiadujących czeka się na wizytę średnio półtorej roku. Chyba będę zmuszona zrobić to badanie na własny koszt. Spodziewałam się kilku miesięcy, ale dwa lata? No trudno.

Do góry