reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny a skoro temat już został poruszony to co w sytuacji bez ciąży? Aptt poniżej normy hmm mam uderzać z tym gdzieś ?

Tylko czy on mnie odpowie skoro nie jestem jego pacjentka
Są wizyty telefoniczne online ? Tylko co chcesz go zapytać? Czy warto bez badań płacić? Z fusów ci nie wywróży nic?

Ola krew ci szybciej krzepnie? Nasz jakieś badania z aps białko c i s może masz żylaki ciężkie nogi spuchnięte itd objawy kliniczne jeśli tak to warto zapisać się do immunolga niech cię przebada w dobie pandemii jednak łatwiej i szybciej o wizyty bo jeśli ktoś nie musi a tylko siedzi w kolejce to po prostu rezygnuje ze strachu przed zarażeniem

Są wizyty telefoniczne online ? Tylko co chcesz go zapytać? Czy warto bez badań płacić? Z fusów ci nie wywróży nic?

Ola krew ci szybciej krzepnie? Nasz jakieś badania z aps białko c i s może masz żylaki ciężkie nogi spuchnięte itd objawy kliniczne jeśli tak to warto zapisać się do immunolga niech cię przebada w dobie pandemii jednak łatwiej i szybciej o wizyty bo jeśli ktoś nie musi a tylko siedzi w kolejce to po prostu rezygnuje ze strachu przed zarażeniem
Wolałabym do niego na spokojnie żeby zrobił mi badania wszystkie bo te co mam to już dwa lata mają nie chce na nich się opierać ale do niego za ok pół roku pojadę. To pół roku jest dla mnie . Ale schudnąć muszę zdrowo ...ale to powoli znajdę jakiegoś dietetyka . Czekam na odp od @Auri_a jakie badania

@basiawol dlatego zapronowalam Ci żebyś zabrała skierowanie do szpitala bo nim pewnie dostaniesz wizytę kinie trochę a większość badań z tego zakresu po 3 poronieniu należy Ci się na NFZ napisz na FB jest taka fundacja tej mama ginekolog imienia Ernesta medycyny prenatalnej one Ci napiszą wykaz badań jakie możesz mieć na NFZ napisz do nich serio bo szkoda płacić już Ci się to po prostu należy

@basiawol dlatego zapronowalam Ci żebyś zabrała skierowanie do szpitala bo nim pewnie dostaniesz wizytę kinie trochę a większość badań z tego zakresu po 3 poronieniu należy Ci się na NFZ napisz na FB jest taka fundacja tej mama ginekolog imienia Ernesta medycyny prenatalnej one Ci napiszą wykaz badań jakie możesz mieć na NFZ napisz do nich serio bo szkoda płacić już Ci się to po prostu należy
Masz rację rano dzwonię do rodzinnej . Napisałam tam rano właśnie też o tym pomyślałam

reklama

Hmm zawsze mialm to aptt takie, w ciąży tez , miałam clexane 0,4 później 0,6. Nogi mam w naczynkach zwłaszcza po ciąży
48C862AF-B69E-4609-A9A1-762EB518EE1D.png

moja mama aptt tez ma poniżej normy, jak była pół roku temu w szpitalu to za każdym razem w badaniu tak wychodziło.. myśle, ze to u nas rodzinne bo wszystkie siostry mamy, babcia maja naczynka żylaki itd ale nigdy żadna nie miała poronien, problemow z ciąża... jeśli chodzi o moje badania to robiłam te przeciwciała kardiolipinie(wiem ze zmieniłam ale jestem w pracy inie mam jak tego sprawdzić), aptt ddimery... My na ten moment nie myślimy o drugim dziecku, tzn mąż mój nie jest gotowy ale mam synka i zaczęłam się obawiać zatorów u siebie, ze coś mi się stanie hmm. Pamietam, ze w ciąży mój gin mówił ze to nie ma związku to całe aptt bo dziecko jest i tak bezpieczne z heparyna..

Do góry