reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Tak. Pomysł psychologa jest bardzo dobry zwłaszcza że to osoba z odpowiednimi kwalifikacjami która pomoże ogarnąć Ci burze emocji jaka zaraz przyjdzie.
Ja myślę że zdaniem innych nie ma się co przejmować a już na pewno zwracać na nie uwagi. Ja nauczyłam się całkowicie lekceważyć zwłaszcza złote rady typu "Masz jedno dziecko powinno Ci wystarczyć"
A pierwsza ciąża też bezproblemowa? A ta Twoja szczęśliwa opisana jest na wątku?

reklama
Tak pierwsza ciąża bez leków za wyjątkiem prrgna plus, donoszona do 40 TC
To tak jak ja brałam też tylko pregne i wszystko bez problemów. A teraz na początku wszystko dobrze dziecko super rośnie mam wrażenie do 12 t mega super większy prawie dwa tyg w 13 tyg już tylko parę dni coś hamuje rośnie IE po 12 tyg coś z łożyskiem tak mi intuicja podpowiada

@basiawol też przerobiłam wściekłość na dr Przybycienia ale też doszłam do wniosku że wcale on niczemu nie winien choć mówię w pierwszej chwili powiedziałam że już do niego nie wrócę, wróciłam chyba nawet silniejsza. Ale ja zrobiłam krok na przód poszłam jeszcze do innych specjalistów skonsultować mój przypadek. Dlatego uważam że dobrze jest jeszcze wykorzystać inne możliwości jeżeli będziesz chciała podjąć kolejną próbę.
@Porzeczka1234 przypomnij mi jaka Ty miałaś heparynę u Malinowskiego ?
Kochana w pierwszej ciąży dojoszonej miałam heparynę 0,6 od testu do 26 tygodnia później 0,8 . W drugiej ciąży 0,6 od początku do końca ale moje cytokiny były w "lepszym stanie" w normach . Zosia podobna do mnie w zasadzie klon , Ola cały tata czy przypadek nie wiem moim zdaniem nie.

@Porzeczka1234 profesor to chyba nie bawi się w heparynę 0,4 nie ? Nie wiem chyba nie znam osoby z taką heparyna u niego ? Dlatego pytałam z ciekawości.
@basiawol jeżeli dziecko Ci zaczyna zwalniać mało rosnąć to właśnie jest odpowiedzialne dotlenienie jeżeli jest złe dziecko zwalnia z wzrostem hamuje dlatego tak ważne jest dobór heparyny. Ja Ci powiem że nie wiem dlaczego np w pierwszej ciąży nie była mi potrzebna , jeden lekarz mi to tłumaczył tym że organizm pierwsze dziecko udźwignął ale przy kolejnych próbach nauczył się walczyć o siebie i nie wykańcza siebie i dlatego blokuje rozwój ciąży. Czy jakoś tak ciężka sprawa. Do tego u mnie poszła w strzępy immunologia , bo ja uważam że dziecko mam dzięki immunoglobulina. Ale u Ciebie myślę immunologia nie jest tak zaburzona jak problemy właśnie z dotlenieniem dziecka czyli heparyna ?

@Porzeczka1234 profesor to chyba nie bawi się w heparynę 0,4 nie ? Nie wiem chyba nie znam osoby z taką heparyna u niego ? Dlatego pytałam z ciekawości.
@basiawol jeżeli dziecko Ci zaczyna zwalniać mało rosnąć to właśnie jest odpowiedzialne dotlenienie jeżeli jest złe dziecko zwalnia z wzrostem hamuje dlatego tak ważne jest dobór heparyny. Ja Ci powiem że nie wiem dlaczego np w pierwszej ciąży nie była mi potrzebna , jeden lekarz mi to tłumaczył tym że organizm pierwsze dziecko udźwignął ale przy kolejnych próbach nauczył się walczyć o siebie i nie wykańcza siebie i dlatego blokuje rozwój ciąży. Czy jakoś tak ciężka sprawa. Do tego u mnie poszła w strzępy immunologia , bo ja uważam że dziecko mam dzięki immunoglobulina. Ale u Ciebie myślę immunologia nie jest tak zaburzona jak problemy właśnie z dotlenieniem dziecka czyli heparyna ?
Też mam wrażenie że powinnam była mieć większe dawki heparyny a teraz nie jestem na siłach jechać do tego szpitala w Krakowie o którym pisałaś . Muszę odpocząć o myśli o dziecku ale ja się zdecyduje to się na pewno tam udam

Też mam wrażenie że powinnam była mieć większe dawki heparyny a teraz nie jestem na siłach jechać do tego szpitala w Krakowie o którym pisałaś . Muszę odpocząć o myśli o dziecku ale ja się zdecyduje to się na pewno tam udam
Basiu 250 km ok 3-4 h czasem spaliśmy w hotelu "Szpitala Matki Polki" doba 120 zł PRL ale łazienki czyściutkie pokój też tylko stare wszystko no ale jak mus to mus. Wiem że teraz część wyremontowana dostępne dla wszystkich. Od tego hotelu do jego przychodni 3 min drogi piechotą.Jeśli chodzi o badanie krzepliwość idź zrób jak najszybciej moja rada bo u mnie tylko w ciąży APS a bez nie będziesz wiedziała czy może to to. Jeśli badasz zarodek to będziesz mieć płeć zarejestruj w urzędzie i dostaniesz pieniądze od ubezpieczyciela pochówku nie musisz robić. A będziesz miała pieniądze na badania może to okrutne co pisze no ale z nieba one nie lecę a leczenie drogie.

Kochana znam dziewczyny od Maliny z dawką 0,4 ale ja druga ciążę miałam na 0,2 i zatrzymanie w 12 tygodniu Malina odrazy powiedział, że pewnie uśpione APS plus jakieś dodatki no i się nie mylil

Po 2 stracie dowiedziałam się , że moja babcia też straciła późna ciążę nr 3 później urodziła jeszcze córkę nr 4 przedwcześnie 1700 ciotkama się dobrze. To taka rodzinna tajemnica była szkoda , że nie dowiedziałam się o tym wcześniej. Ostatecznie babcia zmarła bardzo młodo miała zator żylny. Nie wiedziała o chorobie bo nikt jej nie badał inne czasy

Ostatnia edycja:
Basiu 250 km ok 3-4 h czasem spaliśmy w hotelu "Szpitala Matki Polki" doba 120 zł PRL ale łazienki czyściutkie pokój też tylko stare wszystko no ale jak mus to mus. Wiem że teraz część wyremontowana dostępne dla wszystkich. Od tego hotelu do jego przychodni 3 min drogi piechotą.Jeśli chodzi o badanie krzepliwość idź zrób jak najszybciej moja rada bo u mnie tylko w ciąży APS a bez nie będziesz wiedziała czy może to to. Jeśli badasz zarodek to będziesz mieć płeć zarejestruj w urzędzie i dostaniesz pieniądze od ubezpieczyciela pochówku nie musisz robić. A będziesz miała pieniądze na badania może to okrutne co pisze no ale z nieba one nie lecę a leczenie drogie.

Kochana znam dziewczyny od Maliny z dawką 0,4 ale ja druga ciążę miałam na 0,2 i zatrzymanie w 12 tygodniu Malina odrazy powiedział, że pewnie uśpione APS plus jakieś dodatki no i się nie mylił
Tak robimy . Przypomnij które badania @Porzeczka1234 dokładnie zrobic

reklama
Tak robimy . Przypomnij które badania @Porzeczka1234 dokładnie zrobic
Cały zespół antyfospolidowy. @Auri_a doradź? co jeszcze? Bo attp i d-dmiery to ja zawsze mam dobre więc nie wiem czy to warto robić. Z Malina można kontaktować się przez @ lub tel dzwoni się do rejestracji lub piszę Panie przekazują i oddzwaniają co robić. On zbada męża i wszystko co możliwe.
I nie obwiniają się geny mamy po rodzicach nie możemy mieć do nich pretensji. Mamy swój krzyż ciężki bardzo... Kobiety są silne Wałcz jeśli masz siłę .. ja chciałam walczyć już zaraz mnie czekanie prszgnebiało każda ma swój sposób na żałobę.. ściskam mocno

Do góry