reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Basiu, w 35tc i dwie następne w 8tc (W jednej nie zabiło serce w ogóle) ☹ Z genetycznego punktu widzenia wszystkie zdrowe (przebadane), pierwsza ze względu na to, że była wysoka ciąża, nawet po wszystkich badaniach prenatalnych. Powoli tracę już siłę i wiarę, że będzie dobrze. Ostatni rok to dla mnie koszmar i cierpienie. W pewnym sensie chociaż masz „lepiej”, bo mając tyle lat co ja, masz przy sobie syna, ja nawet nie wiem, czy się tego doczekam, ale dopóki z biologicznego punktu widzenia jestem jeszcze względnie młoda, podejmę kolejną próbę. W ciążę zachodzę od razu, tylko istnieje jakiś problem, by ją utrzymać.
Ściskam Cię.
Kochana to tak jak ja zachodze za pierwszym razem i tracę na początku drugiego trymestru. Coś jeszcze u Ciebie wyszło ???

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Jestem w ciąży, która od początku nie rozwija się prawidłowo. Krwawienia, plamienia, spłaszczony pęcherzyk, brak zarodka, pęcherzyk za mało rośnie, w końcu dostałam skierowanie do szpitala. Pani doktor jednak znalazła zarodek i mnie nie przyjęli. Określiła, że ciąża jest młodsza. Powinien to być 8+1 a wg USG 6+1. Na pewno nie przesunęła się owulacja, ciąża źle się rozwija. Obecnie już 9 tydzień. Dostałam lekkiego plamienia. To mała ciąża. Czy któraś z was ronila sama i może napisać jak to wygląda czy jednak muszę jechać do szpitala??
Miałam już 2 zabiegi łyżeczkowania, dlatego wolałabym tego uniknąć. Wtedy ciąża była większa.

Ja tez zawsze zachodzilam za 1 razem 2 razy ciaza obumarla w 8 i 14 tc. Ja to tylko moge poradzic isc do Maliny bo wreszcie ktos mysli za Ciebie co powinnas zrobic.

A z poronieniem to ja mialam naturalne w 8 tc ale moje bylo bardzo lekkie bol brzucha jak na okres poszlam to toalety i tam chlusnela krew ze skrzepami i zarodkiem czyli takim woreczkiem malutkim jak wisienka a potem juz spokoj krwawienie jak na okres tylko takie duze skrzrpy czasem
Od czasu plamienia to kilka dni bylo zanim to sie stalo

Dziewczyny mam pytanie. Jestem w ciąży, która od początku nie rozwija się prawidłowo. Krwawienia, plamienia, spłaszczony pęcherzyk, brak zarodka, pęcherzyk za mało rośnie, w końcu dostałam skierowanie do szpitala. Pani doktor jednak znalazła zarodek i mnie nie przyjęli. Określiła, że ciąża jest młodsza. Powinien to być 8+1 a wg USG 6+1. Na pewno nie przesunęła się owulacja, ciąża źle się rozwija. Obecnie już 9 tydzień. Dostałam lekkiego plamienia. To mała ciąża. Czy któraś z was ronila sama i może napisać jak to wygląda czy jednak muszę jechać do szpitala??
Miałam już 2 zabiegi łyżeczkowania, dlatego wolałabym tego uniknąć. Wtedy ciąża była większa.
Jeśli czujesz się na siłach, to zostań w domu. Jeśli natomiast ból będzie za silny, to radze iść do szpitala. Czasami wiem,że dziewczyny dostawały tabletki i szły do domu ronić w zaciszu domowym. Jednak pamiętaj, że "po" trzeba skontrolować się u gina, by nie narobić "tam" jakiś stanów zapalnych :/

Nie poronilam w domu, jednak dwa razy we wczesnej ciąży. Raz farmakoterapia, drugi raz farmakoterapia+lyzeczkowanie, bo jest podejrzenie zasniadu. Polecam iść do szpitala jednak najlepiej tam gdzie wywołują najpierw poronienie farmakologicznie. Dlaczego? Zawsze Ci zrobią USG po wszystkim i zobaczą czy się wszystko dobrze oczyściło, czy jednak jest konieczne lyzeczkowanie. Dodatkowo każdy organizm jest inny i jakby miały pojawić się nieprawidłowości np bardzo duże krwawienie lepiej być w szpitalu.

Polecam zrobić beta hcg 2x co 48 h, bo o tym nie wspominałaś.

Powodzenia.

@iveo jeśli się zdecyduje to na pewno do niego choć to bardzo daleko.a jaki koszt u niego ???narazie odpocznę mam synka chwała Bogu. Choć mąż mówi żeby się nie poddawać i chce próbować dalej . Kochany jest wspiera mnie

Za to ja dziś sprawdziłam, że w posiewie z kanału szyjki macicy (czyli ok 1.5 tyg temu) wybudowano Staphylococcus aureus i Enterococcus faecalis, wrażliwe na Augmentin. Ogólnie bez dolegliwości. Kontakt ze swoją lekarską mam na zasadzie SMS...czekam na odpowiedź. Czy włączyć już antybiotyk? Ktoś miał podobnie? To moje drugie poronienie. Czy to mogła być przyczyną tym razem? Teraz czekam jeszcze na wynik hist-pat czy to nie byl zasniad - w USG obraz burzy śnieżnej. (ale doktor w spzitalu powiedziala, ze na zasniad to nie wygladalo po zabiegu). Przede mną dopiero wszystkie badania.
W pierwszej ciąży posiew ujemny.

Dziewczyny jak interpretować te wyniki ? Ostatnie poronienie zatrzymane tydzień temu . W 9 tc
łącznie dwa poronienia plus jedno zdrowe urodzone dziecko w 2014 r córeczka . Czy mam jeszcze szanse na dziecko ?🥺

Załączniki

• 10A13700-76D1-4714-B5BA-6C5254B80BF9.jpeg
    10A13700-76D1-4714-B5BA-6C5254B80BF9.jpeg
    166,6 KB · Wyświetleń: 97
reklama
Za to ja dziś sprawdziłam, że w posiewie z kanału szyjki macicy (czyli ok 1.5 tyg temu) wybudowano Staphylococcus aureus i Enterococcus faecalis, wrażliwe na Augmentin. Ogólnie bez dolegliwości. Kontakt ze swoją lekarską mam na zasadzie SMS...czekam na odpowiedź. Czy włączyć już antybiotyk? Ktoś miał podobnie? To moje drugie poronienie. Czy to mogła być przyczyną tym razem? Teraz czekam jeszcze na wynik hist-pat czy to nie byl zasniad - w USG obraz burzy śnieżnej. (ale doktor w spzitalu powiedziala, ze na zasniad to nie wygladalo po zabiegu). Przede mną dopiero wszystkie badania.
W pierwszej ciąży posiew ujemny.
Miałam ten sam wynik, ale w 34 tc (być moze to one wywołaly wtedy poród przedwczesny, wcześniej miałam wymazy raz w miesiącu i były czyste). Moja lekarka nie chciała dawać antybiotyku doustnie. Musiałam się leczyć dwoma seriami globulek dopochwowych robionych w aptece wg recepty.

Do góry