reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 kochana;* Nooo nie miałam. Odwołano. Ja poczekam aż dr wróci gdzieś w kwietniu może. Chyba celowo to odkładam. Ja od ponad roku jak nie lepiej się motam. Czytam Was,ale raczej nie udzielam za wiele,bo nic ciekawego do powiedzenia nie mam. A nowa gwardia już mnie nie zna :)
O kochana mhh nie wiedziałam no moze szkoda ale prawda jest taka, że musisz być gotowa na starania ,ciąże itd . Życzę Ci wszystkiego dobrego

@bobasek1990 gratuluję kochana .

@marshia a co dumasz nad dzidzią nr 2 ? haha.
Dziewczyny w was nadzieja . Nie mam tyle czasu by czytać cały wątek wiec zapytam tu . Któraś z was choruje na gravesa basedowa ? Jaki miałyście wynik trab ? Norma jest 1,75 a mi wzrosło do 5,7 a wyniki tsh i ft4 są w normie . Chce podjeść do in vitro ale martwię się trabami ;( któraś pomoże ?
Witaj jest tu na pewno ktoś kto ma ta chorobę ale nie mogę sobie nicku przypomnieć na pewno się odezwie uzbruj się w cierpliwośc

reklama
O kochana mhh nie wiedziałam no moze szkoda ale prawda jest taka, że musisz być gotowa na starania ,ciąże itd . Życzę Ci wszystkiego dobrego

@bobasek1990 gratuluję kochana .

@marshia a co dumasz nad dzidzią nr 2 ? haha.

Witaj jest tu na pewno ktoś kto ma ta chorobę ale nie mogę sobie nicku przypomnieć na pewno się odezwie uzbruj się w cierpliwośc

Wiesz to poprostu nadczynność tarczycy w pakiecie z gravesem. Moje przeciwciała zawsze były nisko ale teraz jak już mamy decyzje do ivf to nagle podskoczyły ni stad ni zowąd i zaczynam się Martwić . Kojarzę ze gin mówiła ze nie ma tragedi jeśli wynik nie jest 4 krotnie większy niż norma wiec nie jest . Ale jednak mam je podwyższone a one mogą przenikać przez łożysko i to mnie martwi . Inna endo mam w poniedziałek dopiero ale wiadomo jak to jest , lepiej tez znać opinie dziewczyn które miały jakaś chorobę i jak u nich wyglądała ciąża itd.

@Porzeczka1234 kiedy termin porodu? chlopiec czy dziewczynka? no i czy nadal jezdzisz do malinu szczepilas sie?
Szczepiłam sie w styczniu w kwietniu zaszłam troche wpadka w ciazy zaszczepiłam sie 2 razy i jeździłam do niego do 23 tygodnia chyba (może ze 3-4 razy max to było) i juz nie pojechałam nie chciał mnie widzieć. Ide do szpitala 6 stycznia chyba że zacznę rodzic wcześniej dziewczynka haha

A ty który tydzień?

Uf! Udało mi się umówić do Profesora Malinowskiego [emoji3]

Hej super ze Ci się udało tez miałam problem żeby się dodzwonić ale tez mi się w końcu udało i jestem już po pierwszej wizycie która miałam 28.11.2019 kazał porobić jeszcze dodatkowe badania bo sporo miałam swoich oczywiście wszystkie bardzo dobre wyniki i teraz kolejna wizyta 13.01.2019 stwierdził ze znajdziemy przyczynę poronień jestem niestety już po 4 stratach i ani jednego dziecka nie mam [emoji17] ale zobaczymy co powie mi Profesor w styczniu już się nie mogę doczekać tej wizyty i wyników. A Ty kiedy masz wizytę ?

@bobasek1990 Co u Was.?
@burczuś Kochana co tam .?
@bertha @mała79 @czarna_mala Dajcie znać .
@roki_1991 Co u Was.?
@Marthi .?

Milo że pytasz :) u nas leci. Ksiezniczka rosnie zaraz bedzie 8 miesiecy a ja nie mam pojecia kiedy to zlecialo :) zaczęła już razkowac więc chodzi za mną wszędzie. I to dosłownie wszędzie :p ale jest wymagająca. Nie potrafi się ani chwili zająć zabawa, muszę z nią siedzieć. Ale mimo częstego płaczu jest kochana i nie zamienilabym się z nikim :) A co u Ciebie i Ritki? :)

reklama
Dziewczyny,
Czy zdazylo się Wam w ciąży pominąć dawkę Encortonu?
Obecnie 8tydz 4 dzien, na usg tydzien temu wszystko w porządku, niestety dzisiaj wyjeżdżalam wcześniej z domu i zapomniałam zabrac tabletek.
Przyjmuje dawkę 10mg po dwóch poronieniach i lekko podwyższonych NK (13%). Wiecie jak on się zachowuje - utrzymuje w organizmie czy działa doraznie?

Do góry