reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny czy obniżony czas Kalinowo- kefalinowy 27 sek (norma od 28 do 40) przy aptt 0,820 (0,8 - 1,2) jest wskazaniem do heparyny? Jestem w 19 tc

Dziewczyny czy obniżony czas Kalinowo- kefalinowy 27 sek (norma od 28 do 40) przy aptt 0,820 (0,8 - 1,2) jest wskazaniem do heparyny? Jestem w 19 tc
A jakie masz ddimery?
Jak się martwisz wybierz się do hematologa. Sprawdzi białko i s i c, może zrobi badania na zespół antyfosfolipidowy czy toczeń.

Hej Dziewczyny :)
czy któraś z Was miała w trakcie starań problem z torbielą krwotoczną na jajniku? Jak tak to, czy wchłonęła się sama, czy coś musiałyście brać na to i czekać z dalszymi staraniami? Zastanawiam się, czy przy takiej torbieli można mieć stymulowany cykl np. Lamettą lub Clo?
Hej ;) miałam lyzeczlowanie na początku czerwca i przy pierwszym cyklu miałam duże torbiel na jajniku lewym. Brałam jakieś czopki doodbytniczo. Torbiel robi się wtedy gdy pęcherzyk nie pękł, więc nie było owulacji. ;) więc nie ma co stymulować. Chociaż....wyleczylam ten jajnik i w kolejnym cyklu znikł, pękł, bolalo i miałam dwie małe torbieli na prawym jajniku. I co dziwne, na te małe nie dostałam.lekow, w tym cyklu z torbielami zaszłam w ciaze. ;) więc nie wiem co Ci poradzić. ;)

A jakie masz ddimery?
Jak się martwisz wybierz się do hematologa. Sprawdzi białko i s i c, może zrobi badania na zespół antyfosfolipidowy czy toczeń.

Ostatnio 220, właśnie wróciłam z badań ddimerow to będę znać aktualne

Martwię się bardzo, czy nie jest za późno na heparyne? Czy takie wyniki mogły coś złego spowodować już?

Dziś mam na 19.40 lekarza i chciałabym z nim porozmawiać

reklama
Ostatnio 220, właśnie wróciłam z badań ddimerow to będę znać aktualne

Martwię się bardzo, czy nie jest za późno na heparyne? Czy takie wyniki mogły coś złego spowodować już?

Dziś mam na 19.40 lekarza i chciałabym z nim porozmawiać
Heparyna nie jest cudownym lekiem, który chroni przed wszystkim. Poprawia przepływ krwi. Sprawia, że nie robią się skrzepy, a tym samym krew rozrzedza. Nie powoduje jednak, że czas krzepnięcia się normalizuje, choć sprawia problem z zatamowaniem krwi. W ciąży naturalnie krew się zagęszcza by chronić przed krwotokiem. Trzeba tylko uważać, by nie była zbyt gęsta, bo wówczas zagraża dziecku. Gdybyś miała problemy, to już byłoby je widać, ciąża by obumarła, albo dziecko by przybierało źle na wadze . Oczywiście pilnuj i kontroluj wszystko, tylko troszkę się odstresuj bo to nie służy dziecku.
Ddimery też w ciąży sukcesywnie wzrastają. Na wyniku zobaczysz normę 500 lub 0,5. To norma dla ludzi nie będących w ciąży. W ciąży granicą bezpieczna jest 2000-2500. Raczej do niej nie dojdziesz. Ja mam aps i miałam 1700. Ważne jest jeszcze by regularnie sprawdzać przyrost np raz na miesiąc. Bo jeśli zbyt szybko przyrastają to też nie jest dobrze. Mi przyrastaly o ok 200 co 3tygodnie i też było ok. Poza tym laboratorium jest zobligowane poinformować cię o wyniku jeśli przekroczysz normę, czyli 500. Więc nie dziw się w razie czego telefonem.
Pogadaj z lekarzem niech ci wszystko wyjasni. Będziesz spokojniejsza. A póki co spróbuj się trochę zrelaksować i nie stresować maluszka

Do góry