reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Wikunia7
Nie wiem czy udało mi się dzięki intralipidowi czy też reszcie leków które brałam w zestawie .Ale po wdrożeniu intralipidu I dużejdawki clexane ,strydu odnosiłam upragniona ciążę
Moja Zuzia ma dwa latka
cudowne wiesci :) ja od jakiegos czasu wlasnie czytam stare strony tego watku i jestem na stronie 1440 Grudzien 2015 i duzo sie wtedy udzielalas :) bardzo sie ciesze ze sie udalo bo w twojej stopce jest tylko informacja o Adasiu [*] i obawialam sie ze porzucilas starania :)

twoje informajce jak miod na moje serce bo za tydzien pierwsza dawka intralipidu bedzie

reklama
cudowne wiesci :) ja od jakiegos czasu wlasnie czytam stare strony tego watku i jestem na stronie 1440 Grudzien 2015 i duzo sie wtedy udzielalas :) bardzo sie ciesze ze sie udalo bo w twojej stopce jest tylko informacja o Adasiu [*] i obawialam sie ze porzucilas starania :)

twoje informajce jak miod na moje serce bo za tydzien pierwsza dawka intralipidu bedzie
Jeżeli to grudzień 2015, to w upragnioną ciążę znajdę dopiero za rok, babydust
W międzyczasie jeszcze straszne chwile przejdę
Jeżeli chodzi o intralipid to trzeba próbować dziewczyny .On napewno pomaga .A ja się bałam szczepień .Mnie zalecono wzięcie intralipidu przez dwa kolejne miesiące przed zajściem w ciążę .Potem w kolejnym cyklu przed jajeczkowaniem
Tylko że ja zawsze zachodziłam z pierwszych cykli więc dalej w ciąży było co dwa tygodnie podawane
Po 21 czy 23 tygodniu ciąży zeszłam do podawania raz w miesiącu .

Jeżeli to grudzień 2015, to w upragnioną ciążę znajdę dopiero za rok, babydust
W międzyczasie jeszcze straszne chwile przejdę
Jeżeli chodzi o intralipid to trzeba próbować dziewczyny .On napewno pomaga .A ja się bałam szczepień .Mnie zalecono wzięcie intralipidu przez dwa kolejne miesiące przed zajściem w ciążę .Potem w kolejnym cyklu przed jajeczkowaniem
Tylko że ja zawsze zachodziłam z pierwszych cykli więc dalej w ciąży było co dwa tygodnie podawane
Po 21 czy 23 tygodniu ciąży zeszłam do podawania raz w miesiącu .
no po podpisie domyslalam ze sie latwo nie bylo :(
ale najwazniejsze ze sie udalo :)
ja tez zachodzilam do tej pory bardzo szybko wszystkie ciaze (9 ) w pierwszym lub 2 cyklu . zobaczymy jak bedzie teraz :( dokladny schemat podawania intralipidu dostane za tydzien na wizycie w klinice
bralas encorton razem z intra ? od jakiego dnia cyklu ?

no po podpisie domyslalam ze sie latwo nie bylo :(
ale najwazniejsze ze sie udalo :)
ja tez zachodzilam do tej pory bardzo szybko wszystkie ciaze (9 ) w pierwszym lub 2 cyklu . zobaczymy jak bedzie teraz :( dokladny schemat podawania intralipidu dostane za tydzien na wizycie w klinice
bralas encorton razem z intra ? od jakiego dnia cyklu ?
Nie pamiętam dokładnie od którego DC ten encoryon brałam ale około 9dc to był
Dawka 15 mg
Heh nie pamiętam dokładnie bo to było dwa lata temu
Ale miło było tu zajrzeć znowu .
Tak sobie na chwilkę do was zagadnęłam a tu jak miło ....tyle pytań ....i już się wciągam w to pisanie .ha ha
Powiem wam jeszcze jedno
OPROCZ TEGO,,
ŻE ZNALAZŁAM TO FORUM ...
I DZIEKI NIEMU MAM TERAZ ZUŹKĘ
TO ZNALAZŁAM TUTAJ DUŻO WSPARCIA I RADOŚCI
I PRZYJAŹNI DZIEWCZYN DO DZIEŃ DNIA I JESZCZE DŁUŻEJ
A teraz idę sobie troszeczkę popłakać bo mi się tak jakoś zachciało .

@susana miło,że się odezwałaś :) Jestem ciekawa jak Twoi chłopcy podchodzą do Zuzi:) i wzajemnie :) Proszę wrzuć jakieś nowe fotki na zamknięty :)
Niedługo Dzień Dziecka Utraconego. Znowu kołacze mi się myśl zrobienia tatuażu. Wiem,ze @Marthi ma..może ktoś jeszce ma i chciałby się podzielić?
A może ktoś chce przyjechać na Górę Sw.Anny w niedzielę..?

Załączniki

• Mapa-bitowa-w-Dzień-Dziecka-Utraconego-2019.jpg
    Mapa-bitowa-w-Dzień-Dziecka-Utraconego-2019.jpg
    150,4 KB · Wyświetleń: 89
Ostatnia edycja:
@susana miło,że się odezwałaś :) Jestem ciekawa jak Twoi chłopcy podchodzą do Zuzi:) i wzajemnie :) Proszę wrzuć jakieś nowe fotki na zamknięty :)
Niedługo Dzień Dziecka Utraconego. Znowu kołacze mi się myśl zrobienia tatuażu. Wiem,ze @Marthi ma..może ktoś jeszce ma i chciałby się podzielić?
A może ktoś chce przyjechać na Górę Sw.Anny w niedzielę..?
A gdzie ta gora jest?

Witaj

Strasznie nieczytelna ta tabelka dla mnie ale doczytałam, że masz ana dodatnie powinnaś brać steryd w ciąży i mój lekarz mówi , że także heparynę. Dlaczego robiłaś badania ?

@Poziomka2019
Witaj komórki nk masz za wysokie na pewno normy masz przy badaniu .
bezskuteczne starania od kilku lat i 2 nieudane in vitro. Dlatego odwiedziłam immunologa:)

@marzycielka81 na wyżynie śląskiej ;) bardzo miła atmosfera. Sporo wycieczek i pielgrzymek też jest organizowanych na ta góra;)

Pytania z innej bajki. Dziewczyny! Dzisiaj idealnie 10tc ❤ jutro wizyta. Badania zrobione i wyszły mi HBs dodatnie 98. (>= 10) . Co teraz ? Czuje wątrobę ale myślałam że to przez steryd. ;) to znaczy że jestem chora czy mogę być tylko nosicirlem. O jak to wplywa na moj3go Bejbika!

A gdzie ta gora jest?
Oploskie Koło Strzelec Opolskich :p

@burczuś chętnie bym przyjechała ale mamy gości ale widzę , że to o 17 to zobaczę może mam ok 50-60 km . Jak u Ciebie sytuacja?

@susan miło ,że się odezwałaś .Pozdrawiam Cię serdecznie myślałam ,że twoja mała ma 3 latka a jest w wieku Zosi . Może jakieś zdjęcie?

reklama
Do góry