reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nie, nie przyjmowałam leków, lekarze wlas iwie nigdzie mnie jekichs konkretniej szych badań nie zlecali sama do wszystkiego dochodziła i robiłam badania. Z Mrl tez się wstrzymywali a i tak zrobiłam bo czułam że w tym kierunku trzeba iść i jak widać miałam dobre przeczucie teraz chce zmienić wacham się nad Przybycieniem a Malinowskim, przy czym do Malinowskiego 300 km ale to nie wazne najważniejsze jest dziecko i najlepszy lekarz jeszcze nie wiem na którego się zdecyduje a jak wy radzicie? A co do ciąży prócz luteiny dupastonu kwasu foliowy 5mg i acard nie przyjmowałam nic więcej....

reklama
@Justi92 ciężko radzić czy Malinowski czy Przybycien bo wg mnie to najlepsi lekarze jesli chodzi poronienia..... mysle ze u jednego i drugiego będziesz pod dobra opieką. Ja osobiście jak stanęłam przed tym wyborem to wybralam Maline głównie ze względu na forumowe sukcesy w leczeniu poza tym mi bardziej pasował bo on bada też kompleksowo męża/partnera wiec wiedziałam ze u niego obydwoje będziemy przebadani :)

Dziewczyny
mam rozkmine
na 17 pazdziernika umowilam sie do mojej ginki do kliniki nieplodnosci na wizyte gdzie chcialabym dostac wlew z intralipidu na moje komorki NK
ale u nich wizyta 150zl + wlew 400
znalazlam klinike ktora tez podaje wlewy z intralipidu za 200zl ale bez konsultacji ginekologicznej
myslicie ze mozna tak ?
moja ginka recepty na pozostale leki juz dawno mi dala z zaleceniami jak brac etc

Dziewczyny
mam rozkmine
na 17 pazdziernika umowilam sie do mojej ginki do kliniki nieplodnosci na wizyte gdzie chcialabym dostac wlew z intralipidu na moje komorki NK
ale u nich wizyta 150zl + wlew 400
znalazlam klinike ktora tez podaje wlewy z intralipidu za 200zl ale bez konsultacji ginekologicznej
myslicie ze mozna tak ?
moja ginka recepty na pozostale leki juz dawno mi dala z zaleceniami jak brac etc

nie wiem jak to wygląda w klinikach. Ale podejrzewam, że jak pójdzie z rozpiską co masz i jak dostać to powinno to zrobić. Ja dostałam informację jak mam intralipid brać mailowo od immunologa. Zapotrzebowanie i receptę wystawił mi ginekolog. A intralipid kupiłam sama w aptece i będę próbować w domu.
Fakt, że ginekolog mi trochę to źle wypisał i muszę jeszcze raz kupić sól fizjologiczną ale każdy uczy się na błędach. Na szczęście mam jeszcze trochę czasu. Także dzięki pomocy dziewczyn z tego forum sprawa mam nadzieję będzie ogarnięta :)

nie wiem jak to wygląda w klinikach. Ale podejrzewam, że jak pójdzie z rozpiską co masz i jak dostać to powinno to zrobić. Ja dostałam informację jak mam intralipid brać mailowo od immunologa. Zapotrzebowanie i receptę wystawił mi ginekolog. A intralipid kupiłam sama w aptece i będę próbować w domu.
a mozesz mi dla porownania napisac jak tobie zalecil immunolg ?

a mozesz mi dla porownania napisac jak tobie zalecil immunolg ?
4/5 dzień cyklu na lekach prze transferem - 200 ml
dzień transferu - 200 ml
i w dniu pozytywnej bety - 200 ml
na razie mam na tyle informację.
ja mam nk w normie ale dostałam zalecenie od immunologa, żeby jednak podjeście zrobić z intralipidem.
A tak jak piszesz koszty w klinice wysokie.

To ja mam 3 tyg przed owu. W dniu owu a potem po pozytywnym tescie
Tez 200ml tylko nie wiem ile soli do tego.. ale powinni wiedzieć chyba co?
A intra oprocz walki z nk na co jeszcze jest ?

To ja mam 3 tyg przed owu. W dniu owu a potem po pozytywnym tescie
Tez 200ml tylko nie wiem ile soli do tego.. ale powinni wiedzieć chyba co?
A intra oprocz walki z nk na co jeszcze jest ?
no właśnie o tą sól dopytywałam tutaj na forum. Bo mi też immunolog nie napisała. A ginekolog dał mi 100 ml i to nie ma jak się wymieszać. Ale to jeszcze mam u niego wizytę i mi przepisze wtedy sól 500 ml i będę miała 200 ml intralipidu z mieszanką 400 ml soli. Jakoś to ogarniemy z pielęgniarką :)
ja generalnie wiem że intralipid jest na obniżenie komórek nk. Czyli tych które powodują (jak się mylę to niech mnie któraś poprawi bo ja nie jestem obeznana w temacie tak już większość dziewczyny - wiedzę mają naprawdę ogromną SZACUNEK !) że zarodek się nie zagnieżdża tylko jest traktowany jak coś obcego.

reklama
Do góry