reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Gannka ja też pamiętam gratuluję serdecznie.

@Oczekujaca123 ja miałam dusplazję szyjki cin III kolposkopię potem zabieg usuwania części szyjki nic się nie martw wszystko będzie dobrze. Ps robiłam to przed ciąża z Zosia. Może to infekcja daj znać

@Oczekujaca123 spokojnie wszystko będzie dobrze. Jak widzisz różne są przypadłości. Ty miałaś szew czy tylko passar? Niestety po tym czasto jest coś nie tak. Też mialam zakażenie ale też 2 tyg w szpitalu

Profesor od razy wysłał mnie do ginekologa -cytologa A że akurat ta lekarka przyjmowała w jego klinice to jestem już po konsultacji. No więc cytologia powtórzona, pobrali też powiew, bo może to być infekcja bo mam uplawy... na wyniku mam coś o ewentualnym HPV no i Cin 1. Więc teoretycznie nie najgorzej. Na oko nic tam nic widać.... Ale jak znów wyjdzie niepewna cytologia to idę na kolposkopie do szpitala:( wszystkiego dowiem się za tydzień we wtorek

@nafoczka miałam szew, ale później wszystkie.posiewy czyste aż do porodu.. po porodzie tylko ta cytologia ... I dziś powiew i powtórka cytologia. Zobaczymy...

A @Porzeczka1234 jak wygląda ta koposkopia? Ile się czeka na wyniku ? Długo się jest w szpitalu ?

Mam nadzieję, ale i tak jak znów wyjdzie taki wynik to będę miała dokładniejsze badania w szpitalu, lekarka ta cytolog mówiła, żeby tego nie lekceważyć ... że trzeba sprawdzić wszystko .
@Oczekujaca123 to zakazenie hpv i cin najczesciej ustepuje samoczynnie a nawet jesli nie to dostaniesz jakies leki i szybko zapomnisz o wszystkim

Profesor od razy wysłał mnie do ginekologa -cytologa A że akurat ta lekarka przyjmowała w jego klinice to jestem już po konsultacji. No więc cytologia powtórzona, pobrali też powiew, bo może to być infekcja bo mam uplawy... na wyniku mam coś o ewentualnym HPV no i Cin 1. Więc teoretycznie nie najgorzej. Na oko nic tam nic widać.... Ale jak znów wyjdzie niepewna cytologia to idę na kolposkopie do szpitala:( wszystkiego dowiem się za tydzień we wtorek

@nafoczka miałam szew, ale później wszystkie.posiewy czyste aż do porodu.. po porodzie tylko ta cytologia ... I dziś powiew i powtórka cytologia. Zobaczymy...

A @Porzeczka1234 jak wygląda ta koposkopia? Ile się czeka na wyniku ? Długo się jest w szpitalu ?
Kolposkopia to takie badanie na fotelu wziernik polewa czymś szyjkę i jak zabarwia się na biało to znaczy ,że sa jakieś zmiany i pobiera wycinki tzn zawsze pobiera wycinki. I tyle. Ja szczerze dziwię się że Ci to robią w szpitalu ja dostałam skierowanie do Katowic na Żelazną i tam na parterze robią trwało to moze 15 min i pojechałam sama samochodem do domu. Trochę się krwawi musisz zabrać ze sobą podpaski i czekałam na wynik ok 7-10 dni nie pamiętam dokładnie. U mnie ciny sie potwierdziły zrobiłam cięcie na zimno szyjki ok 1,5 cm też w Katowicach na Łubinowej polecam oczywiście na Nfz u ordynatora Bystrzejewski Sławomir złoty lekarz od krojenia jak to mówię

reklama
Do góry