reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny, przepraszam że tak wpadam i wypadam ...
Napisała do mnie koleżanka, która jest w 5tc a nie ma tu konta..
W wywiadzie ma ACA IGG wątpliwy . PAI 4G hetero, MTHFR 1298 hetero
Bierze naoparin 0.4 rano, na noc acard 75.
Po dwóch godzinach od podania zastrzyku potrafi jej wypływać krew z miejsca gdzie robiła zastrzyk...
Jej ginekolog nie ogarnia, a na hematologa musi czekać...
podpowiedzcie proszę dziewczyny jakie badania może robić dziewczyna przed wizytą u lekarza..

@Porzeczka1234 może ty kochana coś poradzisz.

reklama
Po dwóch godzinach od podania zastrzyku potrafi jej wypływać krew z miejsca gdzie robiła zastrzyk...
podpowiedzcie proszę dziewczyny jakie badania może robić dziewczyna przed wizytą u lekarza..

Wklejam

Może to zrobić bo nic innego hematolog z podstaw krzepniecia krwi nie zleci ale od siebie mogę zapytac czy przed ciąża kolezanka brała acard ? Czy zaczęła brac jedno i drugie po teście? No jeśli tak to raczej normalne że ta krew leci nawet po 2 h wynikać to tez może ze złego wkłucia. niemniej miałam na poczatku to samo moze przez 1 miesiac a wyniki dobre

Wklejam

Może to zrobić bo nic innego hematolog z podstaw krzepniecia krwi nie zleci ale od siebie mogę zapytac czy przed ciąża kolezanka brała acard ? Czy zaczęła brac jedno i drugie po teście? No jeśli ta

Dzięki kochana [emoji8][emoji8]
Zaraz zapytam... [emoji85]
A czy z tych badań wszystko ma zrobić? Czy jakieś minimum może?

Ddimery i czas krzepnięcia krwi żeby sprawdzić, czy nie jest zbyt rozrzedzona. No i może acard brać co 2 /3 dzień. Acard nie jest tak ważny jak heparyna, a to on często powoduje krwotoki. Resztę podpowiedzia dziewczyny.

Ddimery i czas krzepnięcia krwi żeby sprawdzić, czy nie jest zbyt rozrzedzona. No i może acard brać co 2 /3 dzień. Acard nie jest tak ważny jak heparyna, a to on często powoduje krwotoki. Resztę podpowiedzia dziewczyny.

Dziękuje kochana. Jak zwykle ty wiesz w tym temacie sporo [emoji1][emoji8]
Przekazuję już jej.

Ps. Ile musi odczekać od zastrzyku by zdobić badanie? Dobrze pamietam ze 4h ?

Zaraz zapytam... [emoji85]
A czy z tych badań wszystko ma zrobić? Czy jakieś minimum może?
Ten Quick, Attp ,Inr i d-dimery to w zasadzie wystarczy . Jest jeszcze to badanie aty-xa czy dawka heparyny jest odpowiednia ale koleżanka bierze i tak mała bo 0,4 czyli profilaktyczna

12 albo 24 h najlepiej ja robie zastrzyk rano i jak idę na badanie to mam 24 h a od acardu 12h bo biorę wieczorem zależy kiedy kolezanka bierze

Ten Quick, Attp ,Inr i d-dimery to w zasadzie wystarczy . Jest jeszcze to badanie aty-xa czy dawka heparyny jest odpowiednia ale koleżanka bierze i tak mała bo 0,4 czyli profilaktyczna

12 albo 24 h najlepiej ja robie zastrzyk rano i jak idę na badanie to mam 24 h a od acardu 12h bo biorę wieczorem zależy kiedy kolezanka bierze

Dzięki!!!!!
Acard bierze od owu [emoji85]
Zastrzyk bierze rano, acard wieczorem

reklama
Do góry