reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ale co chcesz wiedzieć? ja obecnie u niej jestem. Na jej zlecenie miałam ostatnio histeroskopię.na NFZ:) teraz obniżam homocysteinę...i chudnę :D Pasuje mi, bo nie chce mnie zaś pchać w szczepienia lub immunoglobuliny.
Witam,
Mam takie pytanie jeżeli chodzi o dr. Janosz. Napisałam do niej maila w piątek. Ponieważ nie odpisała wczoraj jeszcze raz maila powtórzyłam. I dalej cisza. Nie wiem czy powinnam się jeszcze raz przypomnieć? Miałaś może raka sytuację?

reklama
Witajcie Czy mogę dołączyć i prosić o porady?
Właśnie czekam na poronienie samoistnie. To nasza druga strata tak ok 8tyg serce przestaje bić.
Mamy córkę trzyletnią dzięki IVF wtedy był tylko czynnik męski. W kwietniu tego roku mieliśmy wracać po nasze zarodki i już byłam po scratchingu endometrium i czekałam na okres ale nie przyszedł - naturalna ciąża po 11 latach. Razem z beta zrobiłam jak zawsze TSH i glukozę i pierwszy raz miałam podniesione. Zaraz włączyłam euthyrox a glukoza (była 98) jakoś się nie przejelam. Na pierwszym USG jest serduszko ale zarodek mniejszy o tydzień. Na następnej wizycie po dwóch tygodniach brak akcji serca. Poroniłam samoistnie.
Uznaliśmy to za taki cud że nie stosowaliśmy antykoncepcji i w drugim cyklu znowu ciaza. Tym razem zaraz diabetolog i dieta ale słabo z cukrem na czczo. I znowu zarodek młodszy o tydzień a po dwóch brak akcji serca.
Poradzcie czy iść w kierunku immunologicznym? I od czego zacząć ? Pierwsza ciąża była na encortonie do 12tyg
Myślę że dobrze trafiłaś. Powiedz co.z cukrem jest nie tak? Masz IO? Pytam bo sama miałam 4 ciaze zatrzymane do 10tc z wcześniejszą akcja ♡
Wiesz nie wiem dokładnie co pomogło (synek ma już 3 lata) może gluco, może większe dawki leków a może metylowane suplementy. Wychodzę z założenia że należy się leczyć wszystkim po trochu o ile nie szkodzi bo niepowodzenie jest czesto składowa wielu czynników

Ps. U nas nadal smutno tzn. u mnie o tyle gwarno że mam jeszcze syna siostry "na wakacjach". Szwagier po operacji i czekamy na histpat. Trzymajcie kciuki aby znaleźli źródło bo to teraz bardzo wazne... eh życie..

Witam,
Mam takie pytanie jeżeli chodzi o dr. Janosz. Napisałam do niej maila w piątek. Ponieważ nie odpisała wczoraj jeszcze raz maila powtórzyłam. I dalej cisza. Nie wiem czy powinnam się jeszcze raz przypomnieć? Miałaś może raka sytuację?
Nie, ona kazała pisac do siebie najprędzej sms lub na watsupie. i "ostrzegała",że czasami odpisuje później, bo poprostu pracuje :)
@nafoczka cały czas myślami z Tobą;*

Ostatnia edycja:
Nie, ona kazała pisac do siebie najprędzej sms lub na watsupie. i "ostrzegała",że czasami odpisuje później, bo poprostu pracuje :)
@nafoczka cały czas myślami z Tobą;*
Ja też się kontaktuje tylko przez sms. Mi wygodniej i pani doktor też :) nie martwie się że będzie jej telefon dzwonił na wizytach u innych dziewczyn. A na SMS zawsze odpisuje. Raz szybciej raz wolniej Ale zawsze. ;)

Myślę że dobrze trafiłaś. Powiedz co.z cukrem jest nie tak? Masz IO? Pytam bo sama miałam 4 ciaze zatrzymane do 10tc z wcześniejszą akcja ♡
Wiesz nie wiem dokładnie co pomogło (synek ma już 3 lata) może gluco, może większe dawki leków a może metylowane suplementy. Wychodzę z założenia że należy się leczyć wszystkim po trochu o ile nie szkodzi bo niepowodzenie jest czesto składowa wielu czynników

Ps. U nas nadal smutno tzn. u mnie o tyle gwarno że mam jeszcze syna siostry "na wakacjach". Szwagier po operacji i czekamy na histpat. Trzymajcie kciuki aby znaleźli źródło bo to teraz bardzo wazne... eh życie..

@nafoczka bardzo mi przykro ;( współczucia dla całej rodziny ;)
Dużo siły wam życzę ;) będzie dobrze trzeba wierzyć w to ;)

@ovli22 - no przykro, ale co poradzisz... ja pewnie byłabym już po prenatalnych... miałabym 13 tc... ale co poradzisz? takie życie pisze scenariusze, przykro, ale trzeba iść dalej... choć chwilami sama w to nie wierze, czuje się jak w jakimś śnie, że za mną już 4... CZTERY....poronienia, 4 lata starań, 4 ciąże i ciągle nic. To dla mnie jakieś science fiction!!!

@Emoska22 - ja poszukałabym w immunologii i zbadała dobrze nasienie mężą.

@SheWolf - a Ty nie miałaś żadnych szczepień, acoffilów i innych? Jakie masz NK?

@nafoczka - gdzie można poczytać o Twojej historii, ciążach i leczeniu? Powodzenia we wszystkim i dużo zdrówka dla Was i rodziny;*

@ovli22 - no przykro, ale co poradzisz... ja pewnie byłabym już po prenatalnych... miałabym 13 tc... ale co poradzisz? takie życie pisze scenariusze, przykro, ale trzeba iść dalej... choć chwilami sama w to nie wierze, czuje się jak w jakimś śnie, że za mną już 4... CZTERY....poronienia, 4 lata starań, 4 ciąże i ciągle nic. To dla mnie jakieś science fiction!!!

@Emoska22 - ja poszukałabym w immunologii i zbadała dobrze nasienie mężą.

@SheWolf - a Ty nie miałaś żadnych szczepień, acoffilów i innych? Jakie masz NK?

@nafoczka - gdzie można poczytać o Twojej historii, ciążach i leczeniu? Powodzenia we wszystkim i dużo zdrówka dla Was i rodziny;*
Chyba tylko tu. Tak w polowie "Ja" jako ja :D

Ja też się kontaktuje tylko przez sms. Mi wygodniej i pani doktor też :) nie martwie się że będzie jej telefon dzwonił na wizytach u innych dziewczyn. A na SMS zawsze odpisuje. Raz szybciej raz wolniej Ale zawsze. ;)
właśnie ja dlatego grzecznie czekam. Napisałam tego maila poczekałam i napisałam drugiego. Bo tak mówiła żeby pisać maila a gdyby nie odpisywała to żeby napisać jeszcze raz, ale znowu jest cisza. Też właśnie nie chce jej przeszkadzać. I wolę zawsze napisać. W takim razie napiszę jej smsa :) sprawa nie jest jakaś pilna ale chodzi o wyjaśnienie mojej sytuacji.

reklama
Do góry