reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

symformin to to samo co glucophage :)
ja zachodze w ciaze ale CB :( szybko sie koncza :(
tak naprawde nie wiem co u mni ejest przyczyna :( powtorzone wyniki sa bardzo dobre , NK 9%z 16% antykoagulnat tez ujemny teraz , insulina na czczo jednocyfrowa, homocysteina 7
moze jednak to moj wiek :( :(

reklama
symformin to to samo co glucophage :)
ja zachodze w ciaze ale CB :( szybko sie koncza :(
tak naprawde nie wiem co u mni ejest przyczyna :( powtorzone wyniki sa bardzo dobre , NK 9%z 16% antykoagulnat tez ujemny teraz , insulina na czczo jednocyfrowa, homocysteina 7
moze jednak to moj wiek :( :(
A wcześniej bez leku zachodzilas?

Dzisiaj dostałam telefon z Angliusa że odwołali mi wizytę. Bo ona I doktor ma dużo kobiet ciężarnych pod opieką. Miałam mieć sprawdzoną torbiel i miałyśmy omówić dalsze leczenie. Wizytę mam na 17 września!!! No muszę powiedzieć że trochę się zeamucilam i zdenerwowałam jednocześnie. Bo mi też zależy na czasie. A tutaj uciekną mi 2 cykle i potem jeszcze badania i ewentualnie wlewy ..ehh...
To są skutki chodzenia do lekarzy którzy są dobrzy. Rozumiem że pierwszeństwo mają kobiety w ciąży. Ale i tak mi przykro bo wizalam nadzieję...
Więc może dlatego nie odpisuje.
A widzisz coś musi być na rzeczy bimoj lekarz ginekolog też do 6 września przyjmuje tylko kobiety w ciąży ewentualnie tylko ciężkie i nagły przypadek.
A do doktor wysłałam sms z informacją że wysłałam do niej już 2 maile ale nadal jest cisza.

@monikao777 - ja tez mam hiperinsulinemie, chwilowo mam przerwę, ale biorę normalnie 3x500 Sioforu + dieta + potrzebuje więcej ruchu ale z tym u mnie średnio :/

@babydust - dziekuje. Dzięki pomocy @bertha i dziewczyn na innym forum już wiem, coś więcej. Tragedii nie ma, bo mąż ma halotyp C1, czyli dobry i w tym wypadku jakiego bym ja KIRa nie miała to wyglada na to, ze jest ok...

IMG_3639.JPG

@Marthi
Ponoć najważniejsze są te z DS, żeby były obecne. Na Twoim wyniku nie jest napisane czy jest to AA czy BX a ja już nie umiem tego odczytać, ale dr Paśnik będzie wiedział. Mam nadzieję, że to BX, bo ponoć jest lepszy.
Tu jest fajnie opisane gdyby któraś z dziewczyn też chciala poczytać o tym. Ogólnie jak jest coś z tym źle, to dr Paśnik daje accofil domacicznie albo podskórnie, no albo to i to. Ja mam BX i kilka brakujących a mąż jest C1 i C2 i dr w pierwszej wersji dał mi domaciczny. Ja go poprosiłam o zastrzyki bo bałam się, że zablokuje owulację, ale po przeczytaniu ulotki zrezygnowałam z tego całkowicie...

A widzisz coś musi być na rzeczy bimoj lekarz ginekolog też do 6 września przyjmuje tylko kobiety w ciąży ewentualnie tylko ciężkie i nagły przypadek.
A do doktor wysłałam sms z informacją że wysłałam do niej już 2 maile ale nadal jest cisza.
Ziarek ? Sorki że się wtryniam w rozmowę :-)

Witajcie dziewczyny. Podczytuję was od jakiegoś czasu bo ogólnie jestem na watku Kto po in vitro. Wczoraj okazało sie że moja beta 6dpt jest pozytywna i wynosi 13. A mam pytanie bo przed transferem miałam skoki prolaktyny w jednym miesiącu 6dc ponad 40 a w cyklu przed criotransferem 6dc ponad 60. Wtedy co miałam wynuk ponad 40 endokrynolog kazał brać pół tabletki bromergonu i jak wyjdzie prolaktyna po 10 dniach poniżej 20 to odstawić i tak zrobiłam. Później prolaktyna skoczyła na ponad 60 wiec znowu zaczęłam brac bromergon pół tabletki i teraz nie wiem co robić bo beta pozytywna i czy odstawić bromergon czy brać go jeszcze. Jutro pewnie nie uda mi się dodzwonić do lekarza najwcześniej we wtorek.

Czy jesteście w stanie mi pomóc? Będę wdzięczna

reklama
Jestem właśnie w trakcie 4 poronienia z rzędu. Mam już prawie 6-letnią córeczkę i ciąża była totalnie bezproblemowa. A teraz w ciągu 1,5 roku straciłam 4 ciąże:no: Wszystkie kończą się na wczesnym etapie - mój organizm zabija każdy zarodek. Lekarze w moim mieście nie są już w stanie mi pomóc, badania które robiłam do tej pory : hormonalne, wirusologiczne, bakteriologiczne, genetyczne, tarczycowe, związane z krzepliwością - wszystkie w porządku. Została mi jeszcze autoimmunologia. Zapisałam się na wizytę do Gynemedu i prof. Malinowskiego. Szukam kobiet po podobnych przeżyciach jak ja, które przeszły serie badań immunologicznych i szczepienia. Czy Wam sie udało??? Jak to wszystko wygląda i jaki jest przybliżony koszt kuracji?? Czekam z niecierpliwością na Was:-)
Ja mam podobną sytuację do cb . Również wcześnie kończą się ciążę przychodzi 9 tydzień i okazuje się że serduszko nie bije . Właśnie jestem po badaniu allo mlr i mam 18% nie wiem co teraz wizytę mam za miesiąc. Taki wynik z tego co czytałam to jest zły

Do góry