reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

A czy któraś z dziewczyn może powiedzieć coś na temat pani doktor Janosz
Ale co chcesz wiedzieć? ja obecnie u niej jestem. Na jej zlecenie miałam ostatnio histeroskopię.na NFZ:) teraz obniżam homocysteinę...i chudnę :D Pasuje mi, bo nie chce mnie zaś pchać w szczepienia lub immunoglobuliny.

reklama
@nafoczka jak sytuacja? Myślę o was :*
@dżoasia jak u was? Jak dziewczynki??
@plastulinka uważaj z tymi czopkami bo na dłuższą metę robią więcej szkody niż pożytku
Rozpoznanie nie jest zbyt optymistyczne. Leczenie bedzie dlugie i trudne i bez gwarancji powodzenia. Tak mowi lekarz. Ponoć to od migdałka i 6 zmian na węzłach. Dalsze leczenie planują w szpitalu wojskowym w Warszawie. Rokowania coz może być 12 m-cy jak i 12 lat i w to wierzymy.. ehh szlachetne zdrowie..

Ja wczoraj po pierwszej wizycie u dr Janosz wywarła na mnie bardzo pozytywne wrażenie mam powtórzyć badanie nk jak i mąż rozszerzyć badanie plemników bo podobno nie jest takie dobre jak mówili inni lekarze.
I o dziwo wczoraj jak mnie badała byłam akurat w połowie cyklu i bez stymulacji był piękny śluz jak i pęcherzyk a to zawsze jakiś plus.
Przepisała mi również olej z wiesiołka a mężowi tabletki na poprawę nasienia.
Doktor Janosz też mi przepisał Oeparol. Miałam po tym wiesiolku super sluz, byłam nawilzona. Organizm mi lepiej funkcjonował. Ja brałam 3 razy po 2 tabletki. ;) z tego co wiem i na pewno dziewczyny też napiszą to wiesiolek u jedynych blokuje owulacja dlatego bierze się go albo po owulacji do okresu. Albo tak jak ja ciągle. U mnie nie blokował owulacji. Ale ciągle można brać maksymalnie 3 miesiące.
Pewnie też będę powtarzać nk niedługo. Mąż nigdy nie robił. Bo mi zespół antyfosfolitdowy nie wyszedł po poronieniu.
Doktor Janosz bardzo szanuje i cieszę się że jestem u niej. Jest miła, wspolczujaca, wyjaśnia wszystko i to mi się podoba ;)

Doktor Janosz też mi przepisał Oeparol. Miałam po tym wiesiolku super sluz, byłam nawilzona. Organizm mi lepiej funkcjonował. Ja brałam 3 razy po 2 tabletki. ;) z tego co wiem i na pewno dziewczyny też napiszą to wiesiolek u jedynych blokuje owulacja dlatego bierze się go albo po owulacji do okresu. Albo tak jak ja ciągle. U mnie nie blokował owulacji. Ale ciągle można brać maksymalnie 3 miesiące.
Pewnie też będę powtarzać nk niedługo. Mąż nigdy nie robił. Bo mi zespół antyfosfolitdowy nie wyszedł po poronieniu.
Doktor Janosz bardzo szanuje i cieszę się że jestem u niej. Jest miła, wspolczujaca, wyjaśnia wszystko i to mi się podoba ;)
Ja oeparol bralam od 1 dnia cyklu do owulacji, do tego tak samo piłam przywrotnik. W sumie jeden cykl tak ponieważ u nas zaskoczyło wtedy.

Witajcie Dziewczyny. Przepraszam że tak się wcinam w wątek ale jeśli któraś z Was była w podobnej sytuacji proszę o radę.
Otóż jestem w mojej 4 ciąży ( niestety ziemskich dzieci brak ☹).
Biorę tonę leków min. Heparyna, metypred, intralipid i accofil.
Dzisiaj 6+1.
Rano dostałam plamienia i po usg okazalo sie ze mam krwiaka 15x14 mm obok mojego serduszka.
Lekarz kazał polegiwac. Strasznie się boję bo w poprzedniej ciąży też miałam krwiaka ale znacznie większego i nie skończyło się dobrze. ( nie wiadomo czy przez moje problemy immuno czy krwiaka )
I moje pytanie co bralyscie w ciazach z krwiakami na szybsze wchloniecie ?
Będę bardzo wdzięczna za jakąkolwiek informację.

Witajcie Dziewczyny. Przepraszam że tak się wcinam w wątek ale jeśli któraś z Was była w podobnej sytuacji proszę o radę.
Otóż jestem w mojej 4 ciąży ( niestety ziemskich dzieci brak [emoji852]).
Biorę tonę leków min. Heparyna, metypred, intralipid i accofil.
Dzisiaj 6+1.
Rano dostałam plamienia i po usg okazalo sie ze mam krwiaka 15x14 mm obok mojego serduszka.
Lekarz kazał polegiwac. Strasznie się boję bo w poprzedniej ciąży też miałam krwiaka ale znacznie większego i nie skończyło się dobrze. ( nie wiadomo czy przez moje problemy immuno czy krwiaka )
I moje pytanie co bralyscie w ciazach z krwiakami na szybsze wchloniecie ?
Będę bardzo wdzięczna za jakąkolwiek informację.
Duphaston, luteine. Poniewaz mialan krwawienia zywa krwia to tez cyclonamine. Mnie najbardziej zaszkodziło przy krwiaku kucanie, klekanie i nerwy (wzrosty cisnienia). Powodzenia!

reklama
Poznałam ja w szpitalu w 24tc na porodowce, mega poświęcenie i wsparcie nie tylko że strony ginekologii ale też psychologii, potem przez 12tyg na patologii ciąży zawsze jak miała dyżur interesowała się mną. Nie była mojego lekarza i to właśnie ona zrobiła mi CC. Super kobieta no i wiedza ogromna. Prowadzi moje znajome z problemami immuno czy też z problemami z szyjka wszystkie są zadowolone i mimo kilku strat jedna właśnie będzie rodzić ma dniach, a druga za miesiąc :)
A czy któraś z dziewczyn może powiedzieć coś na temat pani doktor Janosz

Do góry