reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Oczekujaca123 - Twoje przemyślenia, wydają mi się być, w pełni zrozumiałe... pewnie każda mama się tak doszukuje, zwłaszcza ta po przejściach.

@fondie - a wcześniej wykrywałaś bez problemu?

@roki_1991 - oby ten steryd u niego pomógł... ale zobaczymy, jestem pełna obaw, co do kolejnej ciąży.
Zobaczymy jeszcze, co wykaże HLA, KIRy i moje przeciwciała...

reklama
@kasiula222 trzymaj się kochana umówiłaś się do Przybycienia?
U nas dobrze dzidzia żyje dziś mam 15+1 wczoraj było usg 110 gram. Nie chcę tu na watku pisać bo nie wiem czy komuś przykrości nie sprawię.

@Oczekujaca123 kochana co do Stasia wydaje mi się jak @marshia pisze że dziecko jako taki kontakt z mama to ok 3-4 miesiaca życia a Ty masz wcześniaki. Moja mala na poczatku traktowała mnie jak mlekodajnie i tyle. My dobrze jak wyżej napisałam

@fondie ja tez ostatnio nie mogłam znaleźć a dziecko żyje może z nerwów nie potrafisz odszukać 11 tydzień to tyci tyci baby.

@ovli22 jest tu @maa821 miała przetaczaną krew po porodzie i się szczepiła jej doc Paśnik powiedział a w zasadzie napisał ,że nic jej nie grozi. Wywołałam mam nadzieję , ze odezwie sie i potwierdzi, że z przetaczaniem krwi to nie prawda .

@Porzeczka1234
Pisz takie newsy tutaj na forum, myślę, że nam starajacym się pomagają takie wpisy bo dają nadzieję, że i nam się w końcu uda :)
Odnośnie dr P. - tak się złożyło, że moja koleżanka była dzisiaj rano na pierwszej konsultacji w innej klinice leczenia niepłodności niż swoja i powiedziała na komsultacji, że zamierza jeszcze iść do immunologa. Koleżanka jest po wielu nieudanych próbach in vitro, ostatnia ciaza wada genetyczna. Lekarz od razu zgadł jak powiedziała o immunologu, że zamierza iść do dr P. i skomentował tylko cos takiego, że profesorowie są na niego wściekli i że ostatnio jakąś jego pacjentkę cudem odratowano. Chyba nie chcialam tego słyszeć :/

@Porzeczka1234
Pisz takie newsy tutaj na forum, myślę, że nam starajacym się pomagają takie wpisy bo dają nadzieję, że i nam się w końcu uda :)
Odnośnie dr P. - tak się złożyło, że moja koleżanka była dzisiaj rano na pierwszej konsultacji w innej klinice leczenia niepłodności niż swoja i powiedziała na komsultacji, że zamierza jeszcze iść do immunologa. Koleżanka jest po wielu nieudanych próbach in vitro, ostatnia ciaza wada genetyczna. Lekarz od razu zgadł jak powiedziała o immunologu, że zamierza iść do dr P. i skomentował tylko cos takiego, że profesorowie są na niego wściekli i że ostatnio jakąś jego pacjentkę cudem odratowano. Chyba nie chcialam tego słyszeć :/
Mhhh Jezu ja już się czasem boję pytać "dlaczego " co się stało tej dziewczynie?. Kochana no to cieszę się , że napisałam kiedyś też takie informacje na mnie osobiście działały pokrzepiajaco. Na pewno się uda trzeba w to wierzyć. A powiedz mi jakie jest różnica miedzy tym co brałaś intra a tym co teraz masz brać? Bardziej rozrzedzony w soli?

@Porzeczka1234 no jak my mamy mieć nadzieję,jak Wy, którym się udało przestaniecie tu pisać? To,że jest czasami przykro, no czasami jest,ale więcej jednak daje nam to nadzieję, niż przykrości :D
@Nadzieja2018 ja chyba nie skumałam, kogo pacjentkę ledwo odratowano...i jaki lekarz to powiedział??

Dziewczyny jestem skołowana. Pisałam już wcześniej, że wynik mojego AMH wynosił 0,4 ng/ml, ale nie dawało mi to spokoju, bo tak jak pisałam bez problemu zachodze w ciążę. Powtórzyłam więc badanie i wyszło 2,30 ng/ml. Czy możliwe jest, że pierwsze badanie było błędem laboratorium? Czy taki niski wynik mógł być spowodowany tym, że badanie wykonałam zaraz po łyżeczkowaniu?
Niestety dostałam wiadomość, że z mojego preparatu nie da się wykonać badań genetycznych, po poronieniu, bo DNA jest za bardzo zdegradowane i w zamian zrobią mi badania w kierunku celiakli.
@nafoczka trzymam mocno kciuki i mam nadzieję, że wszystko dobrze się skonczy

@Porzeczka1234
Zdecydowanie pisz :) miałam przepisane najpierw 1x200 intra z solą a wg dr po poprawce jest 2x200 intra z solą. Wczoraj po tym 2x200 jakoś mocno mnie wybrzuszylo. Może moja wątroba się zbuntowala? :/

@burczuś
Powiedział to mojej koleżance dzisiaj lekarz z kliniki leczenia niepłodności w Warszawie. Mówił, że profesorowie chyba na jakiś zjazdach, spotkaniach są mocno źli na dr Paśnika.

@burczuś ja jak na bombie. Teraz będę pisać niezależnie od sytuacji. Jesli chodzi o to co @Nadzieja2018 napisała jakis lekarz z kliniki powiedział że doc P prawie wykończył jakąś swoją pacjętkę . Dlatego dociekam co sie z tą dziewczną stało?

@Trinity28 2 badania robiłaś w tym samym laboratorium? Ja chyba bym powtórzyła 3 raz żeby się upewnić

@Nadzieja2018 zdublowałyśmy sie ♥️

@Porzeczka1234
Nie znam więcej szczegółów co było dokładnie powodem bo ten lekarz już mojej koleżance nie powiedział nic więcej. Ale też nie odradził jej stanowczo wizyty u niego i powiedział, że jak najbardziej może iść na konsultacje ale on widzi u niej bardziej problem genetyczny niż immunologiczny.

reklama
@Porzeczka1234
Zdecydowanie pisz :) miałam przepisane najpierw 1x200 intra z solą a wg dr po poprawce jest 2x200 intra z solą. Wczoraj po tym 2x200 jakoś mocno mnie wybrzuszylo. Może moja wątroba się zbuntowala? :/

@burczuś
Powiedział to mojej koleżance dzisiaj lekarz z kliniki leczenia niepłodności w Warszawie. Mówił, że profesorowie chyba na jakiś zjazdach, spotkaniach są mocno źli na dr Paśnika.
Za to,że zleca szczepienia i potem mogą wystąpić komplikacje,czy dobrze rozumiem?
Dziewczyny, ja nie mam na celu nikogo straszyć-jedynie uświadomić,że to nie jest tylko pozytywne działanie. Zresztą sama miałam szczepienia,więc jakbym miała straszyć-to i sama siebie :D

Do góry