reklama
Hatice
Fanka BB :)
@ovli22 ja dosłownie przeczytałam forum tez od początku do końca. Pamietam jak pisałam tutaj dziewczynom, że aż mi się wzrok chyba o jedna dioptrie pogorszył i patrz teraz mam cesarkę przez te oczy, chyba forum się tez przyczyniło ja pamietam, że jakoś od razu obrałam sobie ze pasuje mi leczenie u Maliny ze względu na dojazd i to ze jest ginekologiem bo nie mam turaj jakiegoś rewelacyjnego i tak sobie wkręciłam ze on mi pomoże ze jestem przekonana ze moja wiara w to miała wpływ na to ze już jestem tu gdzie jestem. Mam nadzieje ze sobie poczytasz i wszystko się rozjaśni i ze znajdziesz lekarza któremu zaufasz i ktory Cię poprowadzi. Mnie lektura tego forum bardzo pomagała psychicznie. Znam już osobiście @dżoł, @dagmarie25, @burczuś, @Nadja_n i są to naprawdę fajne dziewczyny
@ovli22 ja dosłownie przeczytałam forum tez od początku do końca. Pamietam jak pisałam tutaj dziewczynom, że aż mi się wzrok chyba o jedna dioptrie pogorszył i patrz teraz mam cesarkę przez te oczy, chyba forum się tez przyczyniło ja pamietam, że jakoś od razu obrałam sobie ze pasuje mi leczenie u Maliny ze względu na dojazd i to ze jest ginekologiem bo nie mam turaj jakiegoś rewelacyjnego i tak sobie wkręciłam ze on mi pomoże ze jestem przekonana ze moja wiara w to miała wpływ na to ze już jestem tu gdzie jestem. Mam nadzieje ze sobie poczytasz i wszystko się rozjaśni i ze znajdziesz lekarza któremu zaufasz i ktory Cię poprowadzi. Mnie lektura tego forum bardzo pomagała psychicznie. Znam już osobiście @dżoł, @dagmarie25, @burczuś, @Nadja_n i są to naprawdę fajne dziewczyny
Ja tak sobie myśle , że choć bym poszła do maliny ,przybycia , sachy razem wzięci to ja nie wiem czy mi pomogą !! Ja jestem jakiś cyborg ! [emoji12]
Nie wyobrażam sobie , że się uda ! Dziwne !
Marthi
Ja tak sobie myśle , że choć bym poszła do maliny ,przybycia , sachy razem wzięci to ja nie wiem czy mi pomogą !! Ja jestem jakiś cyborg ! [emoji12]
Nie wyobrażam sobie , że się uda ! Dziwne !
Ja mam podobnie...
Trinity28
Od dłuższego czasu czytam forum, ale długo zbierała się żeby tutaj napisać. Dwa tyg. Temu poronilam trzeci raz. Pierwsza ciąża. Zabieg w 9tyg. Pomyślałam zdarza się, jestem jeszcze młoda(25lat)Miałam odczekać trzy cykle. Po trzecim cyklu bach ciąża. Bezproblemowa, dostałam duphaston i urodziłam zdrowa córeczkę. Kolejne starania w zeszłym roku pierwszy cykl, ciąża(poronienie samoistnie w 6tyg.). Odczekalismy 6 miesięcy, bo psychicznie musiałam dojść do siebie znowu wznowilismy starania pierwszy cykl i ciąża. Niestety i tym razem radość nie trwała długo. W 9 tyg. Zabieg, bo ciąża nie rozwija się od 6 tyg. Moja córeczka strasznie chce mieć rodzeństwo, a ono nie chce się rozwijać. Tym razem zrobiłam szereg badań. Zleciłam badania cytogenetyczne po poronieniu dostałam pierwsza część, że był to zarodek męski (jest mi z tym chol... Trudno) bo stracić maleństwo to jedno, ale znając jego płeć jest jeszcze trudniej. Hormony, tarczyca, toksoplazmoza, trombofilia, zespół antyfosfolipidowy, morfologia wszystko ok. Mthfr wyszlo nosicielstwo, ale heterozygotyczne(które nie powinno dawać objawów). Czekam na wyniki kariotypów. Jedyne badanie jakie mnie nurtuje to Amh, które będę powtarzać w poniedziałek ponieważ wyszło 0,4 (mam 29lat)martwi mnie to, ponieważ nie mam problemu z zajściem w ciążę, ale nie mogę tej ciąży utrzymać. Za dwa tyg. Mam wizytę u lekarza. Nie mam z kim porozmawiać, bo nikt w mojej rodzinie nie miał takiego problemu. Czy możecie doradzić mi jeszcze jakieś badania? Co jeszcze można sprawdzić czym się suplementowac. Z góry dziękuję
aspekt
@Trinity28 Do pełni obrazu jeszcze trzeba zrobić wymazy, w tym w kierunku chlamydii, ureoplazmy i mykoplazmy. No i mąż... Czekasz jeszcze na wynik, czy zarodek miał trisomie? Współczuję, trochę wiem jak się czujesz, bo u mnie I i III też stracone, ale miałam więcej szczęścia w IV.
roki_1991
od 3 tygodni biorę kwas metylowany. Wcześniej brałam normalny najzwyklejszy z apteki. Od ostatniej wizyty u Pani doktor zmieniłam na tej, który wskazała. Homocysteinę robiłam już biorąc ten kwas jakieś 1,5 tygodnia.
Pani Doktor po tym jak otrzymała wyniki zaleciła właśnie kwas metylowany nic więcej nie napisała.
Ja już nie wiem gdzie jeszcze szukać.
To jeśli tak, to powtórz sobie homocysteine na jakiś miesiąc żeby sprawdzić jak działają metyle
Jeśli robiłaś tylko trombofilie to jest jeszcze mnóstwo badań przed Tobą na pewno warto zrobić wymaz na chlamydie/mykoplazme/ueraplazme bo te dziady często są przyczyną poronien a nie dają objawów. Badania na zespół antyfosfolipidowy ale można je robić do 6tyg po poronieniu i jeśli wyjdzie to heparyna w ciąży.
Trinity28
Nasienie sprawdzone wszystko w normie. O wymazać zapomniałam. Pójdę jeszcze w tym tygodniu. Za 2 tyg. Wizyta u lekarza w Będzinie zobaczymy co powie. Chcę porobić badania zanim pójdę, żeby nie tracić czasu. Teraz czekam na drugi wynik czy wystąpiły jakieś aberacje chromosomowe. Czy niskie Amh może być powodem utrzymania ciąży? Bo wszędzie jest napisane, że jest trudność z zajściem w ciążę i sama nie wiem@Trinity28 Do pełni obrazu jeszcze trzeba zrobić wymazy, w tym w kierunku chlamydii, ureoplazmy i mykoplazmy. No i mąż... Czekasz jeszcze na wynik, czy zarodek miał trisomie? Współczuję, trochę wiem jak się czujesz, bo u mnie I i III też stracone, ale miałam więcej szczęścia w IV.
reklama
iveo
Podziel się: