reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja własnie wyszłam od lekarza. Moje wrażenia są sprzeczne. Najpierw byłam u immunolog dr.Suchanek. ogólnie wyszłam średnio zadowolona. Na PAI i MTHFR nie zwróciła zbytnio uwagi, mówi że to mało istotne że mam nieprawidłowości. Na ANA 1 w ogóle nie zwróciła uwagi, powiedziała że to nie ma wpływu na moje poronienia. Kazała zrobić komórki NK, powtórzyć wolne biało s i witaminę b12 na kolejną wizytę. I wtedy będziemy myśleć co dalej.
A u dr. Piątkowskiego w Gdyni uważam że konkretnie. Mówi że tarczyca za wysoko i kazał od razu brać leki. Powiedzial że mam olać Endo skoro nie chce mi na to dawać leku, że on sam będzie mi dawkował. Kazał mężowi zrobić jakieś inne badanie nasienia, powiedział że w zależności co tam wyjdzie to też mu da co trzeba . No i mówi że na bank heparyna będzie znowu i mam teraz przyjść po 20dniu cyklu. I mówił że jak by była jakaś ciąża teraz przypadkiem to od razu dzwonić i będziemy działać. O sterydzie póki co ani u hematolog ani u niego nie było mowy póki nie zrobię NK. Mówi ze Suchankowa to mądra babka więc mam robić te badania też co on zleca bo wie co robi.
Jedyne co mnie teraz martwi to że niebawem zbankrutuje na tych wszystkich badaniach, wizytach ...
ooo widze ze masz podobne odczucia co ja :) ale ja sie nie przyznalam ze bylam u suchankowej :) mmi tez mowil o tarczycy ze w razie co da mi leki bo od stycznia (bylo 1,18) wzroslo do maja do 1,68 , musze powtorzyc i w zaleznosci od poziomu on bedzie dawkowal euthurox (czy jakos tam)
no i ciesze sie ze ma dobre zdanie o Suchanek bo jednak ona mi tego encortonu tez nie dala mowiac ze aktywnosc komorek jest ok
a bedziesz robic fenotyp komorek NK czy zwykle komorki NK ?
mi kazala fenotyp zrobic ktory wlasnie aktywnosc pokazuje

reklama
Dziewczyny co u Was czy ktoś może w skrócie napisać.
@burczuś
@Dżoana90.
@bertha
@Oczekujaca123 .?
@roki_1991 .

Cześć Magda! Jak to jest być mamusią? :)

Ja już rzadko zaglądam wiec nie napisze ci co u wszystkich. Wiem tylko ze Oczekiwanie się dzielnie trzyma - dzieciaczki maja już ponad 2000g, burczus biega po Tatrach i jest w swoim żywiole, a ja studiuje medycynę chińska i się dalej staram (4 lata już mija od poprzedniej/jedynej podrobionej ciąży), biorę ziółka chińskie. Od tego cyklu porządnie wróciłam do starań, bo wcześniej zmieniałam prace wiec tak trochę były „niby” zawieszone (bo wiadomo ze i tak się nie zabezpieczaliśmy).
Także teraz odliczam do testowania.
A w sobotę liczę ze się uda spotkać z @Destino i Helenką w Krk!

ooo widze ze masz podobne odczucia co ja :) ale ja sie nie przyznalam ze bylam u suchankowej :) mmi tez mowil o tarczycy ze w razie co da mi leki bo od stycznia (bylo 1,18) wzroslo do maja do 1,68 , musze powtorzyc i w zaleznosci od poziomu on bedzie dawkowal euthurox (czy jakos tam)
no i ciesze sie ze ma dobre zdanie o Suchanek bo jednak ona mi tego encortonu tez nie dala mowiac ze aktywnosc komorek jest ok
a bedziesz robic fenotyp komorek NK czy zwykle komorki NK ?
mi kazala fenotyp zrobic ktory wlasnie aktywnosc pokazuje
Też mi wpisała fenotyp. Tylko nie powiedziała czy można w pierwszym cyklu po poroneiniu czy czekać a wiem że dziewczyny coś pisały że na pewno nie robić od razu po poroneiniu. Ja dziś dostałam pierwsza @po i nie wiem czy teraz robić przed kolejną @ czy jeszcze czekać.

Cześć Magda! Jak to jest być mamusią? :)

Ja już rzadko zaglądam wiec nie napisze ci co u wszystkich. Wiem tylko ze Oczekiwanie się dzielnie trzyma - dzieciaczki maja już ponad 2000g, burczus biega po Tatrach i jest w swoim żywiole, a ja studiuje medycynę chińska i się dalej staram (4 lata już mija od poprzedniej/jedynej podrobionej ciąży), biorę ziółka chińskie. Od tego cyklu porządnie wróciłam do starań, bo wcześniej zmieniałam prace wiec tak trochę były „niby” zawieszone (bo wiadomo ze i tak się nie zabezpieczaliśmy).
Także teraz odliczam do testowania.
A w sobotę liczę ze się uda spotkać z @Destino i Helenką w Krk!

Bertha z całego serca życzę aby się udało.
Mam nadzieję, że już wkrótce będziesz wiedziała jak to jest być mamą.

Wczoraj w 34t4d o 11.21 i o 11.23 przyszli na świat Amelka i Staś.
Amelka - 2148g 46cm
Staś - 2600g 49cm
10punktow.

Póki co stan stabilny, nie muszą być na wczesniakach, od początku na zmianę są że mną. A jak wstane (miałam cesarke) to bede miała ich razem przy sobie.
Jesteśmy przezzczesliwi i mamy nadzieję, że uda nam sie niebawem wyjść razem do domu.

Amelka - 2148g 46cm
Staś - 2600g 49cm
10punktow.

Póki co stan stabilny, nie muszą być na wczesniakach, od początku na zmianę są że mną. A jak wstane (miałam cesarke) to bede miała ich razem przy sobie.
Jesteśmy przezzczesliwi i mamy nadzieję, że uda nam sie niebawem wyjść razem do domu.
Kochana gratuluje z całego serduszka. Ucałuj ode mnie swoje maluszki. Życzę Wam wiele radości razem

Amelka - 2148g 46cm
Staś - 2600g 49cm
10punktow.

piekne wiesci :) gratuluje PIeknie wytrwalas :) Amelka szybko nadrobi a Stas naprawde ma ladna wage :)

Właśnie chciałam uaktualniać dane,że @Oczekujaca123 już nie jest oczekująca :D Czekamy na zdjęcia szczęśliwych dzieci i Mamy na zamkniętym:) Piękna wiadomość z samego rana:)
@Oczekujaca123 serdecznie Ci/Wam gratuluję:*
@bertha aż mi się micha uśmiechnęła jak napisałaś o mnie i o Tatrach:) To prawda,to jest mój żywioł:)
@magda1208 my 30,05 jedziemy na śląsk do lekarza i zobaczym co nam powie po naszej historii. Ni zdecyduję się już na żadne immunoglobuliny ani szczepienia. Jedynie na żelazny ale na większych dawkach. Nic poza tym. Jeśli dr powie,że to za mało...to kończymy. Mój M bardzo podreperował nasienie,więc jeszcze może in vitro...a choleqa wie. Za tydzień będziemy wiedzieć:)
Kciuki za staraczki <3

reklama
Do góry