reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Hej :) jestem po 3 poronieniach, wszystkie wczesne 5-6 tydz, zupełne (bez lyzeczkowania), ostatnie w lutym. Zrobiony komplet badań, brak zespołu antyfosfolipidowego, kariotypy ok, brak mutacji v leiden i protrombiny, białka C i S ok, homocysteina, hormony, infenkcyjne, histeroskopia i badania męża też ok. Nie zrobiłam jeszcze przeciwciał takich jak ANA, ATA itp. Nikt ich nie zlecił, myślicie, że warto? Ginekolog zapowiada, ze kolejną ciąża z encortonem i acardem. Kwas foliowy 15 mg biorę już ok 3 msc. Możecie coś jeszcze podpowiedzieć? Dziękuję ;)
P.s. Możecie znacie jakiegoś specjalistę z okolic Trójmiasta.

@Karolinaaaa po pierwsze bardzo mi przykro :(
A mutacje MTHFR i Pai robilas? Komorki NK? Przeciwciala tarczycowe i ogolnie panel tarczycowy?
Jaka dawke encortonu bedziesz miala? Dlaczego bierzesz takie duze dawki kwasu foliowego?
Niektorzy lekarze nie biora pod uwage przeciwcial ANA, choc moim zdaniem warto zrobic.
Jest tu kilka dziewczyn z Twoich rejonow, wiec moze podpowiedza jakiegos dobrego lekarza.
Ja chodzilam tylko do dr Suchanek i dzieki niej zaszlam dosc szybko w ciaze, wiec ja ja polecam jako immunologa, ale wiem ze sa o niej tez negatywne opinie.
Szukaj kogos, kto Cie poprowadzi na zelaznym zestawie, pomimo wynikow, bo 3 poronienia do tego kwalifikuja.

Hej :) jestem po 3 poronieniach, wszystkie wczesne 5-6 tydz, zupełne (bez lyzeczkowania), ostatnie w lutym. Zrobiony komplet badań, brak zespołu antyfosfolipidowego, kariotypy ok, brak mutacji v leiden i protrombiny, białka C i S ok, homocysteina, hormony, infenkcyjne, histeroskopia i badania męża też ok. Nie zrobiłam jeszcze przeciwciał takich jak ANA, ATA itp. Nikt ich nie zlecił, myślicie, że warto? Ginekolog zapowiada, ze kolejną ciąża z encortonem i acardem. Kwas foliowy 15 mg biorę już ok 3 msc. Możecie coś jeszcze podpowiedzieć? Dziękuję ;)
P.s. Możecie znacie jakiegoś specjalistę z okolic Trójmiasta.
Hej :* jeśli chodzi o specjalistów z Trójmiasta to ja właśnie w czwartek wybieram się do dr Suchanek-polecily dziewczyny z forum i do gina dr. Piątkowskiego. A do kogo do tej pory chodziłaś i na co dostaniesz encorton? Bo widzę że to co napisałaś z badań jest ok to czy ten encorton to tak zapobiegawczo czy jak? :)

mutacje MTHFR nawet jeśli zrobi to i tak nic nie da bo jedyne co można i polecam zmiana kawasu foliowego na ten z solgaru , poroniłam 2 razy , po 2 zaczęłam właśnie jego łykać i jestem terazw 23 tyg ciąży wszystko przebiega jak należy ,ale też od początku biorę polocard

mutacje MTHFR nawet jeśli zrobi to i tak nic nie da bo jedyne co można i polecam zmiana kawasu foliowego na ten z solgaru , poroniłam 2 razy , po 2 zaczęłam właśnie jego łykać i jestem terazw 23 tyg ciąży wszystko przebiega jak należy ,ale też od początku biorę polocard
Jak nic nie da. Chocby jeśli wyjdą są wskazaniem do podania heparyny w ciąży

reklama
@nafoczka bym wolała żeby byl zamknięty jednak zwracamy sie tam po imieniu zdjecia wstawiamy piszemy gdzie mieszkamy itd
Ja się zgadzam z @Porzeczka1234.... Myślę że jest dobrze tak jak jest.... Wątek został utworzony, ponieważ na tym forum były głosy że bolesnym jest czytanie o przygotowaniach do macierzyństwa i do opieki nad maluchami. Trafiają do niego dziewczyny które wcześniej długo pisały tutaj... I uważam że nie powinien moc tam wejść każdy, bo wiadomo że jak kie będzie to wątek zamknięty to może wejść tam literalnie każdy.

Do góry