reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Oczekujaca123
Małymi kroczkami ale najważniejsze, że do przodu! :) Dałabym miliony $$$$ gdybym je miała, żeby móc zajść tak daleko jak Ty :) Trzymam kciuki, żeby czas zleciał Ci szybciej niż dotychczas i żebyś mogła tulić swoje bobasy :)

@marshia
Co za wypięta pupcia :) Chciałabym mieć takie widoki! :)

P. S. Dziewczyny, trzymajcie kciuki za moją betę za niecale 2 tygodnie :p Może Wasze dobre fluidy mi pomogą.. w tym cyklu przystapilam do działań... Mialam stymulację Lamettą 2x1. Mialam 6 pęcherzyków i z reakcji lekarki wynikało, że z tego cyklu będą nici bo przy tych pęcherzykach mogłaby byc ciaza mnoga. Zgłosiłam się po 2 dniach na ponowne usg i jak to powiedziała lekarka byl jeden bardzo ładny i nadający sie pęcherzyk. Dostałam Ovitrelle i wieczorem przytulanki z mężem. Teraz leżę i raczę się Intralipidem :) Waham sie czy dobrze zrobiłam z tym Intralipidem bo np. pęcherzyk mógł nie peknąć. Może powinnam po tym zastrzyku z Ovitrelle pójść jeszcze raz na usg i skontrolować czy pękł, żeby nie brać Intralipid na marne... ?

Dziewczynki, spotkalyscie się może z tym, że w przypadku braku ciąży po stymulacji lekarz kazał Wam się zgłosić na usg w trakcie kolejnej miesiączki, żeby sprawdzić czy nie porobiły się torbiele?

W poprzednich cyklach brałam duphaston od 16 dc do 25 dc. Ale teraz biorę go od dzisiaj od 18 dc, zeby nie zablokował mi owulacji. Test mam zrobić 06.04. Oczywiście nie zapytałam lekarki do kiedy go brać. Myślicie, że mogę go brać do dnia kiedy będę testować?
Kochana trzymam kciuki za ten pecherzyk swoja droga może za duża dawka bo 6 pęcherzyków to dużoooooo. Ja zawsze po stymulacji w trakcie miesiaczki (niestety) mialam usg to chyba zwyczajowa procedura i odpowiedzialny lekarz!

@Oczekujaca123 jak u Ciebie?

reklama
Kochana trzymam kciuki za ten pecherzyk swoja droga może za duża dawka bo 6 pęcherzyków to dużoooooo. Ja zawsze po stymulacji w trakcie miesiaczki (niestety) mialam usg to chyba zwyczajowa procedura i odpowiedzialny lekarz!

@Oczekujaca123 jak u Ciebie?
Profesora dziś nie było [emoji36][emoji36][emoji36] więc usg szyjki brak - no bo generalnie to on mi chyba czasem robi już z mojej upierdliwosci. I nawet nie notuje tego
.. W każdym razie jutro to dopytam co ile będzie sprawdzał szyjke i szew. Ale usg dzieciaków miałam- robił mi ten co wywozil mnie na porodowke więc spoko lekarz . Dzieciaki na moje szczrscie ulozone główkowo, dlatego nie ma sensu drażnić szyjki , ale też nie ma ryzyka że dziecko wpycha mi tam rękę czy noge.
970g i 880g jak dobrze pamiętam z tego stresu.
Odpieli mi magnez. Fenoterol zostawili. No i zobaczymy....

Profesora dziś nie było [emoji36][emoji36][emoji36] więc usg szyjki brak - no bo generalnie to on mi chyba czasem robi już z mojej upierdliwosci. I nawet nie notuje tego
.. W każdym razie jutro to dopytam co ile będzie sprawdzał szyjke i szew. Ale usg dzieciaków miałam- robił mi ten co wywozil mnie na porodowke więc spoko lekarz . Dzieciaki na moje szczrscie ulozone główkowo, dlatego nie ma sensu drażnić szyjki , ale też nie ma ryzyka że dziecko wpycha mi tam rękę czy noge.
970g i 880g jak dobrze pamiętam z tego stresu.
Odpieli mi magnez. Fenoterol zostawili. No i zobaczymy....
Ooo jakie duże już bobaski. Myślę że to po części nasza zasługa że one tam jeszcze siedzą, i siedzieć będą jeszcze ładnych kilka tygodni. [emoji8][emoji8][emoji8] Może rzeczywiście nie ma sensu drażnić szyjki skoro Stasiek wysłuchał próśb i uciekł z kanału. Trzymamy kciuki stale i wciąż.

Zateskniłam za wami. Nie ukrywam ze myślami aż mnie trzęsło ze nie mam czasu do was zaglądnąć ale wiecie... albo i nie... że jestem księgowa i czas składania bilansow itp itd i srutututu to czas wytężonego siedzenia po nocach a jak do tego się dorzuci dodatkowe zajęcia domowe to trzeba ustalić priorytety :) troszkę tez mi dokuczało zdrowie, pierwsze nadciśnienie bo w stresie tak juz mam i musze nad tym panować. Ponownie mam mieć cholter i do tego szereg badań bo ze 2 tyg temu zemdlalam w domu także ten... :)
Z dobrych informacji to takie ze dzieci zdrowe i roznosi ich energia :)

reklama
Do góry