reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Destino trymam mocno kciuki za mała wojowniczke :) wiadomo że musisz kontrolować wagę i wszystko inne dużo bardziej, ale cieszy nie że wychodzicie na prostą ;)

reklama
@Destino no to ładnie :-) w domu pewnie jeszcze chwilę w stresie ale będzie już coraz lepiej. Droga którą przeszlyscie była długa i trudna, codzienne upadki i wzloty. I doczekalas się że Helusia jest z Wami w domku. Bardzo się cieszę i dalej Wam kibicuję.

Witajcie:)
Ja nadal w szpitalu. Ostatnia kroplowke miałam w czwartek i skurcze się wyciszyly. Dziś miałam usg, dzidziol skacze. Szyjka 4cm.
Pewnie do poniedziałku mnie potrzymaja dla pewności. W sumie nie wiedzą dlaczego tak, ale lekarz który dyzuryje na weekend trzyma się tego że jestem drobna i dlatego tak odczuwam.

@justkaki posprawdzac wszystko trzeba. Lepiej kilka dni w szpitalu niz zalowac. Trzymaj sie dzielnie

Zaspamuje was teraz Helenka. Patrzcie i nabierajcie sil do walki na kazdym etapie, czy badan, czy to staran, a juz na pewno ciazy. Zycze wszystkim pragnacym i kazdej z osobna tylu cudow ile to mozliwe i jeszcze wiecej szczescia, bo ono jest bardzo na tej naszej kretej drodze do macierzynstwa potrzebne. Nawet Helenka szepnie za wami slowko [emoji7] Moja cudowna Gwiazdeczka
IMG_20190302_093301.jpg

Hej dziewczyny!
Robiłam badania immunofenotypu i na ich podstawie Pani doktor powiedziała, że niezbędna jest w przy takich wynikach konsultacja w celu ustalenia dalszego leczenia. :O akurat tylko z nią chwilę pisałam sms i powiedziała, że w moim przypadku komórki nk powinny stanowić 10-12% a ja mam 19%. Co o tym sądzicie? Miałyście podobnie?
To moje wyniki, dajcie znać ! Bo niestety wizytę będę chyba miała dopiero za miesiąc :O
CD3+ (limf.T) 72,91 % (56,0-86,0 %)
CD3+4+(limf. Th) 38,75 % (33-58 %)
CD3+8+(limf. Ts/c) 31,1 % (13-39%)
CD3-19+(limf. B) 8,06% (5-22%)
CD3-16+56+(kom. NK) 19,45 % (5-26%)
CD3+16+56 (kom. NKT) 9,8 % (brak norm )
limf. Th/Ts/c 1,25 (brak norm)
Kontrola badania 100,42 % (95-105%)
CD5+19+ 1,2 (brak norm)
Badanie WBC 5,4 (3,8-10,0)
Badanie % limfocytów 36,2% (20-40%)

@justkaki posprawdzac wszystko trzeba. Lepiej kilka dni w szpitalu niz zalowac. Trzymaj sie dzielnie

Zaspamuje was teraz Helenka. Patrzcie i nabierajcie sil do walki na kazdym etapie, czy badan, czy to staran, a juz na pewno ciazy. Zycze wszystkim pragnacym i kazdej z osobna tylu cudow ile to mozliwe i jeszcze wiecej szczescia, bo ono jest bardzo na tej naszej kretej drodze do macierzynstwa potrzebne. Nawet Helenka szepnie za wami slowko [emoji7] Moja cudowna GwiazdeczkaZobacz załącznik 948036
OJ warto walczyć! WARTO <3

Hej dziewczyny!
Robiłam badania immunofenotypu i na ich podstawie Pani doktor powiedziała, że niezbędna jest w przy takich wynikach konsultacja w celu ustalenia dalszego leczenia. :O akurat tylko z nią chwilę pisałam sms i powiedziała, że w moim przypadku komórki nk powinny stanowić 10-12% a ja mam 19%. Co o tym sądzicie? Miałyście podobnie?
To moje wyniki, dajcie znać ! Bo niestety wizytę będę chyba miała dopiero za miesiąc :O
CD3+ (limf.T) 72,91 % (56,0-86,0 %)
CD3+4+(limf. Th) 38,75 % (33-58 %)
CD3+8+(limf. Ts/c) 31,1 % (13-39%)
CD3-19+(limf. B) 8,06% (5-22%)
CD3-16+56+(kom. NK) 19,45 % (5-26%)
CD3+16+56 (kom. NKT) 9,8 % (brak norm )
limf. Th/Ts/c 1,25 (brak norm)
Kontrola badania 100,42 % (95-105%)
CD5+19+ 1,2 (brak norm)
Badanie WBC 5,4 (3,8-10,0)
Badanie % limfocytów 36,2% (20-40%)

NK faktycznie za wysokie.
Ja mialam 21,5 % i dostalam na nie Encorton. Po 2 miesiacach spadly do 8%, ale steryd nie na kazdego dziala. Moze potrzebny bedzie Intralipid?

NK faktycznie za wysokie.
Ja mialam 21,5 % i dostalam na nie Encorton. Po 2 miesiacach spadly do 8%, ale steryd nie na kazdego dziala. Moze potrzebny bedzie Intralipid?
Czyli to jest tak samo jak z tarczyca. Niby tak jest do 5.5 w normie ale najlepsza wartością do starania się o dziecko jest 1-2.5.
Bo według podanych norm, to mój wynik mieści się w ramach. A co właściwie robią te komórki nk? A co to jest Intralipid? :) inna forma leku?

reklama
Do góry