reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Oczekujaca123 jest inaczej niz z dzieckiem donoszonym, ale juz lepiej. Pierwszy dzien trudny byl. Teraz juz lepiej. Mam M pod reka, wiec narazie dobrze. Sama sobie nie poradze. Zobaczymy. Helenka juz cala dobe wylacznie na piersi i juz moj paczuszek wazy 2900. Przybrala tej doby. To dobrze. Musze tylko ja mocno grzac, bo szybko robi sie niebieska [emoji1] Jest cudowna. Mam wspaniala rodzine [emoji7] pisze ze lzami wzruszenia w oczach. Dlugo na to czekalismy

reklama
Czyli to jest tak samo jak z tarczyca. Niby tak jest do 5.5 w normie ale najlepsza wartością do starania się o dziecko jest 1-2.5.
Bo według podanych norm, to mój wynik mieści się w ramach. A co właściwie robią te komórki nk? A co to jest Intralipid? :) inna forma leku?

Dokladnie, do staran sa inne normy.
Komorki NK sa potrzebne w organizmie do zwalczania chorob itd, ale jesli sa za wysokie to moga atakowac zarodek.
Intralipid to sa wlewy dozylne z oleju sojowego :)

@Oczekujaca123 jest inaczej niz z dzieckiem donoszonym, ale juz lepiej. Pierwszy dzien trudny byl. Teraz juz lepiej. Mam M pod reka, wiec narazie dobrze. Sama sobie nie poradze. Zobaczymy. Helenka juz cala dobe wylacznie na piersi i juz moj paczuszek wazy 2900. Przybrala tej doby. To dobrze. Musze tylko ja mocno grzac, bo szybko robi sie niebieska [emoji1] Jest cudowna. Mam wspaniala rodzine [emoji7] pisze ze lzami wzruszenia w oczach. Dlugo na to czekalismy
@Destino .. pięknie [emoji7][emoji7]
Obie jesteście mega silne i sobie poradzicie. Dobrze, że póki co M może być na miejscu :) A jak starszy brat zareagowal na to, że siostrzyczka już w domku?

@Oczekujaca123 Natus mial ciezkie przejscie, bo ostatni miesiac widywal mnie po 3h na dobe. Bardzo cierpial. Teraz cieszy sie i dziwi, ze jestem w domu. Ale stroni ode mnie. Jak chce sie przytulic to najczesciej karmie Helenke. Ciezko mu, choc usmiecha sie jak ja pokazuje. Dotyka. Tylko chcialy byc na kolankach zamiast niej

@Oczekujaca123 Natus mial ciezkie przejscie, bo ostatni miesiac widywal mnie po 3h na dobe. Bardzo cierpial. Teraz cieszy sie i dziwi, ze jestem w domu. Ale stroni ode mnie. Jak chce sie przytulic to najczesciej karmie Helenke. Ciezko mu, choc usmiecha sie jak ja pokazuje. Dotyka. Tylko chcialy byc na kolankach zamiast niej
@Destino myślę, że musi się przyzwyczaić. On też jeszcze malutki i dla niego to duża zmiana, A tymbardziej jak mówisz, że ostatnio mało byliście razem. :* z całych sił razem z M trzymamy za Was kciuki ;*

Dokladnie, do staran sa inne normy.
Komorki NK sa potrzebne w organizmie do zwalczania chorob itd, ale jesli sa za wysokie to moga atakowac zarodek.
Intralipid to sa wlewy dozylne z oleju sojowego :)
O matko ! A czy to jest skuteczne? Bo brzmi naprawdę poważnie...
Trochę mnie to przeraziło, ale bardzo dziękuję za odpowiedź :) A te wlewy podaje się jednorazowo czy przez całą ewentualną ciąże? Któraś z was miała może też problem z tymi komórkami nk?
Będę wdzięczna za wszelkie informację :)

O matko ! A czy to jest skuteczne? Bo brzmi naprawdę poważnie...
Trochę mnie to przeraziło, ale bardzo dziękuję za odpowiedź :) A te wlewy podaje się jednorazowo czy przez całą ewentualną ciąże? Któraś z was miała może też problem z tymi komórkami nk?
Będę wdzięczna za wszelkie informację :)
Charlotte21 W szpitalu poznałam dziewczyne, która ma tą samą lekarke co Ty do 12tc miała te wlewy. Teraz jest w 18tc- nie wiem dokładnie na co miała, ale była.po 1 ciąży biochemicznej , po jednym poronieniu w 10tc i po 1 ciąży pozamacicznej... miała tzw właśnie trombofilie, i coś z komórkami NK ale że się nie znam to nie zaglebialam tematu.

reklama
Charlotte21 W szpitalu poznałam dziewczyne, która ma tą samą lekarke co Ty do 12tc miała te wlewy. Teraz jest w 18tc- nie wiem dokładnie na co miała, ale była.po 1 ciąży biochemicznej , po jednym poronieniu w 10tc i po 1 ciąży pozamacicznej... miała tzw właśnie trombofilie, i coś z komórkami NK ale że się nie znam to nie zaglebialam tematu.
Dziękuję ! Trochę mnie to podniosło na duchu. Boję się co powie lekarka, ale jestem w stanie naturalnie się poświęcić jak tylko ma to mnie zbliżyć do mojego przyszłego dziecka :) Niestety mimo, że miałam jedną wizytę to termin na kolejną dopiero za miesiąc :o Miałam się z nią skontaktować telefonicznie w sprawie wyników badań i głupio zrobiłam, że od razu nie ustaliłam sobie takie wizyty "na wszelki wypadek".
Może powinnam się w sumie cieszyć, że chociaż znam przyczynę i działać :D

Do góry