dagmarie25
Fanka BB :)
@marzycielka81 bardzo dziękuję za odpowiedź :* wybiorę się do lekarza i dopytam.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A jakie normy dla badań? Mój mąż też robił krzywe i wszystko miał ponad normę. :/ Lekarka tez tłumaczyła, że wartości muszą się układać w jakiś sposób procentowo (wyliczała, ale nie pamiętam dokładnie).Mam takie pytanko.... może któraś z Was będzie wiedziała robiłam test glukoza i insulina po obciążeniu i wynik wydaje mi się dziwny.... Co sądzicie ?
glukoza na czczo 89,6 mg/dl
glukoza po 1h 78,4 mg/dl
glukoza po 2h 73,7 mg/dl
insulina na czczo 6,94 mU/l
insulina po 1h 43,32 mU/l
insulina po 2h 24,05 mU/l
Hej, mi się okres strasznie rozregulował po poronieniu, wiec myślę ze to normalne. Organizm potrzebuje sporo czasu aby zatrybic. Wczesniej miałam miesiaczki co 28 dni i trwaly 5 dni. Po stracie co ok 35 dni i trwaly 2/3 dni. Owulacje wcześniej niebolesne. Po stracie baaardzo bolesne.
3mam kciuki za wyniki. Powodzenia!
Brałaś jakieś leki, czy sam Ci się uregulował?Hej, mi się okres strasznie rozregulował po poronieniu, wiec myślę ze to normalne. Organizm potrzebuje sporo czasu aby zatrybic. Wczesniej miałam miesiaczki co 28 dni i trwaly 5 dni. Po stracie co ok 35 dni i trwaly 2/3 dni. Owulacje wcześniej niebolesne. Po stracie baaardzo bolesne.
3mam kciuki za wyniki. Powodzenia!
Ja mam taka sama krzywa i niestety nie dowiedziałam się od nikogo tzn lekarza dlaczego jest ona taka płaska. Insulinową krzywa niby ok chodź 3 wynik powinien wrócić do 1 po 2 h jedni endo dają metę na to inni nie zależy od wiedzy. Napisz co Ci lekarz powiedział co do krzywej glukozowej. Cukrzyca typu II to chyba raczej ze złego odżywiania i braku ruchu tak mówił lekarz mojemu ojcu bo ostatnio też u niego wykryli cukrzycęKochana przy krzywej normy są tylko dla glukozy na czczo poniżej 99.... przynajmniej w moim labie nie podają norm dla pozostałych badań jutro się zapytam kogoś mądrego w pracy U mnie w rodzinie babcia i tata mają cukrzycę typu II więc bym się nie zdziwiła jakby coś wyszło ewidentnie nie tak... Ale ten wynik jest dziwny, już drugi raz robię to badanie i wychodzi to samo.... wcześniej mi mówili że na pewno błąd labu i gin się tym nie przejął. Zobaczymy co teraz powiedzą
Destino moge sie tylko domyslac ile Cie to wysilku kosztuje, fizycznie i emocjonalnie... a sa jakies zapowiedzi/nadzieje kiedy uda sie wyjsc?
Szafe, komode mamy - kupione dla Franka ale dokupimy jeszcze komódke taka sama w ikei, bo jedna bo dla dwojki braknie. Ubranka częściowo dla chlopca mamy - zastanawialam sie nad wyrzuceniem /oddaniem/sprzedaniem po smierci Franka spakowalam wszystko i oddalam mamie... teraz mysle ze jednak to nie ma dla mnie znaczenie, przeciez nawet ich nie ubral... i moge je wykorzystac wiec tu dla Stasia dokupie kilka mniejszych sztuk.
Zostaja nam ubranka dla Amelki ale to tez mysle, ze ogarne przez olx a nowe zamowie wlasnie w smyku czy wysle meza do pepco po kilka rzeczy na poczatek...
Lozeczka widzialam na allegro z funkcją tapczanika za 200zl nowe.. najzwyklejksze ale tez nie śpimy na pieniadzach wiec nie bede szalec...
materace jakis polecasz ?
Monitor oddechu tez chcemy, bez wzgledu na czas kiedy sie urodza - jaki konkretne warto, jaki masz wypozyczony? Na jakich zasadach sie to wypozycza?
Dzieci docelowo maja spac w swoim pokoju wiec monitory oddechu i kamera z odbiorem na telefonie to elementyny niezbedne, no i niania elektroniczna tez i na pewno laktator elektryczny - polecacie moze firme konkretna? Czy laktator mozna kupic uzywany - przepraszam jesli pytanie glupie ale zastanawiam sie czy sa np tylko koncowki do kupienia nowe..
Kocyki , jaka firma ? Jaki materiał ? Dziecko przykrywa sie kocem? Wklada do rozka? Zakrywa kolderka? Co najlepiej miec do lozeczka ?
Przewijak chcemy z wanienka... ewentualnie kupimy taki przewijak najzwyklejszy z ikei bialy, i na to bd stawiac wanienke.
No i nie wiem co jeszcze dziecku potrzebne..
Na pewno bedziemy inwestowac w suszarke bebnowa , a to tez wydatek spory musimy poczekac na jakas promocje w media czy rtv agd moze beda raty 0%...
Tak myslalam wlasnie, zeby gdzies cos wybierax wstępnie zaznaczac i odkladac konkretna sumę no i za te 4-5 /tyg jak wszystko bd szlo to powoli kupowac ..