reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Kitki ja miałam poronienie zatrzymane ale właśnie w pracy złe się poczułam - okropny ból pleców, ale ponieważ mam dyskopatię to do głowy mi nie przyszło ze to może mieć coś wspólnego z ciąża, potem wieczorem w domu krew i IP. Ponieważ jestem przeziębiona a dodatkowo zmagam się z przewlekłym kaszlem postanowiłam ze poproszę gin dzisiaj o tydzień l4. Teoretycznie teraz zwolnienia są elektroniczne wiec trafiają do kadr, które są u mnie w firmie zewnętrznie wiec raczej nikt się nie powinien zorientować - taka mam nadzieje.

reklama
Dziewczyny :) to znowu ja, znowu z pytaniem o tarczyce. Gdzieś kiedyś przeczytałam tu że prenatal uno działa na tarczyce - ale obniża wynik czy go zwiększa? Moj wynik aktualnie 0.179 :/ co miesiąc coraz niższy, lekarz mówi że nic mi nie da, jak będę w ciąży będziemy robić wszystko żeby ją utrzymać. Może jakoś sama mogę sobie pomóc żeby wynik wzrósł? Nie wiem o co chodzi z badaniem rąk oraz odsłuchania tarczycy ale po tym powiedziała że nie widzi żeby była nadczynność. A taki wynik mzoe być spowodowany stresem.... A ja już tak staram się myśleć dobrze.. Help!!

Dziewczyny :) to znowu ja, znowu z pytaniem o tarczyce. Gdzieś kiedyś przeczytałam tu że prenatal uno działa na tarczyce - ale obniża wynik czy go zwiększa? Moj wynik aktualnie 0.179 :/ co miesiąc coraz niższy, lekarz mówi że nic mi nie da, jak będę w ciąży będziemy robić wszystko żeby ją utrzymać. Może jakoś sama mogę sobie pomóc żeby wynik wzrósł? Nie wiem o co chodzi z badaniem rąk oraz odsłuchania tarczycy ale po tym powiedziała że nie widzi żeby była nadczynność. A taki wynik mzoe być spowodowany stresem.... A ja już tak staram się myśleć dobrze.. Help!!

On obniża tsh. Przynajmniej w moim przypadku tak działa. A to dlatego że ma w składzie jod, którego ty chyba powinnaś unikać

Co myślicie?
IMG_9649.JPG

@fondie ja Cię pamiętam. Mam córeczkę 14 miesięcy ❤❤❤

@kas90 czy Asia nie ma 15 ?

@nafoczka zdrówka dla Was!

@Destino wierzę , że to chwilowy spadek formy i wszystko będzie dobrze.

@Oczekujaca123 kochana jak u Ciebie ? Ty chyba już się zbiżasz do najbardziej stresujacego momentu co ? Udało Ci się wywalczyć wizyty co tydzień ?
@oczrkujaca123 musisz mieć już spory brzuchal, co? U mnie dokładnie ten sam tp co u ciebie i już widać brzuchal konkretny. A co dopiero z dwójką szkrabów.
U mnie też delikatny spadek formy. Chyba znów infekcja pęcherza wróciła. Muszę zrobić posiew moczu. Czy do tego badania potrzebny jest jakiś specjalny pojemnik?
@roki_1991 dziękuję, mąż cóż trudno powiedzieć. On to mi mówi o czymkolwiek jak juz "wie ze będzie umieral" :/ zwariuję z nim, słowo daję :);nefrolog ma dopiero 22.02 to będzie dokładnie wiedział co ni jak do tego ma problemy z dupci i musi iść do proktologa a to już w przypadku faceta wyższa szkoła jazdy :)
@brzuch mam jakbym zaraz miala urodzic... serio ogromny. Jesyem gruba ale brzuch zawsze mialam względnie ok [emoji14] wiec w 1szej ciazy w 20tc nie bylo nawet zbytnio widac za tp teraz wywala sukcesywnie juz od poczatku. Duzo leze wiec na kregoslup nie ciazy.
Co do pojemnika to zalezy gdzie robisz. W niektorych labach chca normalny w innycj zeby nasikac tylko na plytke a nie do pojemnola a jeszcze w innym nasilac normalnie do pojemnika ale takoego troche innego... takze nie wiem zadzwon i zapytaj. Ja wolę oddawać tam gdzie pojemnik nie ma znaczenia. Tzn musi byc tylko sterylny/jałowy i juz.
Ja wlasnie czekam na wynik posiewu z moczu. A we wtorek bede prosila gin o wymaz z pochwy
Oj ja też miałam brzuchol. Pamiętam jak w 21tc szłam pod narkoze na szew to kobitki myślały ze idę na CC ale dzięki temu dupke mam nadal mała :)
wg całkiem ładnie ;)

@bertha ja miałam wynik insuliny 7, 53, 45 i gluko 2x500 Endo kazała 3x500 ale ja się zdecydowałam po konsultacji na forum brać 2x500. Moim zdaniem 2 za wysoki 3 powinien spaść do 1 wyniku także metę Ci przepiszą pewnie. Glukoza ok

@Oczekujaca123 kochana leż wspieram wirtualnie

reklama
Do góry