reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Hatice wybralam dr Suchanek jedynie ze wzgledu na to ze najlatwiej mi do niej dotrzec. Jesli po wizycie w lutym nie bedzie miala dla mnie innego pomyslu, to pewnie rusze do Lodzi.

@marzycielka81 gratulacje :) Plamienia sie zdarzaja. Ja w donoszonej ciazy mialam krwotok i plamienia od 5tc do 11tc. Ale progesteron warto zbadac.

@Marthi dobra decyzja, zeby zostawic psiaka w klinice. Tam beda trzymac palec na pulsie. Caly czas trzymam kciuki, zeby psinka sie wylizala!

@AniaK30 popieram. Nie dzialaj zanim nie zrobisz badan. Ja proponuje rozszerzona liste.
Tak na szybko: pakiet tarczycowy wraz z antyTPO i antyTG, zespol antyfosfolipidowa, antykoagulant tocznia, ANA1, ANA2, bialko C, bialko S, homocysteina, wit B12, kwas foliowy, wit D, pakiet na trombofilie i moze komorki NK.
Uwierz mi ze warto sie zbadac i wdrozyc ewentualne leczenie zamiast ryzykowac kolejnym poronieniem.

reklama
@marzycielka81 trzymam kciuki ... beta super...jedź do kliniki , bierz leki i dużo odpoczywaj .... :*

@pixi_nova super że wróciłaś i to takimi wiadomościami... mocno gratuluję i bardzo się cieszę Twoim szczęściem :)

@Marthi współczuję przeżyć z pieskiem... Ja mojego traktuje jak dzieeciaka Więc wiem jak mocno można kochać takiego psiaka ....miejmy nadzieję że będzie dobrze

@burczuś nie długo styczen;&;&

@AniaK30 lepiej zrobić badania niż później się martwić;(

@dzoasia kciuki trzymam;&;&

Beta 229 jade do kliniki na progesteron bo plamie

Bardzo ładna beta [emoji41] i bardzo dobrze że jedziesz sprawdzić prog.

@dżoasia doczekałaś się kochana [emoji7] za transfer [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Za was wszystkie dziewczynki [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

@Oczekujaca123 trzymam kciuki

@Marthi kciuki za zdrowie Twojego pieska

Ciezki dzien. Przyrysalam komus auto. Czuje sie taka otumaniona. Czekam na wynik progesteronu. Wszystko mnie piecze i nie wiem czy sprawdac wymazy. Pobolewa mnie podbrzusze. Mam przyjechac jutro do kliniki to sprawdza. Nie moge w to wszyztmo uwierzyc.

Sprawdzalam co 15 minut czy juz jest wynik bety. Ogolnie zachowywalam sie jak wariatka.

@marzycielka81 kochana jak bardzo się cieszę piękna beta nieustanne kibicuję.

@dżoasia Aj lof ju :) mocne kciukiza godzinę zero i najpiękniejszy prezent na święta oby ta wigilia przyniosła Ci ogromną niespodziankę.

@Oczekujaca123 będzie dobrze daj znać jak bąbelki się mają !

@AniaK30 witaj zrób badania jak dziewczyny piszą . Przykro mi z powodu twoich strat

Dziewczyny kochane pzdrawiam każdą z osobna cieszę się z pozytywnych testów i transferów. Trzymam kciuki za każdą z osobna. Kibicuję i wspieram .
U mnie trudny czas macierzyństwa choć piękny. Nie mogę karmić małej nie chce za bardzo ssać bo na początku karmiona z butelki więc się rozleniwiła do tego probkem z kupką. Mała często się wybudza na jedzenie bo ulewa. Bywa niespokojna więc się martwię.

Maja sie calkiem dobrze ! ;)
159 i 156 bija im serduszka. Przeziernosc u leniuszka 1.5 u wiercipiety 1.4 (jeden grzeczny spal a drugi uciekal przed usg :D)
Przerazilam sie bo na wykresie z wynikow obwod glowy jest u jednego ponizej tych kresek co niby sa norma, zauważyłam to juz przy wyjsciu wiwc spytalam poloznej i ona mowi, ze to nie ma znaczenia skoro xaly obraz jest ok i lekarka napisala ze jwst ok to sie nie przejmowac tyn wykresem
Ryzyka zmniejszone po USG :) czekam na wyniki pappy chociaz wiem ze przy blizniakach wychodza czasem zaklamane. Plec dopiero na polowkowych 18lutego.
Wszystko na miejscu nozki raczki brzuszek nerki itp
Jedno lozysko z przodu drugie z tylu. To tez mnie troche martwi. Jutro nam wizyte u swojej lekarki to dopytam co i jak.
Wstawie zdjecie jak wkoncu dojade do domu ;)

Ciezki dzien. Przyrysalam komus auto. Czuje sie taka otumaniona. Czekam na wynik progesteronu. Wszystko mnie piecze i nie wiem czy sprawdac wymazy. Pobolewa mnie podbrzusze. Mam przyjechac jutro do kliniki to sprawdza.
A nie bierzesz przypadkiem luteiny? Ona często powoduje pieczenie... i wtedy trzeba zmienić na inny progesteron dowcipny albo w zastrzykach.
A co do bóli, to nie wiem czy masz w zaleceniach nospe... ja po transferze zawsze miałam wpisane, że w przypadku bóli brać 3x1, no i magnez 3x1....

To tylko ryska na aucie .... nie przejmuj się kochana. Grunt, że ci nic nie jest.

@Oczekujaca123 [emoji3590][emoji3590] pięknie.

reklama
@Oczekujaca123 braawo brawo dla maluchów i mamusi, oby tak dalej i do przodu!!!

@marzycielka81 masz już wynik proga? Może to po prostu termin przewidywanej @ ? Oby na strachu się skończyło!
@AniaK30 witaj :*

@edloteh doczekałam się, teraz się doczekać w końcu bety i przeżyć 6 tydzień...
A Ty co działasz w tych krzakach? Bo aż szeleści hahah :p

@bertha omnomnomnom ;) Podwójną dawkę dostałam w klinice, więc "opłacało" się jechać :p (nie wiem od kiedy taki zwyczaj mają ale to chyba tylko lepiej:D)

@Porzeczka1234 :*

Ostatnia edycja:
Do góry