reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Czyli u mnie brak 3 waznych Kirow.
Czyli to jest odpowiedź na pytanie dlaczego mi się nie udaje. Naturalnie szans brak i nawet ivf szans za wiele nie da.

reklama
Hej dziewczyny ciesze sie, ze odnalazłam to forum:)
w skrocie opowiem Wam moja historie..jestem po 4 stratach:( ostatecznie wsystkie badania zdiagnozowanoo zespol anyfosfolipiowy, zakrzepica plus hashimoto.
Moj lekarz po pozytywnym tescie zalecil accard encorton 30mg frexiparine, duphaston..
Jestem 4 dni przed spodziewaną miesiączką..test wyszedl pozytywnie tzn jasniutka druga kreska no ale jest od wczoraj zastrzyki i caly ten zestaw lekow.dzis rano przy porannej toalecie troche krwi na papierze....oczywiscie ręce mi opadły...
we wtorek planowany okres....
moje pytanie czy ktoraś z was donosila ciąze przy tym zestawie leków? z gory dziekuje za pomoc!!!!
Mofe zapytać co wyszło ci nie tak w zespole antyfosfolipidowym?

Tak biore accard encorton 30mg i frexiparine 0.4 i co sądzisz o tych wynikach da rade to frexiparine 0,4? pocieszam sie ze zaczelam brac juz dwa dni temu czyli 5 dni przed miesiaczką, bo o dziwo dwie kreski juz bylo widać
Myślę że to za mało i poprosiłbym o 0,6 a w 26 tc o 0,8. Tak naprawdę to nie wiesz o ile wzrosną przeciwciala w ciąży a uklad immunologiczny wtedy szaleje. Najwięcej progesteronu bralam 2x200 luteina i 3x3 dupek. Tylko pamietaj ze pomimo ze to progesteron to należy z niego schodzić stopniowo czyli jezeli teraz zwiększysz dawke dupka bo nie masz luteiny to nie możesz od tak zmniejszyć dupka za 2 dni na poczet innego progesteronu.

Napisze ci tak: nim dojdzie do zagnieźdżenia minie kilka dni. Gdybym to ja podejmowała decyzje to pewnie wolałabym podać we środę. Pamiętaj, zastrzyk zdziała szybko. Będziesz brać co 3 czy 5 dni? Planujesz kontrolować morfologię? Dostałaś jakieś wskazówki od lekarza odnośnie podawania accofil? Jak długo masz go brać?

Za dobre wieści we środę [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️ i piękne kolejne widoki [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Na podstawie samego KIR i przy tak długich niepowodzeniach myśle że zaproponuje Accofil. Generalnie brakuje ci tego najważniejszego czyli 2DS1 (aktywujący, chroniący zarodek) (o ile mnie pamięć nie myli [emoji15]). Ale to nie jedyny ważny, którego nie masz...3DS1, 2DS5
Dla niego generalnie BX jest mniej szkodliwy.... może jeszcze zlecić badanie partnerowi pt. HLA-C
wszystko oczywiście zależy od innych wyników, no i czy nie ma przeciwskazań do podania tych zastrzyków

Zobaczymy czy będą jakiekolwiek objawy chociaż minimalne to podam. Spokojnie już brałam także wiem co i jak. Raczej co 5dni. No i zobaczymy. Ech loteria.

@kiciula to nie tak.. Masz szansę na ciąże tylko zarodek musi być cały Ty (pod względem genetycznym) jeśli nie to organizm go odstrzeli. Czyli przy każdym zapłodnieniu to jakieś 25% szans (liczyłam z dr)

Cześć Dziewczyny! Jestem tutaj nowa, przedstawię się, jestem Małgosia staramy się z mężem od 2.5 roku bezskutecznie, mam za sobą 3 nieudane IUI, nigdy nie byłam w ciazy. Jestem z Wawy, wyszło mi w badaniach immuno NK 26%, czekam na odp od dr Paśnika co dalej, trochę mam rozjechane cytokiny, pai hetero stąd przyjmuje od 1.5 mca acard. Czy polecacie w Wawie lekarza, który współpracuje z immunologiem? Do tej pory byłam 1 raz na konsultacji w novum, nie wiem co dalej, ale jestem pełna nadziei, że dr Paśnik coś wymysli i nam pomoże.. Czy któraś z Was rowniez borykala się z podobnymi problemami?

@Malgo Sia witaj. Rozgość się.poczytaj o nas. Każda historia może wniesie nowe spostrzeżenia.
Dziś miałam ciężką rozmowę z moim M. O naszych 6 poronieniach. Popłakałam sobie w jego ramionach. Przykre to że my walczymy o nowe życie,a ktoś sobie sam je odbiera.dziś rocznica śmierci mego szwagra. Który przegrał z depresją.i jedyne co czuję,to wściekłość co on zafundował swoim dzieciom,żonie,mamie,bratu...
Wiem,że to choroba...ale złość jest wielka. Nie radzę sobie z nią.
Dobranoc.

Dagmarie25, burczus witam Was i dziękuję, że odpowiedzialyscie, forum poczytam bo widzę, że jest nas tu dużo z ważnymi problemami, które rozumiemy między sobą lepiej niż nikt inny.. Burczus przykro mi z powodu tragedii w rodzinie, ja też często myślę o tym ile starań wnosimy w badania wizyty, tonę leków, żeby powstało 1 życie, a w jak łatwy sposób ludzie giną czy w wypadkach czy na wojnach.. Docenia się to bardziej niż kiedykolwiek

reklama
Czyli u mnie brak 3 waznych Kirow.
Czyli to jest odpowiedź na pytanie dlaczego mi się nie udaje. Naturalnie szans brak i nawet ivf szans za wiele nie da.
Jesli moge wtracic ...
Mi tez brakuje receptorów :/ 4 poronienia
Zadna z metod zapłodnienia nie dla mnie bo nie w tym rzecz ( zachodziłam naturalnie i szybko ) .
Ewidentny problem z zagniezdzeniem . Plus pare dodatków w badaniach .
Uslyszalam tyle , ze jako tako dla mnie leku nie ma i jedynie co mogę to sprobowac na accofilu .
Do testu dostinex na zbicie prolaktyny po obciążeniu . Do testu tez bralam metylki pozniej zmienilam na pr ena tal .
Od owulacji co 3 dni sie kulam accofilem do 12tc . Do tego ogromna dawka progesteronu dowcipnie i doustnie .
Clexan 0.4 profilaktycznie bo mam tylko mthfr ac . No i acard . I coz... rodze za ok. 4 tyg jesli dociagniemy koncowke
Ważne aby ktos dobrze pokierowal wtedy jakis cien nadziei chociaz jest .
I oczywiscie miec samozaparcie nawet jak ma sie dosyc wszystkiego ...

Kciuki za wszystkie staraczki !

Ostatnia edycja:
Do góry