reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Czyli u mnie brak 3 waznych Kirow.
Czyli to jest odpowiedź na pytanie dlaczego mi się nie udaje. Naturalnie szans brak i nawet ivf szans za wiele nie da.

reklama
Hej dziewczyny ciesze sie, ze odnalazłam to forum:)
w skrocie opowiem Wam moja historie..jestem po 4 stratach:( ostatecznie wsystkie badania zdiagnozowanoo zespol anyfosfolipiowy, zakrzepica plus hashimoto.
Moj lekarz po pozytywnym tescie zalecil accard encorton 30mg frexiparine, duphaston..
Jestem 4 dni przed spodziewaną miesiączką..test wyszedl pozytywnie tzn jasniutka druga kreska no ale jest od wczoraj zastrzyki i caly ten zestaw lekow.dzis rano przy porannej toalecie troche krwi na papierze....oczywiscie ręce mi opadły...
we wtorek planowany okres....
moje pytanie czy ktoraś z was donosila ciąze przy tym zestawie leków? z gory dziekuje za pomoc!!!!
Mofe zapytać co wyszło ci nie tak w zespole antyfosfolipidowym?

Tak biore accard encorton 30mg i frexiparine 0.4 i co sądzisz o tych wynikach da rade to frexiparine 0,4? pocieszam sie ze zaczelam brac juz dwa dni temu czyli 5 dni przed miesiaczką, bo o dziwo dwie kreski juz bylo widać
Myślę że to za mało i poprosiłbym o 0,6 a w 26 tc o 0,8. Tak naprawdę to nie wiesz o ile wzrosną przeciwciala w ciąży a uklad immunologiczny wtedy szaleje. Najwięcej progesteronu bralam 2x200 luteina i 3x3 dupek. Tylko pamietaj ze pomimo ze to progesteron to należy z niego schodzić stopniowo czyli jezeli teraz zwiększysz dawke dupka bo nie masz luteiny to nie możesz od tak zmniejszyć dupka za 2 dni na poczet innego progesteronu.

Napisze ci tak: nim dojdzie do zagnieźdżenia minie kilka dni. Gdybym to ja podejmowała decyzje to pewnie wolałabym podać we środę. Pamiętaj, zastrzyk zdziała szybko. Będziesz brać co 3 czy 5 dni? Planujesz kontrolować morfologię? Dostałaś jakieś wskazówki od lekarza odnośnie podawania accofil? Jak długo masz go brać?

Za dobre wieści we środę [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️ i piękne kolejne widoki [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Na podstawie samego KIR i przy tak długich niepowodzeniach myśle że zaproponuje Accofil. Generalnie brakuje ci tego najważniejszego czyli 2DS1 (aktywujący, chroniący zarodek) (o ile mnie pamięć nie myli [emoji15]). Ale to nie jedyny ważny, którego nie masz...3DS1, 2DS5
Dla niego generalnie BX jest mniej szkodliwy.... może jeszcze zlecić badanie partnerowi pt. HLA-C
wszystko oczywiście zależy od innych wyników, no i czy nie ma przeciwskazań do podania tych zastrzyków

Zobaczymy czy będą jakiekolwiek objawy chociaż minimalne to podam. Spokojnie już brałam także wiem co i jak. Raczej co 5dni. No i zobaczymy. Ech loteria.

@kiciula to nie tak.. Masz szansę na ciąże tylko zarodek musi być cały Ty (pod względem genetycznym) jeśli nie to organizm go odstrzeli. Czyli przy każdym zapłodnieniu to jakieś 25% szans (liczyłam z dr)

Cześć Dziewczyny! Jestem tutaj nowa, przedstawię się, jestem Małgosia staramy się z mężem od 2.5 roku bezskutecznie, mam za sobą 3 nieudane IUI, nigdy nie byłam w ciazy. Jestem z Wawy, wyszło mi w badaniach immuno NK 26%, czekam na odp od dr Paśnika co dalej, trochę mam rozjechane cytokiny, pai hetero stąd przyjmuje od 1.5 mca acard. Czy polecacie w Wawie lekarza, który współpracuje z immunologiem? Do tej pory byłam 1 raz na konsultacji w novum, nie wiem co dalej, ale jestem pełna nadziei, że dr Paśnik coś wymysli i nam pomoże.. Czy któraś z Was rowniez borykala się z podobnymi problemami?

@Malgo Sia witaj. Rozgość się.poczytaj o nas. Każda historia może wniesie nowe spostrzeżenia.
Dziś miałam ciężką rozmowę z moim M. O naszych 6 poronieniach. Popłakałam sobie w jego ramionach. Przykre to że my walczymy o nowe życie,a ktoś sobie sam je odbiera.dziś rocznica śmierci mego szwagra. Który przegrał z depresją.i jedyne co czuję,to wściekłość co on zafundował swoim dzieciom,żonie,mamie,bratu...
Wiem,że to choroba...ale złość jest wielka. Nie radzę sobie z nią.
Dobranoc.

Dagmarie25, burczus witam Was i dziękuję, że odpowiedzialyscie, forum poczytam bo widzę, że jest nas tu dużo z ważnymi problemami, które rozumiemy między sobą lepiej niż nikt inny.. Burczus przykro mi z powodu tragedii w rodzinie, ja też często myślę o tym ile starań wnosimy w badania wizyty, tonę leków, żeby powstało 1 życie, a w jak łatwy sposób ludzie giną czy w wypadkach czy na wojnach.. Docenia się to bardziej niż kiedykolwiek

reklama
Czyli u mnie brak 3 waznych Kirow.
Czyli to jest odpowiedź na pytanie dlaczego mi się nie udaje. Naturalnie szans brak i nawet ivf szans za wiele nie da.
Jesli moge wtracic ...
Mi tez brakuje receptorów :/ 4 poronienia
Zadna z metod zapłodnienia nie dla mnie bo nie w tym rzecz ( zachodziłam naturalnie i szybko ) .
Ewidentny problem z zagniezdzeniem . Plus pare dodatków w badaniach .
Uslyszalam tyle , ze jako tako dla mnie leku nie ma i jedynie co mogę to sprobowac na accofilu .
Do testu dostinex na zbicie prolaktyny po obciążeniu . Do testu tez bralam metylki pozniej zmienilam na pr ena tal .
Od owulacji co 3 dni sie kulam accofilem do 12tc . Do tego ogromna dawka progesteronu dowcipnie i doustnie .
Clexan 0.4 profilaktycznie bo mam tylko mthfr ac . No i acard . I coz... rodze za ok. 4 tyg jesli dociagniemy koncowke
Ważne aby ktos dobrze pokierowal wtedy jakis cien nadziei chociaz jest .
I oczywiscie miec samozaparcie nawet jak ma sie dosyc wszystkiego ...

Kciuki za wszystkie staraczki !

Ostatnia edycja:
Do góry