reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja mam chyba bez znacznego ucisku na nerw. Zlogi tez mam ale do 2mm - podobno nie jest to zle , le ide do urologa za tydzień. A ty masz wieksze ?
Oczekująca to ja mam zwężenie L4-S1 i dwie wypukliny L4/L5 bez ucisku i L5/S1 z uciskiem.Największe zwapnienie mam na 2,5 mm i mam nadzieje, ze to tez niewielka sprawa. Mówisz, ze do urologa idziesz? hmm? ja pierwsze wracam z tym do neurologa i zobacze co powie. Nie spodziewam sie cudow ;) jeszcze o te badania na osteporoze chce zapytać

@nafoczka umkło mi to jakoś,ze coś Ci jest poważniejszego? Skąd to TK itd? Coś się działo?
Burczuś nudzi mi się :) a tak powaznie to zaczęłam mieć podobnie jak @Oczekujaca123 problemy z kręgosłupem lędżwiowo-krzyżowym który promieniuje do pachwin i jak ja to mówie "utrąca" noge. teraz sama juz nie wiem bo gorsze jest dla mnie ciśnienie które w przeciągu tygodnia miałam 4 dni po 180/110 .. 165/100 i głowa mi pęka a o testamencie nie wspomne ;) wiec tak sobie z przyzwyczajenia latam po lekarzach ;) generalnie patrząc na mój wiek tak to wyglada :p

co do SN i CC są zdania bardzo podzielone. Ważny jest twój komfort psychiczny ale pamiętaj, z jakiś powodów lekarze zalecają SN :)

reklama
@nafoczka u mnie w pierwszej ciąży przy dwóch blastkach też bardzo krwawiłam, ale to była bardzo plynna krew z krwiaka, jak się potem okazało. Przy poronieniach wypada ze mnie mięso, że tak powiem, plus krew mniej lub bardziej płynna, także różnicę już znam i wiem, że to nie to :) O mamo, ale masz ciśnienie! Jak Ty z tym żyjesz? :D

Na usg dzisiaj był już tylko jeden pęcherzyk, nadal sam pęcherzyk, chociaż to 5+6, więc nie mam na co liczyć. Jeszcze mi bete zrobią dla pewności, że leci w dół.
W koooońcu ktoś dostrzegł, że jestem jednak innym przypadkiem niż standardowy, więc mam termin u szefa (nie wiem czy on jest tam jakimś guru czy co), żeby przejrzeć historię i zastanowić się co można zrobić. Może zrobią mi histero z wycinkami, żeby przebadać endometrium. Nawet babka wspomniała coś o kirach, tylko na zasadzie, że coś dzwoni, ale ona nie wie w którym kościele. I tak jestem w szoku, że cokolwiek o tym słyszała.
No i mam też termin u specjalisty od endometriozy, bo uznala, że moje torbiele jednak moglyby mieć wpływ na ciążę. Ja się nie znam. W każdym razie nie chcą mi ich usuwać, bo mogą usunąć też zdrową tkankę z jajników. Ja się w ogóle nie znam na endometriozie, ale myślałam, że tu problemy są z zajściem a sama endo nie przeszkadza jako tako jak już się ktoś zaciąży. Ktoś coś wie na ten temat?

Czuje sie znowu tak bardzo, bardzo w doopie... Dziękuję Dziewczyny za kciuki mimo wszystko :*

@Szczescie1986 mi doktorek mówil, że immunosupresja będzie u mnie działać do 3 miesięcy, ale tu na forum czytałam że komuś powiedział o 6, więc nie wiem...

Oczekująca to ja mam zwężenie L4-S1 i dwie wypukliny L4/L5 bez ucisku i L5/S1 z uciskiem.Największe zwapnienie mam na 2,5 mm i mam nadzieje, ze to tez niewielka sprawa. Mówisz, ze do urologa idziesz? hmm? ja pierwsze wracam z tym do neurologa i zobacze co powie. Nie spodziewam sie cudow ;) jeszcze o te badania na osteporoze chce zapytać

Burczuś nudzi mi się :) a tak powaznie to zaczęłam mieć podobnie jak @Oczekujaca123 problemy z kręgosłupem lędżwiowo-krzyżowym który promieniuje do pachwin i jak ja to mówie "utrąca" noge. teraz sama juz nie wiem bo gorsze jest dla mnie ciśnienie które w przeciągu tygodnia miałam 4 dni po 180/110 .. 165/100 i głowa mi pęka a o testamencie nie wspomne ;) wiec tak sobie z przyzwyczajenia latam po lekarzach ;) generalnie patrząc na mój wiek tak to wyglada [emoji14]

co do SN i CC są zdania bardzo podzielone. Ważny jest twój komfort psychiczny ale pamiętaj, z jakiś powodów lekarze zalecają SN :)
Mi zwapnienia zlogi wyszly w nerkach na tk jamy brzucha i miednicy (od dawna jestem pod kontrola urologa)
Z kolei dyskopatia wyszla na rezonansie odcinka ledzwiowego i tam o zwapnieniu mowy nie bylo. Przesle ci później moj opis, ktory rzekomo najgorszy nie jest tylko problem jest zbyt mala przerwa miedzykregowa w jednym miejscu

@nafoczka u mnie w pierwszej ciąży przy dwóch blastkach też bardzo krwawiłam, ale to była bardzo plynna krew z krwiaka, jak się potem okazało. Przy poronieniach wypada ze mnie mięso, że tak powiem, plus krew mniej lub bardziej płynna, także różnicę już znam i wiem, że to nie to :) O mamo, ale masz ciśnienie! Jak Ty z tym żyjesz? :D

Na usg dzisiaj był już tylko jeden pęcherzyk, nadal sam pęcherzyk, chociaż to 5+6, więc nie mam na co liczyć. Jeszcze mi bete zrobią dla pewności, że leci w dół.
W koooońcu ktoś dostrzegł, że jestem jednak innym przypadkiem niż standardowy, więc mam termin u szefa (nie wiem czy on jest tam jakimś guru czy co), żeby przejrzeć historię i zastanowić się co można zrobić. Może zrobią mi histero z wycinkami, żeby przebadać endometrium. Nawet babka wspomniała coś o kirach, tylko na zasadzie, że coś dzwoni, ale ona nie wie w którym kościele. I tak jestem w szoku, że cokolwiek o tym słyszała.
No i mam też termin u specjalisty od endometriozy, bo uznala, że moje torbiele jednak moglyby mieć wpływ na ciążę. Ja się nie znam. W każdym razie nie chcą mi ich usuwać, bo mogą usunąć też zdrową tkankę z jajników. Ja się w ogóle nie znam na endometriozie, ale myślałam, że tu problemy są z zajściem a sama endo nie przeszkadza jako tako jak już się ktoś zaciąży. Ktoś coś wie na ten temat?

Czuje sie znowu tak bardzo, bardzo w doopie... Dziękuję Dziewczyny za kciuki mimo wszystko :*

@Szczescie1986 mi doktorek mówil, że immunosupresja będzie u mnie działać do 3 miesięcy, ale tu na forum czytałam że komuś powiedział o 6, więc nie wiem...
No tak mi tez mówił dr o 3 tylko Ze ja miałam immunosupresje 26czerwca i mam dalej ujemne

Burczuś nudzi mi się :) a tak powaznie to zaczęłam mieć podobnie jak @Oczekujaca123 problemy z kręgosłupem lędżwiowo-krzyżowym który promieniuje do pachwin i jak ja to mówie "utrąca" noge. teraz sama juz nie wiem bo gorsze jest dla mnie ciśnienie które w przeciągu tygodnia miałam 4 dni po 180/110 .. 165/100 i głowa mi pęka a o testamencie nie wspomne ;) wiec tak sobie z przyzwyczajenia latam po lekarzach ;) generalnie patrząc na mój wiek tak to wyglada :p

No to faktycznie Ci sie nudzi ;) Takie rzeczy...a więc zdrówka foczuniu :* A co do bóli głowy...to ja przez ostatni tydzień miałam normalnie bóle nie do wytrzymania. Nie wiem czemu. Może ciśnienie szalało własnie?
Ale już przeszło :)

Anna_kat, ja bym na twoim miejscu nie pozwoliła usunąć torbieli. Ja usunęłam i jajnik przestał działać :( także chroń jajniki!
I wg mnie tak jak piszesz - jak już się zajdzie to endomenda ma niewiele do powiedzenia. Problem może robić z jakością jajek ponoć. No ale to ważne do samego zachodzenia.

Anna_kat, ja bym na twoim miejscu nie pozwoliła usunąć torbieli. Ja usunęłam i jajnik przestał działać :( także chroń jajniki!
I wg mnie tak jak piszesz - jak już się zajdzie to endomenda ma niewiele do powiedzenia. Problem może robić z jakością jajek ponoć. No ale to ważne do samego zachodzenia.
U mnie akurat ICSI, wiec oni biora jajca i je zapladniaja. Ale to mysle, ze nie dotrwaly by do blastek i by sie nie zagniezdzily jakby cos bylo nie tak.
W klinice tak też mi radza, ale zobaczę co powie spec. Moje AMH to 13,7,wiec nawet jakby co to rezerwa jest duza.
Mam teraz watpliwosci co do odstawki lekow. Beta wzrosla z czwartkowej 7872 na dzisiaj 9570, wiem ze nieprawidlowo. Ale sie zastanawiam czy moze nie bylo tak, ze jeden zarodek obumarl, beta spadla, a ten drugi sobie siedzi i w miedzyczasie produkuje jednak bete wyzej. Czemu to nie moze byc nigdy jasna sytuacja? [emoji30] juz sie z nerwow poryczalam, rano sytuacja byla jasna, po becie nie. M dzwoni do nich czy cos takiego jest w ogole mozliwe.

reklama
@nafoczka SN spoko, ale niekoniecznie w wieku 41, a tyle będę mieć już za miesiąc...... dramat ;) Także ja będę cisnąć doktorka na CC. Chociaż jej tez się boję jak diabli (a bardziej tego co potem)

A co do ciśnienia :) Ja muszę mierzyć 3xdziennie, bo ma każdej wizycie 150/100 lub 140/90 i doktorek chce podkładkę, ze nie mam nadciśnienia. Bo moje to standardowo 90/60, a ostatnio sama biję swoje własne rekordy... dziś 87/58 rano. I czułam się zupełnie normalnie. Nawet kawy nie musiałam pić :)

Do góry